Bugün Hangi Parfümü Denediniz

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Nane olmasa sanırım daha güzel olurdu. Özellikle juniper ve hayvansallıktan çok keyif alan biri olarak, sizi piknikte hissettiren kekiğe fresh hava katmak amacıyla kullanılan nane bana göre tam oturmamış, ya da ben sevmedim diyelim.

Bana hitap etmese de, beklentimin üstünde yaratıcı bir parfüm olmuş.

Ekli dosyayı görüntüle 3026
Nishane Unutamam :) . Teşekkürler hediyelerin için kardeşim, hocam :) .

Ben de bunu kullandım. Aslında oldukça Christian Dior Eau Sauvage Parfum klonu olmuş. Başta LAvanta var ESP 'de ve daha cıvıl cıvıl bir parfüm ESP . Unutamam ise hep daha ağırbaşlı. Mür ve meşeyosunu birleşimi bir harika olmuş. Paçuli'nin reçineli hali Mür (Mürrü ssafi) Myrhh. Ben de var resimini çekip konusuna koyarım inşallah koymamışsam. PArfümün geneli Yani Nishane Unutamam'ın geeneli Meşeyosunu ve Mür(Mürrüsafi, Myrhh).

ESP ilerileer Unutamam çizgisine yaklaşıyor, açılışı gibi kokuyor hele. Bendeki Eau Sauvage Parfum Vintage olanı ve güç olarak yüzde 70 belki civarı daha iyi Nishane Unutamam da tende.
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
perfume Muscs Koublai Khan

Muscs Koublai Khan
221
unisex1998

Muscs Koublai Khan Serge Lutens for women and men

@Mehmet kardeşime, hocama Elhamdulillah bu hediyesi için teşekkürler ve Yılkant, @ustad hocaya da :) . @baykalbul deneme amaçlı kendimi de etiketleyelim :) .

Civet ilk başda hissediliyor. Kısmen tırmalayıcı pütürlü, hayvansal bir misk dir Civet miski. Hayvansal kanlı misk çeşidi kullanılmış. Xerjoff Ceylon tarzı ter kokulu, ekşimiş ter kokulu bir misk ama sonra yumuşuyor, parfüm Vintage Yves Saint Laurent (Ysl) Kouros gibi kokuyor, daha da mest ediyor. Denemelerimin başındayım, daha yazarım inşallah ve dekant resimi de koyalım, millet rengini bir görsün. Beklediğimden açık geldi kokusu ama resimde görünen kısmen açık kahverengiye de yakın aslında.

Yumuşak bir haycansal koku oldu yani ama kısmen lafını koyayım. İlerilerde o hayvanssal misk etkisini hatırı sayılır ölçüde hissettiriyor. Tam olgunlaşmadan yaş olarak samnıyorum da sanırım misk kesesini ve misk granüllerini tam kurutmadan, fermente olmadan mı ne tentür yapıyorlar veya dediğim gibi misk tam yetişmeden kanlı kanlı mı kesesi oluyor, alıyorlar hiç de hoş olmayan ekşimiş ter kokulu misk beni miskden soğutacak aam biliyorum güzel örnekleri de var misk yağının, heyik miskinin(misk kesesinden bahsediyorum. Yoksa misk geyiğinin kemikğinden, iliğinden de hayvansal kokulu ''beyaz misk'' (sentetik miske de beyaz misk denebiliyor.). deniyor.
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Bugün akşam ise Xerjoff Ibitera for women devam. MEnekşe yağı da kullandım elime ve evet yanılmamışım çok var ibitira'da Menekşe çiçeği yağı. Ek beyaz çiçeksi koku var BU YASEMİN TARZI BİR ŞEY VEE pORTAKAL ÇİÇEĞİ , Neroli eşlik ediyor. Limon çok öne çıkmıyor. Doğal suculluk dediğim gibi parfümde var. Paçuli tarzı bir kuru odunsuluk var ve buna Vetiver'de etki etmiş olabilir. Sedir bu koku bütünlüğüne destekleyici. Çok güzel bir parfüm olmuş. Dediğim gibi tam bir uniseks. Sadece başalrda feminen çiçeksilik kayıyor ama yüzde 10 yani gene uniseks bence. PArfümörü açıklanmamış ve çok güzel bir parfüm :) .
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Hermes Bel Ami (Belami) (1986) 1991-1992 Vintage Kullandım. Yılkant Bey'e çok teşekkürler :) . Knize Knize Ten tarzı ama Knize Ten çok daha kuvvetli ama Belami'de gücü hani yeter Vintage'in. Amber ağırlıklı parfüm ve hayvansallık. Kunduz yağı hissediliyor. İlk başları Caron Yatağan'ı anımsatıyor. Sonra Amber devreye giriyor. Tatlı bir Amber Knize Ten tarzı. Çok hayvansal olmadan deri tarzı, tatlı amber birleşimi güzel bir parfüm ikisi de. LAvanta da hissediliyor. Knize Ten sertken sanki Belami daha yumuşak kimi yönlerden. Ben ikisini de sevdim.
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Blue Hope Xerjoff for women and men - 2014

Bayıldım. Açıklanmayan Ylang-ylang tarzı meyveli ve Maison Francis Kurkdjian'ın (MFK) baccarat 540 tarzı kokusu var ve baccarat kokusu giderek parfüme hakim oluyor ama naif bir koku. @Mehmet kardeşim , hocam sağolasın hediye parfümler için gene :D . Açıklanan içerik bence doğru değil çoğu, belki hepsi yalan.

Gücü tenimde çabuk geçti(çabuk derken kıyafete göre demek sitedim yoksa gene iyi) ama kıyafetidmeki gücü bayağı sevdim. Denemelere devam bakalım. Sample şişesi ile resimler gelir inşallah :D .
 
Son düzenleme:

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Xerjoff Golden Moka for women and men

Güzel parfüm sevdim. Amouage Bracken Man ile benzerlikler ve farklılıklar var.

Bracken Man deki sandal odunu bu parfümde açıklanmamış ama var gibi ve daha az. Belki tatlılıklar ile Turunçgil ve Otsu koku birleşimi Sandal odunu efekti, hissi vermiş olabilir.

Turunçgiller diğer kokuların önüne çok geçmiyor ama varlar, hissediliyor. Otsu koku Bracken Man deki gibi kıamen keskinlik taşımıyor, daha ferah yapıda otsu koku notaları, yeşil notalar. Belki yeşil khaus vetiver kullanılmış da olabilir çok fazla, sırıtmadan.

Başları kısmen Amouage Lyrric deki gül suyu, suculluk hissine de benziyor. Ama tam Lyric gibi değil, artı ➕ meyvelilik hakim, gül ? daha çok var ve sandal odunu kokusu veya hissiyatı artı ➕ yeşil koku notası ve turunçgiller gene var, sonra dediğim gibi daha belli oluyor bu artı ➕ koku notaları kısmen gül dışında. Meyveliliğe ylang ylang da etki etmiş olabilir ve açıklanmamış.

Sandal odunu kokusu gittikçe daha da belirginleşiyor ama gene de Amouage Bracken Man den az bence. Kremsilik, sütlü hoş bir kokulu bu parfüm. Ben sevdim ama tercihim Bracken Man olur şu an.

Tatlı olsun ama yazlık olsun ve yeşil, turunçgilli parfüm severler için güzel seçim. Aslında 4 mevsim gider bence. Orjinal sample resmini bugün koyar konusunu açarız inşallah. @Mehmet kardeşime hediyeleri için teşekkür ve diğer arkadaşlara da :)

?? ? ? ?
 
Son düzenleme:

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Xerjoff Al-Khat (Al-Khatt , Khat, Khatt, Al-Khatt ) . Ceylon modelindeki o ekşimiş terin niş hali var bu parfümde :D ama çok sırıtmıyor tende ama kıyafette daha belli ama gene de tatlı koku notaalrı ile sarılmış, o kadar rahatsız etmiyor Xerjoff Ceylon gibi. Hayvansı olabilecek koku notası oud (oudh, ud, ud-u hindi) eğer hayvansal çeşidi kullanılmışsa. Gene misk gibi açıklanmayan koku notası yok gibi belki neroli veya kısmen portakal çiçeği. Benzoin ve yasemin de portakal çiçeği hissiyatı verilmiş olabilir. Xerjoff Ceylon miski dışında temiz bir koku. Denemelere devam bakalım inşallah :) .
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Chanel Coromandel Eau de Parfum

Parfüm kendine bağlıyor, ilk dozda alışkanlık eroin gibi haha ? :D

Benzoin güzel tatlılıkla örülmüş. Beyaz çikolata ? açıklanan içeriklerden. İlk başta aromatik ve tatlılık beraber örülü gidiyor. Bazen ölmezotu veya laden den kaynaklı tütsü ? kokusu ama çok da değil ama ilerlerde de devam ana tatlılık bozulmadan. Sedir olabilir açıklanmamış tatlılık. Vanilya çok öne çıkmadan güzelce var. Çikolatamsı tatlılık, aromatiklik kısmen, harika ? mest etti..

Temiz bir koku, berrak. Maison Franchis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 Extrait a fala ilham olmuş olabilir. Sadece başlarda sabunsu hissiyat kısmen var.
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Pikovaya Dama Xerjoff for women and men

Güzel. Şu an miski pek hissedemedim, sonlarda giysiyi koklaamdım henüz, unutmuşum kısmen :D . Temiz bir koku. Pril limonlu gibi kokuyor yani limonlu bulaşık deterjanı ve bu deterjan kokusu alddehit kısımı olabilir. Sonra doğallaşıyor yani çok da sentetik rahatsıoz edici bir parfüm değil bence. İris çok kadınsı tarzda değil ki iris (süsen, navruz, nawruz) çiçeği seven erkekler de var. ben ise süsen i poarfümüne göre seviyorum. Amouage opus V sevmezken Dior Homme intense de sevmeye başlayabiliyorum :D . Bence bu parfümde daha çok sedir kullanılmış. Sedir tatlılığı çok baskın bence. Sedir vanilyaya benzer ama daha ciddi koku. ciddi derken melankolik yok ha evet vanilyadan çok daha melankolik koku var ama konumuz iki koku sedir ve vanilya arasında olunca böyle yazdım. ilk başlarda leylak, sümbül tarzı çiçeksi koku kısmen altı koktu bana. Neroli de güzel eşlik etmiş koku karakterine. Yumuşak bir tarzda parfüm neroliye uyumlu koku geneli ve tatlı olan dediğim gibi neroli. Limon da etkili parfüm kokusunda ama çok sırıtmıyor başlar dışında ki başta kısmen. Denemelere devam inşallah :)
 

Perpetual_Burn

Üye
TürkParfüm Üyesi
Ambra Nobile Nobile 1942

Açılışı ekşi, acı, tozlu, greyfurt, kan portakalı, bergamot, yeşil, çiğ buruk tütün ve adaçayı vari kök, yeşil aromatik ve herbal nüanslarla gerçekleşmekte. Best Company deki tütün-paçuli harmanına gitti aklım. Oradaki tütüne göre daha çiğ, olgunlaşmamış, daha yeşil ve biraz otsu acılık barındırıyor. Kokunun ortalarına nazaran çok olmasa da, açılışında da reçine hissi mevcut.

Kokunun biraz oturmasıyla birlikte yabani, koyu otsu, acı, biraz yağlı hatta hafif derimsi, kremsi, biraz topraksı, vanilya sıcaklığında bir gövde oluşuyor. Orta kısımlara doğru, tatlı asidik notaların tene oturmasıyla birlikte reçine hissi daha ön plana çıkıyor. Kireçsi laden ve dumansı hatta neredeyse pudramsı bir közsülük içeren karanlık sandalın da belirmesiyle birlikte, dolgun, hafif issi, buruk, acı ama aynı zamanda da tatlı, deri çağrışımları da yapan kehribar akoru oluşumunu tamamlıyor. Kehribar akorunun içindeki dumansılık tütsü dumansılığı gibi değil de daha çok, küllükte yanarken unutulan bir sigaranın kendi kendine yanarak hiç şeklini bozmadan kalıp şekilde pudramsı küle dönüşmesini anımsatır şekilde. Aynı durum Hdp Fidelis’ te de vardı, Ambra Nobile ile Fidelis in ciddi manada benzerliklerinin de olduğunu düşünüyorum bu noktada. Hatta Fideliste fazlaca anılan, ama benim yakalayamadığım Kahve notasını Ambra Nobile da yer yer hissettiğimi söyleyebilirim.

Reçineli ve tatlı buruk hissiyatından fazla ödün vermeden, diplerde hissedilen topraksı paçuli ve acı sedir ile birlikte amberin topraksı yönüne de vurgu yaparak tenden ayrılıyor.

Ambra Nobile temel notaların rahatça algılanabileceği, rafine, Amberin farklı yönlerine çok değişmeden ufak ufak vurgular yapan elegant ve lüks bir iş. Amber kokusu nedir, nasıl olur diyenlere özet ve net bir cevap. Ama çok çok ötesi ve fazlası da değil, ama gayet kaliteli bir iş.
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Ambra Nobile Nobile 1942

Açılışı ekşi, acı, tozlu, greyfurt, kan portakalı, bergamot, yeşil, çiğ buruk tütün ve adaçayı vari kök, yeşil aromatik ve herbal nüanslarla gerçekleşmekte. Best Company deki tütün-paçuli harmanına gitti aklım. Oradaki tütüne göre daha çiğ, olgunlaşmamış, daha yeşil ve biraz otsu acılık barındırıyor. Kokunun ortalarına nazaran çok olmasa da, açılışında da reçine hissi mevcut.

Kokunun biraz oturmasıyla birlikte yabani, koyu otsu, acı, biraz yağlı hatta hafif derimsi, kremsi, biraz topraksı, vanilya sıcaklığında bir gövde oluşuyor. Orta kısımlara doğru, tatlı asidik notaların tene oturmasıyla birlikte reçine hissi daha ön plana çıkıyor. Kireçsi laden ve dumansı hatta neredeyse pudramsı bir közsülük içeren karanlık sandalın da belirmesiyle birlikte, dolgun, hafif issi, buruk, acı ama aynı zamanda da tatlı, deri çağrışımları da yapan kehribar akoru oluşumunu tamamlıyor. Kehribar akorunun içindeki dumansılık tütsü dumansılığı gibi değil de daha çok, küllükte yanarken unutulan bir sigaranın kendi kendine yanarak hiç şeklini bozmadan kalıp şekilde pudramsı küle dönüşmesini anımsatır şekilde. Aynı durum Hdp Fidelis’ te de vardı, Ambra Nobile ile Fidelis in ciddi manada benzerliklerinin de olduğunu düşünüyorum bu noktada. Hatta Fideliste fazlaca anılan, ama benim yakalayamadığım Kahve notasını Ambra Nobile da yer yer hissettiğimi söyleyebilirim.

Reçineli ve tatlı buruk hissiyatından fazla ödün vermeden, diplerde hissedilen topraksı paçuli ve acı sedir ile birlikte amberin topraksı yönüne de vurgu yaparak tenden ayrılıyor.

Ambra Nobile temel notaların rahatça algılanabileceği, rafine, Amberin farklı yönlerine çok değişmeden ufak ufak vurgular yapan elegant ve lüks bir iş. Amber kokusu nedir, nasıl olur diyenlere özet ve net bir cevap. Ama çok çok ötesi ve fazlası da değil, ama gayet kaliteli bir iş.
Teşekkürler hocam :) . MAşallah çok güzel yazmışsın hep bekleriz, konu da bekleriz :) . Ben karanlık tatlı kokuları da çok seviyorum :) .
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Ambre 114 Histoires de Parfums for women and men

Histoires de Parfums (HdP) Ambre 114 (Ambre114) . Mest oldum vanilyasına o kadar yalın tam hissedilmesede var işte. Tarçın ile güzel bir kombine olmuş ve daha ferahlık katmak için Lavanta kullanılmış. Lavanta ilk başlarda bir ara anason tarzı o karaktersitik hali ile kokuyor ama sonra geri çekiliyor. Lavanta sevmeyenler de korkmasın bu parfümden derim. Doğal bal kullanıldığını düşünüyorum ama daha yoğunluk Vanilya'dan yana ve bal efekti oluşmuş bence yani bal değilde balsı koku oluşturan koku notları olmuş olabilir. veya doğal bal kullanılıp resmi olarak açıklanmamış olabilir.. İlerilerde doğal bal (veya bal kokusu efekti, hissiyatı)daha çok ortaya çıkıyor. Aslında sıcak bir koku ama Histoires de Parfums Fidelis kadar da karanlık tatlı değil ama tatlı tabiki bu parfümde.

Benzoin, sandal odunu, Tonka hepsi Vanilyanın az kullanılması için kullanılmış. Zaten sandal odunu hariç diğerleri ucuz kokular vanilya yağı yanında, şu an. Vanilya ucuz bir yağ iken nerdedeyse 10'a, yürmiye katlıyor zamanla fiyatını. Diğer koku notaları da artıyor olabilir ama vanilya artışı sanırsam, bildiğim kadarı ile daha çok. Paçuli (Silhati Tefarik) işin misk kısımını oluşturuoye sanırım ve Amber. Topraksı, Msikli tatlı kokar Silhat eğer daha damıtılmamaışsa tekrar tekrar. Ben birinci ağız daha ucuz ama daha güzel silhat yağını seviyorum . rengi de daha yoğun olur diğer daha çok fold, süzme, daha çok distile fold yağların tersine ama başka böyle yağ çeşidi de olabilir renk açısından. Ama mesela Fold Vanilya giderek rengi koyulaşır. 10-20 fold distile Vanilya yağları var ama ben Birinci ağız vanilya (çiçek) yağını şu an tercih ederim.. Sardunya da paçuli ile kaynaşmış kokuya. Kekik pek hissedemedim başlarda aam ilerilerde tütsü benzeri kokusu, keskinliği bellileşiyor.. Bu arada Lavanta açıklanmamış resmi olarak.

Güzel bir parfüm, bana hitap ediyor.
 
Son düzenleme:

Perpetual_Burn

Üye
TürkParfüm Üyesi
Amouage Opus XI

Vetiver ve cypriol yağının, kuru baharatlarla birlikle oluşturduğu ıslak, anason çağrışımları yapan, anason çağrışımının getirdiği mürekkepsi, ilaçsı, insülin hissi ile birlikte tekinsizliği arşa çıkan, fazlasıyla topraksı, herbal nüansların kararında tatlılığı ile dengelenmiş kararında animallikle zengin, fazlasıyla kompleks, ay ışığı altındaki toprağın üzerine dökülmüş mazotun siyahın en siyah tonu şeklinde görüldüğü bir görseli anımsatan, iyiye dair kesinlikle içinde hiçbir şey barındırmayan topraksı, animal, kuru, karanlık ve dumanlı oud ile birlikte oluşturulmuş bir deri akoru Opus XI. Yürüyen bir deri ceket.

Gucci Guilty Absolute un daha kompleks ve karanlık, dezenfekte edilmiş hali. Private Label ile de fazlaca benzerlikler içerse de farklı kollara ayrılan kokular. Bu iki kokuyu beğenen arkadaşların kesinlikle denemesi gerek. Bir şişesine sahip olanlar gerçekten çok şanslı :)

 

Perpetual_Burn

Üye
TürkParfüm Üyesi
Tom Ford Patchouli Absolu

Çok yoğun olmayan bir kuru, toprak deri ile baharatsı bir düzlemde açılan koku dipten gelen biraz kadife, şekersi bir tatlılıkla zenginleşiyor. Deri hissinin ortadan kaybolması ile birlikte kadife, metalik ve pudramsı gül kurusu baharatlarla birlikte hissediliyor. Daha pamuk şeker kıvamında bir yapı mevcut. Kuru topraksılık zaman zaman hissedilse de tatlı kadife yapı daha güçlü. Baharat kullanımı Tobacco Vanilledeki kuru baharatları, özellikle de ön planda hissedilen karanfili andırır biçimde. Metalik, kuru ve tatlı. Net bir şekilde hissedilen ve neredeyse kokuya tamamen hakim olan kuru metalik tatlı karanfil ile kuru odunsuların yarattığı Pomegranate Noir dumansılığı da mevcut. Metalikliği ilginç bir şekilde malt, buğday çağrışımları yapıyor. Çok güçlü olmadan, alt çizgide hissedilen herbal ve topraksı detaylar, bozuk bir çamaşır makinesinin kireçli rezistansını ya da giderleri bozulmuş bir lavabodaki metalik, küflü ve nemli havasızlık hissi anımsamaları yaratmakta.

Sonlara doğru sentetik gül hissinin artmasıyla birlikte fazlaca “Lost Cherry” deki bayık kirazsı tatlılığı andıran bir hale bürünüyor. Bu kısım biraz da Eldo Archives 69 daki sentetik kirazsı ekşi gül yapısını da çağrıştırmakta. Bu şekilde sonlanıyor. Aslında kabataslak bakıldığında Noir de Noir vari paçuli ve gül kurusu kombinasyonu artı Tobacco Vanille vari kuru metalik karanfil artı gövdede oluşan amber ve kiraz ekşiliğinde bayık metalik bir tatlılık olarak da özetlenebilirdi Patchouli Absolu ama fazlasıyla dağınık bir koku. Bu da onu belki yanlışlıkla yaratılmış farklı, kompleks bir yapıya itiyor. Patchouli Absolu bana hissettirdiği farklı çağrışım ve imgelerle, alakalı alakasız denediğim bir çok kokuyu bana alakalı alakasız tekrar hatırlatmasıyla denemekten keyif aldığım ve oldukça beğendiğim bir koku oldu. Değindiğim noktalar kimsenin gözünü korkutmasın, fazlasıyla lüks hissiyatı içeren ( ki Noir de Noir ve Tobacco Vanille den fazlaca bir şeyler içerdiğini düşünüyorum.) belli beklentileri de fazlasıyla karşılayacak bir koku. Bendeki en büyük eksisi paçuli namına aşırı bir şeyler görememek ve kokunun ortasındaki anlamlandıramadığım şekilde hissedilen boşluk hissi oldu. Onun dışında denemesi gayet keyifli bir koku Patchouli Absolu.

 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Amouage Opus XI

Vetiver ve cypriol yağının, kuru baharatlarla birlikle oluşturduğu ıslak, anason çağrışımları yapan, anason çağrışımının getirdiği mürekkepsi, ilaçsı, insülin hissi ile birlikte tekinsizliği arşa çıkan, fazlasıyla topraksı, herbal nüansların kararında tatlılığı ile dengelenmiş kararında animallikle zengin, fazlasıyla kompleks, ay ışığı altındaki toprağın üzerine dökülmüş mazotun siyahın en siyah tonu şeklinde görüldüğü bir görseli anımsatan, iyiye dair kesinlikle içinde hiçbir şey barındırmayan topraksı, animal, kuru, karanlık ve dumanlı oud ile birlikte oluşturulmuş bir deri akoru Opus XI. Yürüyen bir deri ceket.

Gucci Guilty Absolute un daha kompleks ve karanlık, dezenfekte edilmiş hali. Private Label ile de fazlaca benzerlikler içerse de farklı kollara ayrılan kokular. Bu iki kokuyu beğenen arkadaşların kesinlikle denemesi gerek. Bir şişesine sahip olanlar gerçekten çok şanslı :)

Tom Ford Patchouli Absolu

Çok yoğun olmayan bir kuru, toprak deri ile baharatsı bir düzlemde açılan koku dipten gelen biraz kadife, şekersi bir tatlılıkla zenginleşiyor. Deri hissinin ortadan kaybolması ile birlikte kadife, metalik ve pudramsı gül kurusu baharatlarla birlikte hissediliyor. Daha pamuk şeker kıvamında bir yapı mevcut. Kuru topraksılık zaman zaman hissedilse de tatlı kadife yapı daha güçlü. Baharat kullanımı Tobacco Vanilledeki kuru baharatları, özellikle de ön planda hissedilen karanfili andırır biçimde. Metalik, kuru ve tatlı. Net bir şekilde hissedilen ve neredeyse kokuya tamamen hakim olan kuru metalik tatlı karanfil ile kuru odunsuların yarattığı Pomegranate Noir dumansılığı da mevcut. Metalikliği ilginç bir şekilde malt, buğday çağrışımları yapıyor. Çok güçlü olmadan, alt çizgide hissedilen herbal ve topraksı detaylar, bozuk bir çamaşır makinesinin kireçli rezistansını ya da giderleri bozulmuş bir lavabodaki metalik, küflü ve nemli havasızlık hissi anımsamaları yaratmakta.

Sonlara doğru sentetik gül hissinin artmasıyla birlikte fazlaca “Lost Cherry” deki bayık kirazsı tatlılığı andıran bir hale bürünüyor. Bu kısım biraz da Eldo Archives 69 daki sentetik kirazsı ekşi gül yapısını da çağrıştırmakta. Bu şekilde sonlanıyor. Aslında kabataslak bakıldığında Noir de Noir vari paçuli ve gül kurusu kombinasyonu artı Tobacco Vanille vari kuru metalik karanfil artı gövdede oluşan amber ve kiraz ekşiliğinde bayık metalik bir tatlılık olarak da özetlenebilirdi Patchouli Absolu ama fazlasıyla dağınık bir koku. Bu da onu belki yanlışlıkla yaratılmış farklı, kompleks bir yapıya itiyor. Patchouli Absolu bana hissettirdiği farklı çağrışım ve imgelerle, alakalı alakasız denediğim bir çok kokuyu bana alakalı alakasız tekrar hatırlatmasıyla denemekten keyif aldığım ve oldukça beğendiğim bir koku oldu. Değindiğim noktalar kimsenin gözünü korkutmasın, fazlasıyla lüks hissiyatı içeren ( ki Noir de Noir ve Tobacco Vanille den fazlaca bir şeyler içerdiğini düşünüyorum.) belli beklentileri de fazlasıyla karşılayacak bir koku. Bendeki en büyük eksisi paçuli namına aşırı bir şeyler görememek ve kokunun ortasındaki anlamlandıramadığım şekilde hissedilen boşluk hissi oldu. Onun dışında denemesi gayet keyifli bir koku Patchouli Absolu.


Teşekkürler hocam :) . KArdeşim konularını da bekleriz yazarsan :) . Ne güzel bu parfümleri merak edenlere bir hizmet maşallah :) .

Deri kokuları sentetikse sevmiyorum OpusXI için diyorum (Opus onbir) ama öyle de lezzetli oluyorrki kimi doğal kokularla beraber kimi zaman :) .

Metalik sentetik koku da sevmediklerimden ama Tom Ford Patchouli Absolu 'de o kadar rahatsız edici, çok değil demişsin. Sanırım daha distile edilmiş Paçuli (Silhat, Tefarik) yağı kullanılmış ama ben birinci ağız, koyu renkli (kızıl kahverengimsi) paçuli yağı seviyorum. LEzzetli, miskli, topraksı veo kadar kuru olmuyor birinci ağız paçuli yağı ve daha ucuz aslında ama nedense daha üst kalite adı altında üst distileler kullanılabiliyorr ve onlar açık renk oluyor. Aslında daha distile de vanilya da renk koyulaşıyor ama paçuli de tersi oluyor.

Müziği ayrıca dinleyeceğim :) . Müzik güzel bir şey. Kendi müziklerimi çıkarırsam yayınlarım :D besstesi ve sözü bana ait olacak inşallah :D .
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Acqua di Parma Blu Mediterraneo - Fico di Amalfi Acqua di Parma for women and men

İncir yaprağı, gövdesi, dalları kokuyor bu parfüm incir olarak. Kurumsu, kekre harika bir koku. Parfümdeki kışlık tatlılık olmamış. Bu tatlılığı sevmeyen ve güzel incir kokulu yazlık parfüm severler Tutaste Fico ya bakabilir benzetme olarak veya diğer incir parfümlerine klon olarak. Gücü daha iyi olabilirdi ama Tutaste Fico iyi diyebilirim. Muscent i denemedim varsa.
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Carlisle Parfums de Marly for women and men

Vanilya açıklanmamış ama bence var. @Mehmet kardeşimin, hocamın da dediği gibi Parfums de MArly Herod'un atası ve daha güzel ama zevk meselsi. Herod ayrı bir güzel meselai bu ayrı güzel. Benzerlikler var, Herod aslında daha Çok karanlık, Serge Lutens Chergui'ye kaçıyor ama onun kadar da karanlık tatlı değil. Carlisle 'de Portakal çiçeği hissettim, Herod da da Portakal kabuğu hissetmiştim veya ek Portakal çiçeği gene onda da :D . Carlisle de zaten portakal açıklanmış ki demek Herod da da var ve açıklamama ihtimalleri olabilir.

Paçuli ilerilerde ortaya çıkıyor ve oldukça lezzetli. Ha unutmadan bu parfümde özelliklebaşlarda, ilerilerde ve çok ilerilerde bile Oje kokusu var ve kötü değil, Christian Dior Dior Homme Intense (Ruj kokusu vardı DHI'da) anımsattı bu ve kısmen kimi yanlar ama oldukça farklı, DHI daha kompleks,daha birleşim ve pudralı DHI ve Sedir ağaçlı.

Kakule evet parfüme katkısı var ve o oje kokusunun o aromatik kokusuyla kaynağı bence hele de diğer koku notları ile birleşince. Menekşe çiçeği de naiften.. Guaiac da kullanılmış ama odunsu bir parfüm değil.

Fragrantica.com daki içerik vanilya dışında doğru gibi. Vanilya da bıram buram mı derseniz Herod'dan daha çok ve vaniya açısından iyi. Aslında daha iyi ürünler gördüm Frederic Male 'de emsela (konusu forumda var, isimi şimdi aklıma gelmedi)Vanilyaya doymak isteyen başka parfüm denesin derim çok daha başarılı örnekler var bu konuda ama hani bu parfüme haksızlık yapmayayım aslında bu da başyapıt gibi vanilya konusunda, iyice deneyip düzenleyebilirim yazımı. Forumumuzdan kadın, erkek, uniseks konularına ve kiminde başlık sonuna bakabilirler çünkü kendi açtığım başlıklarda içeriği kısaca belirtiyorum ön planda olanları parfüm başlıklarında.

Vanilya saatler geçti kıyafette lezzetli kokuyor. Vanilya konusunda güzel bir parfüm ama doya doya da aramayın kimi parfümlere kıyasla..

Ertesi gün Vanilya yok pek, Paçuli pudralı kokuyor.
 
Son düzenleme:

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Vent Vert The Original Pierre Balmain for women
Vent Vert The Original Pierre Balmain for women 1947 375x500.50444.jpg

1947 'de üretime başlamış. 1970 öncesi benim kullandığım. @Debussy ve @azzura kardeşlere teşekkürler :) .

Aslında Kadın hatta uniseks bir koku notasından ziyade erkek kullanımına oldukça açık. Bayanlar, kadınlar kullanamaz diye bir şey yok tabiki, zevk meselesi :D . Kısmen tozlu bir Meşeyosunu ki zamanla zaten değişime uğramıştır 1970 öncesinden bahsediyoruz. Bendeki dekantın resimini koyacağım inşallah :) . Kasnı otu sakızının aromatik, tütsülü hali ilerilerde daha da belli oluyor. İnci çiçeği doğal kullanılmış olabilir ki o yıllarda parfüm maddeleri daha ucuz olmalı, günümüzde ise oldukça nadir ve pahalı İnci çiçeği (Lily of the Valley) . Sümbül ve çoğu koku notası direkt ben burdayım diye sırıtmıyor, parfümörü böyle istemiş demekki. Ağırlık meşeyosunu, kasnı otu sakısının aromatik ve tütsülü kokusu ve yağlı yemek kokusu gibi bir koku var ama rahatsız edici değil. Fesleğen ve Bergamut (Bergamot) yılların verdiği değişime uğrayanlardan olmalı ve diğer koku notalarının çoğu da.. İlerilerde Kasnı otu sakızı daha da ön plana çıkıyor..


Bu parfümü Aramis severler mutlaka denemeli ama günümüz versiyonları henüz denemedim. Şişesi de oldukça güzelmiş ilk versiyonun.. Genel olarak tütsü, sümbül, meşeyosunlu bir koku. Denedikçe yazarız inşallah :) . Ozan kardeşin cavabı, sağolasın hocam :) : '' Eline sağlık abi, 1991 sonrası reformüleler oldukça farklı, kalitesi düşmüş ve çok daha basit bir yapıya çevirmişler :). Orijinal kompozisyon dediğin gibi uniseks ve daha kompleks.''

Fragrantica.com alıntı : '' "Vent Vert by Pierre Balmain is a Floral Green fragrance for women. Vent Vert was launched in 1947. Vent Vert was created by Germaine Cellier for Pierre Balmain. The fragrance was re-introduced in 1991 with reformulation completed by Calice Becker. Another formula was produced by Nathalie Feisthauer in 1999." - a note from the brand.

" Pierre Balmain'den Vent Vert, kadınlar için Floral Yeşil bir koku. Vent Vert 1947'de piyasaya sürüldü. Vent Vert, Germaine Cellier tarafından Pierre Balmain için yaratıldı . Koku, 1991 yılında Calice Becker tarafından tamamlanan reform ile yeniden tanıtıldı. 1999'da Nathalie Feisthauer tarafından üretildi. " - markadan bir not. ''
 
Son düzenleme:

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Walk The Sea Kerosene for women and men
Walk The Sea Kerosene for women and men 375x500.49655.jpg

Uniseksden çok kadın kullanımına yakın . Amouage Lyric ile Amouage Reflection arası bir şey. Naif ve uzun ömürlü. Yasemin, Gül kombinasyonu var ama bağırmadan, çok alttan, naifçe kokuyor parfüm, bu sağlanmış. Belki özel seyreltilmiştir ki az konunca öyle de oluyor zaten belki :D ama kastettiğim özel seyrelticiler eğer varsa. Chole yi de anımsatıyor ki yuz notası bunda da var. Denemlere devam, oldukça yazarım yeni deneyimim inşallah arkadaşlar :) . Şakayık da kullanılmış olabilir .
 

Perpetual_Burn

Üye
TürkParfüm Üyesi
Must de Cartier Pour Homme Vintage

Klasik eski kafa bergamot-karanfil açılışı, acı turunç kabukları ve bergamotun çiğ mint havasıyla aromatik bir başlangıç. Metalik his taşısa da açılışı gayet kaliteli, ama benzersiz değil. Çok kısa süren açılışın ardından altlarda hissedilen dolgun, kararında tatlı ve kararında pudralı, odunsu dokunan ılık vanilyaya eşlik eden hem acı hem de fazlasıyla tatlı tonlar taşıyan, tozlu, fakat katılaşmış bir toz kadar yoğun ve boşluksuz, fazlasıyla gerçekçi, arasıcak olarak sunulan topak toprak bir tarçın mevcut.

Açılıştaki turunçların asitinin kaçmasıyla birlikte sakinleşen yeşil yapıda hissedilen, herbal ve yabani yönü fazlasıyla kuvvetlendirdiğini düşündüğüm defne, çay ve kişnişten, kendine ayrı bir çizgi oluşturmuş Obsessionımsı bir akor hissedilmekte. Arasıcakla harmanlanmış ve yabani herbal yapı ile süslenmiş ana yemek de sanırsam bu kısım. Bu iki yapı arasında çizgi görevi gören serin, buruk ve mayhoş bir kısım da mevcut. Bu kısmı pek yakalayamadım, detaylandıramıyorum.

Ek
Geçişleri fazla bekleyemeden duşa girdim maalesef. Suyun bileğime değmesi ile birlikte yükselen paçuli oldukça şaşırtıcıydı yalnız. Fazlasıyla topraksı, hatta çamursu, herbal, kirli ve acı. Sağnak yağmurlu havada artık çamurlaşmış ve seyrek yeşil otlarla donanmış bir bağ bahçe bir şeyde botlarımla yürüyorum. Bastıkça zemin ayağıma göre esniyor ve ayağımın izi zeminde kalıyor; zeminden bir parça da botumun tabanında. Seyrek otlardan kopmuş birkaç parça ile. Hemen bi düzlüğe çıkıyorum ve ayağımı köşesi düz ve ince kesitli bir mermere siliyorum. Evet işte orada kalan dışkımsı görünümlü çamur kokusu bu. Earthy kavramının çok net bir karşılığı. Su temas ettirmeyip geçişleri karıştırmasaydım bununla karşılaşır mıydım, deneyeceğim.

Must de Cartier Pour Homme her ne kadar bana öğrenci evinde kireçten sararmış ve asla temizlenemeyen çaydanlığımızda evde kıyıda köşede ne baharat ot bulduysam içine boca ederek demlediğim aşırı niteliksiz çaylarımı ve Obsession bazlı bir Jagermeister’ ı hatırlatmış olsa da bunların dışında teknik olarak değerlendirirsek; hem retro hem de milenyum, hem yaşlı hem de genç. Hatta tüm bunların arasındaki bir köprü.

Retro demişken

 
Üst