Bugün Hangi Parfümü Denediniz

Perpetual_Burn

Üye
TürkParfüm Üyesi
Couteau de Poche Fumabat

Yanan yosunlu odunlar, tozlu aldehitler ile kasvetli bir açılış yapıyor. Rien benzeri güçlü aldehit patlaması ve yanık meşeyosunu harika; Terkedilmiş, yıkılmış bir evin toz akışı durmayan odalarını, zincir yağlarını ve siyah dumanları, küf tutmuş eşya ya da ahşapları da anımsatan güçlü bir açılışı var Fumabat’ ın. Meşeyosunu yapısı biraz daha açılarak tozlu salatalık formu bir bitkiselliğe dönüyor. Bu noktadan sonra 70-80’ ler şipre maskülenlerine dönüşüyor. Küçük Hindistan Cevizi, Ardıç Meyvesi, Tonka gibi kuru tatlı baharatlarla tatlanan çamsı ıslak vetiver ve incece yumuşak yağlı bir deri tabakası ile pek fazla değişim göstermeden devam ediyor. Diplerden gelen hafif terli misk- li amber sıcaklığı da var, ama epey yumuşakça. Kapaktan bolca aldığım sandal izleri de burada mevcut, fakat performans kaynaklı net olarak arayıp bulamıyorum. Maalesef performansı biraz kısıtlı Fumabat’ ın.

One Man Show, Beverly Hills, Van Cleef Pour Homme, Nina Ricci Phileas. Hepsini bir şişeye sıkıştıran, muhtemelen denemediğim diğerlerinden de bir şeyler barındıran harika bir saygı duruşu çalışması Fumabat. Bu konsepti temel alan daha önce bahsettiğim diğerlerine kıyasla, referanslarına en bağlı olanı olduğunu da söyleyebilirim. Bu arada yayılımda ıslak topraklı güzel bir paçuli de alıyorum, ama doğal paçuli bende alerjik etki gösterdiği için her zaman algılayamıyorum. Balzamik temalarda toprak da olsun diyenlerdenseniz, Fumabat muhtemelen sizlerde bu boşluğu da dolduracaktır. Zeytinyağına çalan sıvı rengi de harika ayrıca.

 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Calvin Klein Obsession women Vintage, parfüm geldi. Çok güzel başladı ama en başı otsu odunsu gibi (seven sever) hemen vanilya kısmen başladı ve pudralı bir parfüm. Sentetik misk i amber bilir misiniz? Bolca bu sentetik misk-i amber kullanılmış. Sentetik kalitelisi bile pahalı bu sentetiğin. Aktarlarda satılıyor kalitelisini bulabilirseniz. Yani bol bol kullanılmış. Şu an bir saat sonra da hala sentetik miski amber kokuyor :) ve onun gibi pudralı, aynı aynı çok benziyor :) . Civet var mı bakarım deneyip iyice inşallah :)
 

Sardunyaaaaa

TürkParfüm Üyesi
Bugün kenzo jungle , koku acayip. Sevdim demek isterdim ama sevemedim. Nefret te etmedim . Ağır da bulmadım. Sadece birmparfümün böyle kokması ilginç geldi. Zamanla severmiyim bir köşeye mü atarım göreceğiz.
 

asaid

Üye
TürkParfüm Üyesi
Sophie Nerval - Panache
Yoğun dozda karanfil, hafifçe fesleğen-paçuli ve biraz da bal-şeftali ile oldukça maskülen bir başlangıç. notalarda gözüken galbanum asıl özelliklerinden uzak, dediğim şekilde bir hissiyat daha açıklayıcı bir tanım olacaktır. 5-10 dk. sonra çoğu sert ve kuru olan aromatiklik kayboluyor. şeftali - fesleğen - yosun - müge ve siklamen benzeri yeşil nemli çiçek karışımı yumuşak ballı bir zemine oturuyor. yayılım oldukça düşük. kokusu bol bol içinize çekseniz bile rahatsız etmeyecek cinsten doğal ve narin, tarzı eski klasik maskülenlerin seyreltilmişi gibi, tatlılık çok az. Bu hâliyle sona kadar büyük bir değişim sergilemeden devam ediyor.
Açılıştan sonraki 10-15 dk. içindeki kısım Underworld'dün ilk aşamasındaki karanfil kullanımına oldukça benzer bir ton yakalıyor, akabinde karanfilini bırakıp daha basit olarak beyaz çiçeksi - yosun kısmına ağırlık veriyor. Koku güzelliği yerinde, yayılım sadece kişi duyumsayacak kadar, kalıcılık ortalama. Bir edc için günümüz edt'leri seviyesinde. denediğim pour homme'ların çoğundan daha maskülen, sade ama koklaması zevkli, yormayan nahif bir koku. yine de denemeyen bence birşey kaybetmez.
 

Perpetual_Burn

Üye
TürkParfüm Üyesi
Frederic Malle Dawn

Köşesiz güzel bir ud temelinde oldukça yağlı bir deri akoru ile açılıyor. Bu deri akoru aslında deriden çok, biraz daha et gibi. Hani yol üzeri et mangal dükkanları olur ya, işte o mekanların girişindeki, etin yağlı ve soğuk kokusu. Deri akorunun üzerini kaplayan kekik, biber gibi hafif tozlu, ılık ve tatlı baharatlarla Dawn biraz derinleşiyor, ama çok değil. Bir nevi tatlı baharatlarla marine ediliyor. Kısa bir süre sonra; is, reçine ve dumanla birlikte ilginç bir noktaya varıyor. Burada hallice bir kehribar akoru da hissediliyor, ki baş etmen fazlaca is veren labdanum reçinesi. Tatlı, çeşit çeşit baharatlarla marine edilmiş bu lezzetli deri akoru reçinelerle birlikte yanmaya başlıyor ve bildiğiniz mangal kömürü üzerinde kızarmakta, hatta yanmakta olan bir pirzola kokusu açığa çıkıyor. Etlerin ateşe bakan yüzeyi artık kömürle bütünleşmiş, mangal demirinin izini derinlemesine almış da olabilir. Yüzeyi fazla mühürlenmiş et. Kurumada da The Night benzeri güzel bir kehribar akoru, ambergrise oldukça yakın, biraz daha baritonu. Bu kadar.

İşin mutfağına henüz girmediğim için bu konuları irdelemeyi doğru bulmuyorum, fakat Dawn’ da; sanki bu finansman hangi parfümöre sağlansa yine Dawn, hatta belki de daha iyisi çıkarmış gibi bir çiğlik seziyorum. Evet, kesinlikle iddia edilen kaliteli laos udunu, belki en iyisinden bir günlük yağını içeriyor olabilir; ama Dawn’ da maalesef aklımı başımdan alacak bir kompozisyon, derinlik bulamıyorum. Carlos Benaim’ in muhtemelen yapmayı hedeflemediği bir konsept üzerinden Dawn beni fazlaca yakalamış, hatta serideki en beğendiğim üye olmuş olsa da; Beymen’ de falan denk gelinmediği sürece Dawn’ ı denemeyi kimseye önermiyorum. Özellikle de bu dolar kurunda.

Frederic Malle The Night

Yine yağlı muazzam bir ud, çeşitli tatlı baharatlarlar. Baharatlar arasından sızan tatlıca, hafif vanilik, sıcak muazzam bir gül. Ud kaynaklı deri izleri Dawn’ da olduğu gibi burada da mevcut, fakat The Night oldukça parlak, yüksek kontrastlı bir yapıda. Dawn’ ın birkaç ses ileri transpoze edilmiş hali de denilebilir. Kurumada ise oldukça parlak, kristalize, çok boyutlu bir amber akoru oluşuyor. Bu amber vanilik gül tatlılığında, biraz da animal ve hafif dumansı. Fazlaca anılan PoaL iskeleti de hemen burada yer alıyor. Üzerine anlatacak pek bir şey bulamasam da oldukça derinlikli ve keyifli olduğunu söyleyebilirim The Night’ ın.

The Night ne kadar köşesiz, detaylı, muazzam bir harmana sahip olsa da onu; zaten niş olan birkaç ana akım oluşumu, daha iyi içerik ile daha niş olarak sunup, kimden ne koparsak projesi olmaktan ileri götüremiyorum. Ne at nalı Oudh Infini kadar karakterli, ne de öykündüğü toprakların çocuğu Ajmal Mukhallat Shams kadar atmosferik. Ensar No: 1’ den falan bahsetmeyeceğim bile, ki zaten mevcut fiyatlandırması ve ortaya çıkan şey itibari ile öyle bir konumda ki The Night, bulunduğu segmentte sadece serisindeki diğer üyeler var. Arada bir koklamak için gerçekten güzel bir koku The Night, 3-5 ml bir dekant bence yeterli olacaktır, ama illa kullanacağım da derseniz bence 2-3 şişe PoaL ya da Rose d Arabie falan alabilirsiniz. Hatta 20 şişe Mukhallat Shams yanına birkaç ml misk alıp çılgın denemeler de yapabilirsiniz. Neyse fazla uzatmadan UzayExclusive’ e gelen şu teklif ile noktalıyorum yazımı:

3E290FD5-8609-4EEF-9B62-7C933AC3532F.jpeg
 

asaid

Üye
TürkParfüm Üyesi
Lôr Paris - Animal Doux
Ökaliptus, Gül, Ananas, Ahududu, Egzotik meyveler ile neredeyse akuatik şekilde açılıyor. Oldukça tatlı şerbetsi bir yapı. gittikçe kafurik tarafı azalıyor, tropik meyveler-osmantus-vanilya şeklinde devam edip üzerine belirgin bir yeşillik ve az dozda deri eklenmesi ile hafif bir değişim gösteriyor. Sona doğru sadece vanilya ile yumuşatılmış, şekeri azalmış meyveler ve hafifçe taze nane yeşili kalacak şekilde tene oturuyor.
- - - - - - - -
Aqua Regia koklamamış olsam benzerini koklamadığım bir yapı derdim, yine de ondan kopya çekmediyse oldukça özgün bir yapı. özellikle baş-orta kısmın benzemekten öte bir yakınlığı var. Meyveli tatlılık türü aynı olmakla birlikte kafurik ve canlı ferah calone benzeri akuatik elementler de bu meyve-çiçek yapıları içinde aynı tarzda kullanılmış. Her türlü oldukça hoş koku. Animal Doux Uysal Hayvan demek, uysal veya sert herhangi bir hayvansallık hissetmedim. Yalnız orta kısımda tatlılığı benzer, deri dozu 5'de bir olmak üzere AdP Leather'ı andırır bir yapı var, orayı kasdetmiş olabilirler. yine de koku ile çok uyumlu bir ad değil sanki.
3 nota ile özetlenebilir Ökaliptus-Ananas Şerbeti-Osmantus.
 

asaid

Üye
TürkParfüm Üyesi
Mille Centum | M.Cristo Deleggend Noir
Private Label başlangıcı ile aynı tatlı boozy yapı, orada bu yapı paçuli ve vetiver ile yoğurulup kompozisyonun toprak-odun taraflarına kuvvet verirken; burada tütün ve koyu yeşil akorlar ile birleştirilmiş ve ortaya bu boozy yapıya çok yakışmış olan yeşil baharatlı(muskat) - tütsülü fakat aynı zamanda canlı-parlak bir yapı çıkarmış. Bu parlaklıkta lavanta'nın rolü büyük, baharatlarla birlikte oranı çok iyi ayarlanmış. Baş rolü boozy tütünden almıyor fakat çok iyi eşlik ediyor. Sona doğru baharatı azalıp, otsu yeşili biraz daha öne çıkmış şekilde yanında boozy tütün ile tene oturuyor. belirgin bir hayvansallık, deri ve amber hissetmedim. benim için Boozy-Tütün-Muskat-Lavanta-Yeşil Otsu kategorisinde.
- - - - - - - -
Kendi adıma bu yılın en iyi keşiflerinden biri. Bunda çok sevdiğim Private Label ile yardımcı iskeletlerinin benzerliğinin önemi büyük. Takım elbise ile çok iyi gidecek tam anlamıyla "class" bir koku. Çok değişim sergilemese de koku güzelliği ve harman kalitesi mükemmel.
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Lancome Sagamore for men 1986 Vintage.

Yves Saint Laurent YSL Jazz Vintage gibi Yumuşak Lavanta ve yumuşak meşeyosunu ama bu parfüm daha da yumuşak. Ve hayvansal notalar varım diyor. Doğal geyik Miski, Amber belki. Buna eşlik eden paçuli. Daha iyice deneyemedim. Parfümün kötü yanı Vintage olmasına rağmen gücü bence çok değil. Karanfil çiçeği çok çarpmıyor, daha doğrusu az gücü dolayısıyla pek belirgin değil. Resimlerle gene yazarız inşallah :)

Aslında parfüm harika açılıyor ve devam ediyor. Bergamot (Bergamut) dışında portakal ? kokulu. Bu kokuya gül de etki etmiş olabilir portakal gibi kokuya..

Sonra topraksı tozlu koku. Sanırım paçuli ve Lavanta, meşeyosunu..
 
Son düzenleme:

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Ajmal | Patchouli
Hafif kirli tozlu misk içinde, ferah canlı baharatlar arkasından gelen paçuli. Paçuli'nin içinde bulunduğu katman biraz sentetik baharat moduna kaçsa da benzerini rastlamadığım bir yapı. Notaları bilmesem paçuli parfümünden ziyade tozlu baharatlı misk şeklinde algılardım. Misk tarafı L'Air de Rien'in (amber ve yeşilinden sıyrılmış) miskini andırıyor. aromatik baharatlı tarafı biraz daha sentetik şekilde Memoir'daki pelin otu-fesleğen ikilisinden; biberli-citruslu kısım da çok daha az yakıcı olmak üzere Journey'in başlarından izler taşıyor. Paçuli bu katmanların farkedilmeyecek derecede arkasında sayılmasa da yalnız destekçi rolünden de çok çıkmıyor. Paçuli konsepti dışında düşünüldüğünde bence başarılı sayılır. Herkesin beğeneceği bir tarz değil, yayılım oldukça kuvvetli.
Teşekkürler hocam yorumun yazın için. Ajmal boş marka değil de Ajmal Musk bu şişeli parfüm 100 ml sample vardı bende. Foruma yazmıştım yani adı gibi geyik miski beklerken çiçeksi bir parfümdü. Ben bu yüzden mesafeliydim ama gene de hani güzeldi. Bu parfümde de bayağı ilgimi çektirdin :) .
 

asaid

Üye
TürkParfüm Üyesi
Teşekkürler hocam yorumun yazın için. Ajmal boş marka değil de Ajmal Musk bu şişeli parfüm 100 ml sample vardı bende. Foruma yazmıştım yani adı gibi geyik miski beklerken çiçeksi bir parfümdü. Ben bu yüzden mesafeliydim ama gene de hani güzeldi. Bu parfümde de bayağı ilgimi çektirdin :) .
Misk kısmı seni kesmez bence Baykal hocam. Misk'den kastım çoğu parfümde kullanılan yapıda bir sentetik misk akoru. Geyik miski türünden değil. Eklenen kirlilik de yine haricen eklenmiş. Daha az dozda olmak üzere , Yine Ajmal'ın Patchouli Wood'un daki kirliliğini vermede kullandıkları aynı molekül olduğunu düşünüyorum.
 

Perpetual_Burn

Üye
TürkParfüm Üyesi
Zoologist Bat 2020

Biraz nar, biraz üzüm, ananas, avokado, karpuz, şeftali. Egzotik, tropikal enteresan bir ballı meyve kokteyli ile patlıyor Bat. Meyve akoru içerisinde metalik, mineralli ozonlu bir akış da mevcut, ki bu akış meyveleri oldukça boyutlu bir hale getiriyor. Kısa süre sonra bu meyveler çürüyor, hatta atık hale geliyor; boozyli, maltlı bir forma bürünüyor. Bat, genel olarak bu taze-çürük yanarlı dönerli meyve tabağı dominasyonunda ilerlese de altlarda bir yerlerde çürüyen meyveler ile beslenen, Chypre Mousse benzeri güzel bir mantar yağlı toprak akoru da barındırıyor. Beklentim olan animallik ise; tam bileğimin çukurunda; atık meyveler ile aynı durumda, kurumuş minik bir hayvan dışkısı şeklinde Klasik Zoologist Miski olarak karşıma çıkıyor. Çok ürkütücü bir dışkı değil ama bu; kuruyalı biraz olmuş, pek ofansif bir tavrı yok bu yüzden, ama hafif derili keyifli bir nüans sağlıyor. Terenzi vb. markaların işlerindeki sinek ilacı, bulaşık teli benzeri sivri yapı burada da mevcut, sanırım Extrait formu kaynaklı bir yapı bu. Şimdilik tek ve kısa denememde Bat’ i tahıllı Dimes 7/24 ile Tuborg’ un IPA’ sı arasında bir yerlere bırakıyorum. Tekrar tekrar denemeye oldukça hevesli olduğumu da söylemek istiyorum. Prin’ in işlerini sevdik, sevmeye de devam ediyoruz.

 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Zoologist Bat 2020

Biraz nar, biraz üzüm, ananas, avokado, karpuz, şeftali. Egzotik, tropikal enteresan bir ballı meyve kokteyli ile patlıyor Bat. Meyve akoru içerisinde metalik, mineralli ozonlu bir akış da mevcut, ki bu akış meyveleri oldukça boyutlu bir hale getiriyor. Kısa süre sonra bu meyveler çürüyor, hatta atık hale geliyor; boozyli, maltlı bir forma bürünüyor. Bat, genel olarak bu taze-çürük yanarlı dönerli meyve tabağı dominasyonunda ilerlese de altlarda bir yerlerde çürüyen meyveler ile beslenen, Chypre Mousse benzeri güzel bir mantar yağlı toprak akoru da barındırıyor. Beklentim olan animallik ise; tam bileğimin çukurunda; atık meyveler ile aynı durumda, kurumuş minik bir hayvan dışkısı şeklinde Klasik Zoologist Miski olarak karşıma çıkıyor. Çok ürkütücü bir dışkı değil ama bu; kuruyalı biraz olmuş, pek ofansif bir tavrı yok bu yüzden, ama hafif derili keyifli bir nüans sağlıyor. Terenzi vb. markaların işlerindeki sinek ilacı, bulaşık teli benzeri sivri yapı burada da mevcut, sanırım Extrait formu kaynaklı bir yapı bu. Şimdilik tek ve kısa denememde Bat’ i tahıllı Dimes 7/24 ile Tuborg’ un IPA’ sı arasında bir yerlere bırakıyorum. Tekrar tekrar denemeye oldukça hevesli olduğumu da söylemek istiyorum. Prin’ in işlerini sevdik, sevmeye de devam ediyoruz.

Teşekkürler :) . Çürümüşlük derken pek sevdiğim bir nota değil ama hayvansal severim :) . Zooliogist ile henüz tanışmadık sanırım ki evde bir iki parfümü olabilir denemediğim. Bayağı iyi bir marka sanırım. Malt kokusu ilgi çekici :) . Adanada Anadolu Efes var Efes Pilsen ve yazın falan üretim çok olur ve yakından o kadar da güzel kokmaz ama :D
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Sigilli | Athunis
soğuk kül-kireç-misk
topraksı vetiver-vanilya

"Soğuk bir kış günü, dökülmeye yüz tutmuş kerpiçten duvarları ortada henüz sönmüş sobadan çıkan is ile kararmış eski bir köy evinin küçük odası" efekti olsa da; bu efekt tozlu vanilik akorlar ve yeşile kaçmayan kök vetiver ile iyi bir şekilde harmanlanıp boyut ve katman katılmış gayet doğal bir koku. malzemeler doğal hissettirdiği gibi, eski sobalı evleri, tozu toprağı kireci hatırlatması cihetiyle de doğal hissettiriyor. Yanık vetiver diyemem. Vetiverden ayrı verilmiş kontrollü kurum-toz daha açıklayıcı bir tabir olur. Zaten vetiver, kül-kurum'dan sonra 2. veya tozlu misk'ten sonra 3. planda kendini hissettiriyor.
Teşekkürler :) . Odunsu, kuru odun kokusu var mı? Tozlu koku derken bunu hissedebilirim.. Yapancılar powdery diyince pudralılığı kastediyor diye biliyorum. İlginç güzel bir parfüme benziyor güzel (maşallah) anlatımınızla :) .
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Baykal bey orjinalini bilmiyorum ama muscentin C serisinden lddm çok hoşuma gitti. Şu ana kadarki en farklı kokum oldu. Orjinaline benzeme yönünü değerlendiremem tabii. Baykal bey siz kendiniz parfüm yapmıyor musunuz. Bu kadar bilgi ile ben olsam çoktan bu muadil olayına el atardım.
Teşekkürler :) hmm bilmiyorum bilgimi de daha çok öğrenecekler vardır, Allah inşallah hayırlısını, faydalısını hakkımızda öğretsin umarız :) .

Muscent Lddm deneriz inşallah.

Evet ucuz muadil parfüm güzel bir hizmet halk için ama bu işe girseydim ne kadar benzediğini, hangi yönden benzemediğini, orjinalde doğal vanilya varken benim üretimimde sentetik vanilin kullandığımı falan açıkça yazardım. Aslında birebir yasal bir şey değil diye biliyorum çünkü patent olayı falan var.

Aslında sağlık bakanlığı onayı falan, üretim izini için gerekli belgeler, prodüsürler yorucu ve pahalı. Bir tane kendi tasarladığı parfümümü bile üretmek istesem çok pahalı... Aslında devlet bu işleri ucuzlatması lazım. Kesin bilgim yurtdışı koku hammaddesi ithal izini çok pahalı çok zengin olmayanlar için. Kosgep devlet yardımı, hibesi falan yardım söz konusu da ne bileyim alırım ilerde başım ağrıyabilir diye de korkuluyor..

Ne diyelim millet tasarlıyacağım parfümden mahrum kaldı haha ? :D . Bilmiyorum belki sevilir belki sevilmezdi :)
 

Perpetual_Burn

Üye
TürkParfüm Üyesi
Teşekkürler :) . Çürümüşlük derken pek sevdiğim bir nota değil ama hayvansal severim :) . Zooliogist ile henüz tanışmadık sanırım ki evde bir iki parfümü olabilir denemediğim. Bayağı iyi bir marka sanırım. Malt kokusu ilgi çekici :) . Adanada Anadolu Efes var Efes Pilsen ve yazın falan üretim çok olur ve yakından o kadar da güzel kokmaz ama :D
Biz de o güzel kokmayan kokuların peşindeyiz ya zaten Baykal hocam ahah ? Geçen gün diğer forumlarda da Bat’ deki bu atık, çürümüş kavramını belirtmiştim, şöyle: Hani metal yüzeyli Pres meyve sıkacakları vardır, ya da blender şeklinde olanlar. Bu sıkacaklarda meyve sıktığınızda ya da parçaladığınızda, bu meyvelerin tortuları, parçaları bıçak ya da pres yüzeyinde kalır. Bahsettiğim atık, çürümüş kavramı biraz bu şekilde. Hatta bir blenderda karışık bir şekilde meyveleri dövün, içeceğinizi içinden aldıktan sonra temizleden ağızını kapatıp üç gün kadar beklerseniz, muhtemelen Bat’ in kurumuş meyvelerine ulaşacaksınız. Minik Vitamin Barlar gibi de düşünülebilir aslında Bat; dükkan çok küçüktür, sadece bir tezgahı vardır. İsteğe bağlı karışık meyveler sıkılır ve kalıntıları tezgahın hemen altındaki çöp kovasına atılır. Böyle de düşünebiliriz aslında Bat’ i. Malt konusu da bu meyvelerin çöp kovasındaki fermante durumundan gelen bir mayhoşluk olarak tanımlanabilir sanırım. Ben de henüz bir kez deneyebildim. Umarım eklemelerde bulunacağım :)
 

asaid

Üye
TürkParfüm Üyesi
Teşekkürler :) . Odunsu, kuru odun kokusu var mı? Tozlu koku derken bunu hissedebilirim.. Yapancılar powdery diyince pudralılığı kastediyor diye biliyorum. İlginç güzel bir parfüme benziyor güzel (maşallah) anlatımınızla :) .
iki türlü tozluluk diyebilirim. biri miske ait pudra anlamındaki toz(powder). diğeri ise daha baskın olan, bildiğimiz kurum tozu(dust). odunsu olarak hiç bakmadım kokuya fakat belki sedir külü demek de pek yanlış sayılmaz.
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Biz de o güzel kokmayan kokuların peşindeyiz ya zaten Baykal hocam ahah ? Geçen gün diğer forumlarda da Bat’ deki bu atık, çürümüş kavramını belirtmiştim, şöyle: Hani metal yüzeyli Pres meyve sıkacakları vardır, ya da blender şeklinde olanlar. Bu sıkacaklarda meyve sıktığınızda ya da parçaladığınızda, bu meyvelerin tortuları, parçaları bıçak ya da pres yüzeyinde kalır. Bahsettiğim atık, çürümüş kavramı biraz bu şekilde. Hatta bir blenderda karışık bir şekilde meyveleri dövün, içeceğinizi içinden aldıktan sonra temizleden ağızını kapatıp üç gün kadar beklerseniz, muhtemelen Bat’ in kurumuş meyvelerine ulaşacaksınız. Minik Vitamin Barlar gibi de düşünülebilir aslında Bat; dükkan çok küçüktür, sadece bir tezgahı vardır. İsteğe bağlı karışık meyveler sıkılır ve kalıntıları tezgahın hemen altındaki çöp kovasına atılır. Böyle de düşünebiliriz aslında Bat’ i. Malt konusu da bu meyvelerin çöp kovasındaki fermante durumundan gelen bir mayhoşluk olarak tanımlanabilir sanırım. Ben de henüz bir kez deneyebildim. Umarım eklemelerde bulunacağım :)
Haha :D evet kiminin sevmediği kötü dediği kokuları, parfümleri sevebiliyoruz :D .

Bu arada üzüm tomurcuğu muydu bakarım bir tomurcuk var. Kokusu meyveli ama çürümüşlük kokusu da var. Bu aklımdaydı şimdi yazdım. Ben de yağı vardı.
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
L'Artisan | Seville a L'Aube
Çok çiğ ve ekşi bir yeşil. Sonraları ekşilik gitse de bu çiğ akor devam ediyor. arkada sevebileceğim parlak turunç, beyaz çiçek ve bal akorları var fakat burnum bu kadar çiğ bir yeşili ön planda kokladığında diğer kısımları göz ardı edecek derecede körleşiyor. Buradaki çiğ yapı ezilmiş maydanoz suyu tarzı. Aynı türden çiğlik, yine anlaşamadığım Apsu'da da mevcut. Özellikle ortadan itibaren her nasılsa yeşilini daha arka plana atsa da çiğ kısım aynı kalıyor. Bu yapıyı önceden rom diye düşünmüştüm fakat nereden geldiğini bilemesem de hissettiğim yapı yaklaşık olarak bu şekilde.

Çiğ yeşil, Yeşil Vetiver olabilir mi.. Ruh khus, yeşil Vetiver ama maydonoz suyundan toktur ama benzeyebilir.
 

asaid

Üye
TürkParfüm Üyesi
Çiğ yeşil, Yeşil Vetiver olabilir mi.. Ruh khus, yeşil Vetiver ama maydonoz suyundan toktur ama benzeyebilir.
yok hocam vetiver yapısında değil kesinlikle. en azından denediğim vetiverlerin hiç birinde bu tür bir çiğlik ile karşılaşmadım. Spade of vetiver denediklerimden en çiğ olanı aralarında ama bunda kastettiğim yapı ile çok farklı. ben ikisini de "çiğ" olarak ifade etsem de aslında kelime bulamadığımdan.
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Comme des Garcons | Vettiveru
Bergamot-Neroli önde olarak klasik başlangıç yapıyor. 5-10 sn. sonra hafif çiğ kök vetiver başa geçiyor. Vetiver'in özellikle baş kısımdaki davranışı profil olarak vetiveril asetat ile benzer ve oldukça vurucu ve keskin. Yine çok geçmeden sedir ve hafifçe kremsi yaseminin de yardımıyla vetiver oldukça yumuşuyor daha yeşil çiçek-odun arası kıvama geliyor. çok alamadım fakat hafif tatlılığında kakule'nin de rolü var muhtemelen. tüm bu aşamalarda vetiver en önde, yaşanan değişimler arka planda vetiveri süslüyor. Bu aşamadan sonra pek değişim geçirmeden azalarak son buluyor.
Kalıcılık kolonya olarak oldukça başarılı. Yayılım iki-üç saat kişinin kendi duyumsayacağı düzeyde. Koku da vetiveri baş nota olarak sevenleri mutlu edecek kalitede. Parfüme kolonya olarak bakarsam beklentimi karşıladı.
Kasvetli tarz kullanılmış, havuç tohumu tarzı. Sentetik mi doğal Havuç ? tohumu yağı mı denerim inşallah. Teşekkürler:)
 
Üst