Bugün Hangi Parfümü Denediniz

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Lune Feline Atelier des Ors for women and men

375x500.29716.jpg


@asaid hocama teşekkürler. Markanın isimi Altın atölyesi demekmiş.. @Mehmet in de bir dönem tanıştığı parfüm ve @ustad on da.

Beyaz-sarı amber sevenlerin sevecebileceği parfüm ama feminen başladı. Oldukça temiz bir koku, Hypo gibi hatta ilk başta ve hemen kendini topluyor. Lavanta çok kuvvetli kullanılmış. Kahvengi-Siyah Amberimsi değil bir tatlı Serge Lutens Ambre Sultan gibi

Bence açıklanmayan Sardunya çiçeği bu parfümde var. Mimozamsı bir koku da var parfümde ki bu diğer kokuların birleşimi efekt, oluşum, yaratım da olabilir.

Bu parfümlere 1 gram altın tozu parfüme katılmış deniyor ki bence israf..

Creed leri de anımsatıyor buradaki Beyaz-sarı Amber kullanımı. Kremsilik oluşuyor. Kıyafette tütsü kokusu pempe biberden hala devam.

Temiz ama sabunsu değil o kadar. Deniyorum hala yazarım inşallah arkadaşlar :) ..

Sarı-beyaz amber çok kuvvetli değildir ve bu parfüm de öyle. Dekant şişe resimi geliyor ve inşallah konusu da :)
 
Son düzenleme:

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Montecristo Deleggend Noir Mille Centum Parfums for women and men 375x500.42281.jpg

Montecristo Deleggend Noir Mille Centum Parfums for women and men

Beyaz-sarı amber sevenlerin sevecebileceği parfüm naif. Kahverengi-Siyah Amberimsi değil bir tatlı Serge Lutens Ambre Sultan gibi

Pempe biber tütsülü hava katmış. Otsu ve yeşil notalar ile başlıyor .

Bu parfümlere 1 gram altın tozu parfüme katılmış deniyor ki bence israf..

Creed leri de anımsatıyor buradaki Beyaz-sarı Amber kullanımı. Kremsilik oluşuyor. Kıyafette tütsü kokusu pempe biberden hala devam. Lavanta lezzetli ve çizgiyi geçmeden kullanılmış. Öylre lavantalar varki deterjan kokusu veriri kuvvetlice ama kimi de naifdir tek başına parfüm gibi, hepsini seviyoruz :D ..

Sarı-beyaz amber çok kuvvetli değildir ve bu parfüm de öyle. Dekant şişe resimi geliyor ve inşallah konusu da :)

Ha Oud devreye girdi 1-2 saat sonra, yeni deniyorum. Dediğim gibi Beyaz-Sarı naif amber kullanılmış bence.
 

asaid

Üye
TürkParfüm Üyesi
Parfum d'Empire | Azemour Les Orangers
çiğe yakın yeşil yapraklar ve ekşi portakal ile açılış yapıyor. 15-20 dk. içerisinde çiçekler de devreye giriyor. 4711 Original'in zambak ağırlıklı çiçeksi limonî gövdesini, yine citrus öğlerinden gelen ekstra bir ekşiliği çiçeklerden önde olacak şekilde sonraki 15-20 dk. boyunca andırıyor. miktarı az olsa da yine özellikle orta kısmında bala benzer bir tatlılığa da sahip. daha sonra Christopher Street'in vahşi yağlı yosunu da bu kompozisyona dahil oluyor. Bu aşamadan sonra bu sert yağlı yosunun etrafındaki zambakvâri çiçekler ve buna eşlik eden bal, citrus öğeleri ve diğer aromatikler gittikçe düşerek tamamen C.Street'in gövdesindeki yosunu hafifçe daha az yoğunluklu olarak oluşturuyor ve yine bu şekilde tek başına vahşi bir yosun ile kapanış sağlıyor.
katman geçişleri nisbeten hızlı, baz notalara çabuk geçiliyor. fakat kalıcılık yüksek. kokuyu beğensem de tanıdık olmayan bir katman hissetmedim. özellikle açıklanan baz notalarında merak ettiğim Kına Mürekkebi(Henna ink)'in ne tür bir etkisi olduğunu hissedemedim.
 
Son düzenleme:

asaid

Üye
TürkParfüm Üyesi
Zoologist | Bat ²⁰²⁰
Mango, şeftali, ananas, kavun karışımı hafif ballı konsantre eski meyve suyu + kirli balçık
Kirlilik ve çürük meyve hissi abartılmamış. genel olarak meyve baskınlığında ilerleyen çamur hissiyatı veriyor. topraksılığı Paçuli tarzı kuru küflü yapıdan ziyade daha nemli ve canlı. eski versiyonunu denemediğim için karşılaştıramam. bu yeni versiyonu sevsem de önlerde beklediğim mağara ortamı havası meyvelerin bir-iki katman arkasında kalıyor. koku olarak başarılı, konsepti yansıtma açısından ise beklentimin biraz altında kaldı.
 

asaid

Üye
TürkParfüm Üyesi
MiN New York | Moon Dust
Havuç tohumundan gelen tatlımsı yeşil otsu arka plan ile Çakmak Taşı-Mineral akorlarından gelen yumuşak barutsu yapının birleşimi. Bir derece Myhts Man'in sonlarını hatırlatsa da onda önde olan çiçeksi yapı yerine, bunda daha cinsiyetsiz sade otsu bir akor arka plana yerleşmiş. Myths'de kullanılan barut kıyafette koklanınca oldukça sert hissediliyordu, buradaki kullanımı sevilebilir tutulmuş. ara ara Abanoz tarzı işlenmiş odunsu bir yapı da hissediliyor. Kirlilik yok fakat oldukça gerçekçi kuru bir topraksılık var. Özellikle tende koku ortadan düşüşe geçtiğinde Kilian Royal Leather havasını andırır bir otsu-deri katmanı da var. Tatlılık tamamen sıfır olmasa da bahse değmeyecek ölçüde.
Sade sayılabilir fakat malzeme kalitesi iyi, birleşimler uyumlu ve türü de az rastlanır. Moon Dust ismi çok yakışmış. denediğim parfümler içinde kişisel beğeni olarak konsept özelinde başlara yazabilirim. bence harika bir iş çıkarmışlar.
 

asaid

Üye
TürkParfüm Üyesi
Lorenzo Villoresi | Incensi
galbanumun başı çektiği yeşil reçineli acı otlar.
sert reçineli yeşil otsu şekilde başlıyor, ortaya doğru hafifçe tarçın ve karabiberli baharatlı bir katman da hissediliyor. tütsü hissi aşağı katmanlarda varsa da reçineli yeşil otların gerisinde kalıyor. otlarının karışımı Indolis'in otlarını oldukça anımsattı. Elbette onda ön sırada Gardenya ve meyveli sabunsu yumuşak bir akor otların sertliğini büyük ölçüde alıyordu. burada ise otların başını çeken Galbanum, kompozisyon genelinde benim gibi bu notaya karşı özel bir sevgi beslemeyenlerin büyük ihtimalle hoşuna gitmeyecek ölçüde ön sırada fakat tek oyuncu değil. Sonda otlar hala önde olmak üzere sertlikleri büyük ölçüde gidiyor, çok hafif olarak opoponax ve labdanum hissetmek de mümkün.
kompozisyon genelinde keskin bir değişim yok, köşeli reçineli otsularla başlayıp, ortada çok hafifçe tatlılaşıp baharatlanıyor bitişte ise yine aynı ot akoru yumuşak reçineli şekilde kendini gösteriyor. ben oldukça sevsem de sert reçineli yeşil otlar birçok kişiye burun büktürebilir. fragrantica'da oylandığı derecede bir amber akoru mevcut değil. balsamik-yeşil-otsu-baharatlı daha doğru bir sınıflandırma olacaktır bana kalırsa.
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
@Mehmet kardeş hocamın gene meşhur splitlerinden birinden Vintage Habit Rouge EDC .. 1970'ler.. Harika bir koku.

Mandalinamsı bir koku beraberinde harika bir ambians, ortam var koku kalitesi, çeşitliliğin. Mandalina açıklanmış zaten. Kunduz yağı hissediyorum. Açıklanmasa da Hay otu yani saman hissediyorum. Lavanta çok kaliteli kullanılmış, tek bzşına parfüm gibi naif bir lavanta. Gül derinlerden geliyor ki zaten pargim de o kadar güçlü değil. Bu arada bahsettiğim 1970'ler Vintage Habit Rouge. @Debussy hocam dedi güncel böyle güzel değil. Meşeyosunu ve Vanilya harika olmuş ve buna samansı koku eşlik ediyor. Kıyafette Lavanta çok kalıcı oldu 4-5 saat hala kokuyor. Denedikçe mesajı düzenleyeceğim inşallah ve konusu da gelir inşallah :)

Yasemin bu kokulara arka plandan eşlik ediyor olabilir.

Kıyafette Lavanta ön planda. Tende daha çok sevdim bu parfümü
 
Son düzenleme:

asaid

Üye
TürkParfüm Üyesi
Etro | Greene Street
yumuşak limonî, yeşil otsu çok hafif isli bir açılış. ortaya doğru gelindikçe limonî ve yeşil yapı düşüp otlar kuruyor. hafif pudralı olarak menekşe de otların yanına çiçeksilik katıyor. arka planda ufak bir gül dokunuşu ara ara hissetmek mümkün. sona doğru gelirken aromatik tatlılık vanilya baskın olarak sıcak vanilya-amber kıvamına evriliyor fakat esas oyuncu hala otlar ve menekşe. uzun süre bu şekilde devam edip vanilya-amber hissedilmediğinde dahi ekşimsi bir menekşe varlığını koruyor, bu şekilde de son buluyor.
katmanlı yapısı hoşuma gitti, malzeme kalitesi ve birleşimler de güzel ve uyumlu. yine de koku yapısı ilgimi çok çekmedi.
 

asaid

Üye
TürkParfüm Üyesi
Carner | Botafumeiro
oldukça kalın gövdeli, başta meyveli ortada çiçeksi limonî tatlı sert reçinelerin, burnu yakacak seviyede baharatlar ve yanığa kaçmadan odunsu koyu bir dumansılık ile birleşmiş hali.
ortaya doğru çıkan ekşimsi beyaz çiçeksiler, yoğun reçine ve baharatlarla birleşik hareket ederek yalnız onları aromalandıran konumda kalıyor. baştaki meyvemsi tatlı reçineli yapısı Jubilation omurgasını; ultra acı baharatları ise Journey'in ilk kısmını anımsatıyor. baş-orta'da elemi tarzı limonî reçine yapısı ile yoğun baharatları koklamak oldukça yorucu. çiçekler nispeten özgün bir yapı katıyor fakat bu baharatlı ekşi reçine yapısı yine de aşırı yoğun. orta kısımdan sonra ise baharat katmanı daha oturaklı güzel bir kıvama geliyor. en beğendiğim kısmı ise arka plandan gittikçe öne doğru gelen oldukça doğal hissiyatlı odunsu tütsü yapısının, orta-son arasındaki sade labdanum ve hafif beyaz çiçeklerle buluştuğu bölüm. bu kısmın büyük çoğunluğu La Liturgie des Heures yapısına sahip olsa da çiçekler ve ekstra odunsuluk ile daha canlı bir yapıya sahip. tenden ayrılması ise LLdHeures'in aynı tek tip labdanum yapısı ile oluyor.
 

asaid

Üye
TürkParfüm Üyesi
Soivohle | Green Oakmoss
hiçbir pürüz barındırmayan daima damla sakızsı bir yapı ile birleşik yumuşacık bir yosun. vintage Oscar de la Renta Pour Lui'sinin orta bölümün gövdesini oldukça andırır adeta ıslak, köşesiz, soğuk bir karanfil-paçuli kullanımı da daima mevcut. tatlılık kısmı ise bu damla sakızsı yapıya eşlik eden boozy vanilya-sümbülteber ile MiN NewYork'un Barrel'ine oldukça yakın. Notalar birbiriyle tamamen iç içe geçmiş. tenimde katman geçişli bir yapı sergilemiyor fakat ortaya çıkan bütüncül akor çok başarılı. bu sakızsı yapı markanın imzası olabilir, benzer bir hissi Underworld'de de yaşamıştım, burada ise oldukça ön plana çıkmış durumda.
 

asaid

Üye
TürkParfüm Üyesi
Hiram Green | Arbolé Arbole
play-doh hamurlu heliotrope ile açılıp, çiçeksi acı vanilik bence sentetik bir akor ile devam edip sona kadar öylece gidiyor. paçuli kıvamı Patchouli Nosy Be ile benzer tarzda fakat daha arka planda. açılıştan sonra etkisini giderek arttıran ve çabucak en öne geçen çiçeksi pudralı vanilya kısmı ise Ambre Muscadin tarzına çok yakın. vanilyasının içinde ondaki gibi burun yakan çamaşır suyu acılığı daha az olsa da yine var. Natural Perfumery ünvanına yakışmayan bence sentetik hissettiren bir akor veya koku algım bu tarzı doğal kabul edemiyor demek daha doğru. Ambre Muscadin sevenler %90 beğenerek kullanacaktır bununla beraber fiyat farkına değecek artı bir nüans ise hissetmiyorum.
 

asaid

Üye
TürkParfüm Üyesi
Calé Fragranze d'Autore | Mistero
açılışta ana olarak safranla karışık civet + limonî yeşil hafif otsu bir dokunuş hissediyorum. yanında ise muskatı andıran bir akor da var. baş orta arasındaki yapının aromatiklerden sıyrılmış sade hali Golden Ambergris'e benzer yapıda. sona doğru gelindikçe limonî yapı yerine renksiz bir amber oturuyor. onunla bitişik civetimsi kirli bir doku ise yüzeye daha yakın hale geliyor. hemen arkasında odunsu bir doku da belirgin. odun yapısı abanozla karışık meşe kerestesi tarzı.
koku gayet özgün fakat hem tende hem kıyafette kuvvet sorunu var. ilk saatini daha doldurmadan yakından koklamadıkça kokuyu almakta zorlanıyorum. kirliliği çoğu kişinin hoşuna gitmez, uddan gelen bir kirlilik varsa bile tür olarak civet demek daha açıklayıcı olur. bu yapı yüzeye yakın kullanılmış fakat arkasındaki aromatikler, odun ve saydam amber yapıları ile makul bir dengeye sahip. bazı kısımlarında LM. Hard Leather kirliliğini de andırıyor fakat ondaki gibi zorlayıcı ve abartılı değil. yine de genel kullanımdan epey uzak olacağı rahatlıkla söylenebilir.
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Calé Fragranze d'Autore | Mistero
açılışta ana olarak safranla karışık civet + limonî yeşil hafif otsu bir dokunuş hissediyorum. yanında ise muskatı andıran bir akor da var. baş orta arasındaki yapının aromatiklerden sıyrılmış sade hali Golden Ambergris'e benzer yapıda. sona doğru gelindikçe limonî yapı yerine renksiz bir amber oturuyor. onunla bitişik civetimsi kirli bir doku ise yüzeye daha yakın hale geliyor. hemen arkasında odunsu bir doku da belirgin. odun yapısı abanozla karışık meşe kerestesi tarzı.
koku gayet özgün fakat hem tende hem kıyafette kuvvet sorunu var. ilk saatini daha doldurmadan yakından koklamadıkça kokuyu almakta zorlanıyorum. kirliliği çoğu kişinin hoşuna gitmez, uddan gelen bir kirlilik varsa bile tür olarak civet demek daha açıklayıcı olur. bu yapı yüzeye yakın kullanılmış fakat arkasındaki aromatikler, odun ve saydam amber yapıları ile makul bir dengeye sahip. bazı kısımlarında LM. Hard Leather kirliliğini de andırıyor fakat ondaki gibi zorlayıcı ve abartılı değil. yine de genel kullanımdan epey uzak olacağı rahatlıkla söylenebilir.
Teşekkürler çok güzel açıklama gene Maşallah :)

@Mehmet 'in de benim de çok sevdiğim bir parfüm.

Evet senin de dediği gibi hayvansallık var ve oldukça. Başlardaki Uniseks ferah çiçeğimsi koku devam ediyor ve beni mest etti (safran çiçeği veya safran kırmızı sürgünü, tohumu). Ferah baharatsı bir safran veya her ne ise çok harika.

Hayvansallık tezek gibi olmasa da yakın ama ne bileyim oldukça yakışmış, dozunda gibi. Bu yazımı konusuna da ekleyeyim ve alıntıyı sizden :)
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Bu arada D&P açık parfüm Tom Ford Black Orchid benzetmesi (Kara Çiçek mi ne adı :D) paçuli açısından oldukça zengin ve bu açıdan hoşuma gitti. Otobüste bir genç sıkmış gittim sordum haha :D ve söyledi sağolasın. DP 'ye gittim ve evet otobüsü dolduran aynı koku idi. 50 ml 60 TL 100 ml 110_120 TL :)
 

asaid

Üye
TürkParfüm Üyesi
Teşekkürler çok güzel açıklama gene Maşallah :)

@Mehmet 'in de benim de çok sevdiğim bir parfüm.

Evet senin de dediği gibi hayvansallık var ve oldukça. Başlardaki Uniseks ferah çiçeğimsi koku devam ediyor ve beni mest etti (safran çiçeği veya safran kırmızı sürgünü, tohumu). Ferah baharatsı bir safran veya her ne ise çok harika.

Hayvansallık tezek gibi olmasa da yakın ama ne bileyim oldukça yakışmış, dozunda gibi. Bu yazımı konusuna da ekleyeyim ve alıntıyı sizden :)
bu parfümde birçok kişi çok farklı hissetmiş birbirinden. mesela @Perpetual_Burn Hocam'ın vetiver'e yaptığı vurguyu ben hiç alamadım. fakat tende sıktığım yeri su ile ıslattıp kuruladığımda ilk birkaç dakika oluşan nemlilikle birlikte burnuma Incident Diplomatiqu'e yakın bir akor geliyor. fakat nemlilik gidince yine kayboldu. Golden Ambergris'i de bugün yine denedim, kirlilik ve tatlılık tarzları benzese de onda olan ekstra keskin tuzlu akor yok Mistero da. uzun kullanımda daha iyi anlayabileceğimi düşünüyorum.
 
Son düzenleme:

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
bu parfümde birçok kişi çok farklı hissetmiş birbirinden. mesela @Perpetual_Burn Hocam'ın vetiver'e yaptığı vurguyu ben hiç alamadım. fakat tende sıktığım yeri su ile ıslattıp kuruladığımda ilk birkaç dakika oluşan nemlilikle birlikte burnuma Incident Diplomatiqu'e yakın bir akor geliyor. fakat nemlilik gidince yine kayboldu. Golden Ambergris'i de bugün yine denedim, kirlilik ve tatlılık tarzları benzese de onda olan ekstra keskin tuzlu akor yok Mistero da. uzun kullanımda daha iyi anlayabileceğimi düşünüyorum.
Aynen. Ben de uzun deneme yapacağım inşallah bu parfüme.

@Perpetual_Burn hocam özlettin kendini bu arada, değerli güzel yorumlarını özledik usta, hoca :)
 

Perpetual_Burn

Üye
TürkParfüm Üyesi
bu parfümde birçok kişi çok farklı hissetmiş birbirinden. mesela @Perpetual_Burn Hocam'ın vetiver'e yaptığı vurguyu ben hiç alamadım. fakat tende sıktığım yeri su ile ıslattıp kuruladığımda ilk birkaç dakika oluşan nemlilikle birlikte burnuma Incident Diplomatiqu'e yakın bir akor geliyor. fakat nemlilik gidince yine kayboldu. Golden Ambergris'i de bugün yine denedim, kirlilik ve tatlılık tarzları benzese de onda olan ekstra keskin tuzlu akor yok Mistero da. uzun kullanımda daha iyi anlayabileceğimi düşünüyorum.
Said Hocam, son splitteki Nu-be lerden Sulphur’ u almış mıydınız hatırlamıyorum, bahsettiğim köksü vetiver biraz ona yakın diyebilirim. Hafif tuzlu ve toksik, yabani bitki gövdeli, bitki sulu bir havası var. Açılışı kadar sert olmasa da, Vitrum’ un dyrdown’ ı ile benzeştiğini de anımsıyorum Mistero’ nun. Belki de sizin limoni otsu olarak tanımladığınız yeşil kısım bana daha fazla ve yoğun olarak takılıyor da olabilir. Mistero, reçinelerle bozunmaya uğrayan kirli, rutubetli vetiver kulvarına direkt olarak yerleşiyor benim literatürümde. Daha önce hakkında yazdığımda da belirtmiştim: Dozajlamaya göre ciddi farklar oluşuyor Mistero da. Ben bahsettiğim yorumu, bileğime orta mesafe uzaklıktan hafif iki kısık sprey şeklinde uygulayarak denediğimde oluşturmuştum. Kokuları nasıl deniyorsunuz bilmiyorum, ama farklı denemelerde şöyle bir şey de uyguluyorum: Mesela A kokusunu sıktım, üzerinden yaklaşık bir saat kadar geçti. A kokusuna içerik olarak pek benzemediğini düşündüğüm bir B kokusu seçiyorum ve onu da diğer bileğime sıkıyorum. Belki bir yanılsama da olabilir, fakat A kokusunda daha önce duyumsamadığım nüanslar ortaya çıkmaya başlıyor. Yalnız hatırladığım kadarıyla Mistero da bahsettiğim kısmı ilk yirmi dakika civarlarında duyumsamıştım. Koku içeriğinde safran da görünüyor, belki de bununla karıştırıyorum. Safran düzenli olarak tükettiğim hatta kafa bulduğum bir baharat. Bu şekilde düzenli olarak tükettiğim şeyleri kokular içinde genelde farklı yorumlama gibi bir huyum da vardır. Mesela kahveye de en az parfümler kadar bağlıyım. Ciddi manada içeriği kahve üzerinden sunulan kokuların neredeyse hiçbirinde kahve kokusu almıyorum diyebilirim. Gerçi genelde bildiğim kadarıyla kahve yapay bir akor şeklinde sunuluyor, bununla da alakalı olabilir. Son zamanlarda denediklerimden Pure Leather bunu yıktı aslında, umarım becerebilirsem yazacağım :) Bu arada Hard Leather eşleşmesini de çok tuttum, aklıma gelmemişti doğrusu. Misteronun kuruması Hard Leather’ ın misk tipi ile bağdaşıyor bahsettiğiniz ölçülerde gerçekten.

Aynen. Ben de uzun deneme yapacağım inşallah bu parfüme.

@Perpetual_Burn hocam özlettin kendini bu arada, değerli güzel yorumlarını özledik usta, hoca :)
Teşekkür ederim Baykal Hocam. İnanın ben de özledim sizleri ve kendimi :) Bir süredir motivasyon problemi yaşıyorum maalesef, bu yüzden yeni bir şeyler oluşturamıyorum. Sizden gelecek Mistero yorumunu da merakla bekliyorum, umarım Said Hocam ile ortamızı bulacaksınız ahah ?
 

asaid

Üye
TürkParfüm Üyesi
Said Hocam, son splitteki Nu-be lerden Sulphur’ u almış mıydınız hatırlamıyorum, bahsettiğim köksü vetiver biraz ona yakın diyebilirim. Hafif tuzlu ve toksik, yabani bitki gövdeli, bitki sulu bir havası var. Açılışı kadar sert olmasa da, Vitrum’ un dyrdown’ ı ile benzeştiğini de anımsıyorum Mistero’ nun. Belki de sizin limoni otsu olarak tanımladığınız yeşil kısım bana daha fazla ve yoğun olarak takılıyor da olabilir. Mistero, reçinelerle bozunmaya uğrayan kirli, rutubetli vetiver kulvarına direkt olarak yerleşiyor benim literatürümde. Daha önce hakkında yazdığımda da belirtmiştim: Dozajlamaya göre ciddi farklar oluşuyor Mistero da. Ben bahsettiğim yorumu, bileğime orta mesafe uzaklıktan hafif iki kısık sprey şeklinde uygulayarak denediğimde oluşturmuştum. Kokuları nasıl deniyorsunuz bilmiyorum, ama farklı denemelerde şöyle bir şey de uyguluyorum: Mesela A kokusunu sıktım, üzerinden yaklaşık bir saat kadar geçti. A kokusuna içerik olarak pek benzemediğini düşündüğüm bir B kokusu seçiyorum ve onu da diğer bileğime sıkıyorum. Belki bir yanılsama da olabilir, fakat A kokusunda daha önce duyumsamadığım nüanslar ortaya çıkmaya başlıyor. Yalnız hatırladığım kadarıyla Mistero da bahsettiğim kısmı ilk yirmi dakika civarlarında duyumsamıştım. Koku içeriğinde safran da görünüyor, belki de bununla karıştırıyorum. Safran düzenli olarak tükettiğim hatta kafa bulduğum bir baharat. Bu şekilde düzenli olarak tükettiğim şeyleri kokular içinde genelde farklı yorumlama gibi bir huyum da vardır. Mesela kahveye de en az parfümler kadar bağlıyım. Ciddi manada içeriği kahve üzerinden sunulan kokuların neredeyse hiçbirinde kahve kokusu almıyorum diyebilirim. Gerçi genelde bildiğim kadarıyla kahve yapay bir akor şeklinde sunuluyor, bununla da alakalı olabilir. Son zamanlarda denediklerimden Pure Leather bunu yıktı aslında, umarım becerebilirsem yazacağım :) Bu arada Hard Leather eşleşmesini de çok tuttum, aklıma gelmemişti doğrusu. Misteronun kuruması Hard Leather’ ın misk tipi ile bağdaşıyor bahsettiğiniz ölçülerde gerçekten.


Teşekkür ederim Baykal Hocam. İnanın ben de özledim sizleri ve kendimi :) Bir süredir motivasyon problemi yaşıyorum maalesef, bu yüzden yeni bir şeyler oluşturamıyorum. Sizden gelecek Mistero yorumunu da merakla bekliyorum, umarım Said Hocam ile ortamızı bulacaksınız ahah ?
deneyeceğim bu yöntemi ?? benzer nüansları olmayan başka bir parfüm ile eş zamanlı dönüşümlü koklamak belki de dediğiniz gibi nota ayrımında, alışan veya yorulan burna fayda sağlayabilir, aynı ameliyatlarda doktorların yeşil önlük giymeleri mantığı tarzı bir durum koku da da olması olası.
 

asaid

Üye
TürkParfüm Üyesi
Said Hocam, son splitteki Nu-be lerden Sulphur’ u almış mıydınız hatırlamıyorum, bahsettiğim köksü vetiver biraz ona yakın diyebilirim. Hafif tuzlu ve toksik, yabani bitki gövdeli, bitki sulu bir havası var. Açılışı kadar sert olmasa da, Vitrum’ un dyrdown’ ı ile benzeştiğini de anımsıyorum Mistero’ nun. Belki de sizin limoni otsu olarak tanımladığınız yeşil kısım bana daha fazla ve yoğun olarak takılıyor da olabilir. Mistero, reçinelerle bozunmaya uğrayan kirli, rutubetli vetiver kulvarına direkt olarak yerleşiyor benim literatürümde. Daha önce hakkında yazdığımda da belirtmiştim: Dozajlamaya göre ciddi farklar oluşuyor Mistero da. Ben bahsettiğim yorumu, bileğime orta mesafe uzaklıktan hafif iki kısık sprey şeklinde uygulayarak denediğimde oluşturmuştum. Kokuları nasıl deniyorsunuz bilmiyorum, ama farklı denemelerde şöyle bir şey de uyguluyorum: Mesela A kokusunu sıktım, üzerinden yaklaşık bir saat kadar geçti. A kokusuna içerik olarak pek benzemediğini düşündüğüm bir B kokusu seçiyorum ve onu da diğer bileğime sıkıyorum. Belki bir yanılsama da olabilir, fakat A kokusunda daha önce duyumsamadığım nüanslar ortaya çıkmaya başlıyor. Yalnız hatırladığım kadarıyla Mistero da bahsettiğim kısmı ilk yirmi dakika civarlarında duyumsamıştım. Koku içeriğinde safran da görünüyor, belki de bununla karıştırıyorum. Safran düzenli olarak tükettiğim hatta kafa bulduğum bir baharat. Bu şekilde düzenli olarak tükettiğim şeyleri kokular içinde genelde farklı yorumlama gibi bir huyum da vardır. Mesela kahveye de en az parfümler kadar bağlıyım. Ciddi manada içeriği kahve üzerinden sunulan kokuların neredeyse hiçbirinde kahve kokusu almıyorum diyebilirim. Gerçi genelde bildiğim kadarıyla kahve yapay bir akor şeklinde sunuluyor, bununla da alakalı olabilir. Son zamanlarda denediklerimden Pure Leather bunu yıktı aslında, umarım becerebilirsem yazacağım :) Bu arada Hard Leather eşleşmesini de çok tuttum, aklıma gelmemişti doğrusu. Misteronun kuruması Hard Leather’ ın misk tipi ile bağdaşıyor bahsettiğiniz ölçülerde gerçekten.


Teşekkür ederim Baykal Hocam. İnanın ben de özledim sizleri ve kendimi :) Bir süredir motivasyon problemi yaşıyorum maalesef, bu yüzden yeni bir şeyler oluşturamıyorum. Sizden gelecek Mistero yorumunu da merakla bekliyorum, umarım Said Hocam ile ortamızı bulacaksınız ahah ?
Pure Leather hangisi hocam hiç duymamıştım. Kahve'yi sert olarak reçinelerle karışık en gerçekçi aldığım R.Piquet'in ilk 1-1,5 saati, denediyseniz kalite olarak sizce nasıldı? Aslında özellikle biraz üst markalar kahve notasında sentetiklere bağlı kalmak zorunda değiller bazı meyve-cicek notalarında olduğu gibi. Çünkü kahvenin buhar distilesi ve diğer yöntemlerle elde edilen özleri mevcut diğer materyallere göre de aşırı pahalı değil, parfümörler isteseler çok iyi şekilde kullanmaları lazım halbuki. ben de buhar dist. ile elde edilmiş brezilya menşeli kahve özü var Mutlu beyden temin ettiğim, koku zaten yeni kavrulmuş kahve kokusu hem tende kalıcılık konusunda da gayet iyi, fiksatiflerle vs. parfümörler her türlü halleder zaten. bu konuda da sorun yaşamamaları lazım. zaten kahve'den daha pahalı birsuru materyal kullanıyorlar, neden acaba doğal kullanımına sık rastlanmıyor bilemiyorum.
 
Son düzenleme:

asaid

Üye
TürkParfüm Üyesi
Sonoma Scent | Fireside Intense
notalarından bağımsız olarak kimyon-kişniş-biberiye ile baharatlandırılmış etin ızgaraya bastırıldığında anlık olarak yükselen dumanı simgeliyor benim için. Doğal olarak bu yapıyı ise zeytin ağacı reçinesinde koklamıştım. içeriğe baktığım da ise himalaya - teksas sediri - hint ud'u ve huş'u diğerlerinden iki tık önde olarak kust kökü kirliliğine sahip bu tür bir çeşninin oluşmasında başlıca elementler olarak görüyorum. baş kısımda bu yapıya eşlik eden hafifçe limonî bir doku da varken, kısa sürede limonî tarafını kaybedip Hendley Fume'sinin başı ile hemen hemen aynı kıvama geliyor. Yaklaşık aynı fiyata satıldığını düşünürsek Fume katmanlaması ve değişken yapısı ile daha mantıklı bir tercih olacaktır. Herşeye rağmen bence ikisi de bu alanda oldukça başaralı bir profil sunuyor.
 
Üst