Forum Sorunları ve Tavsiyeler

kokuoku

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Arkadaşlar, iyi forumlar, iyi kokular, iyi günler geçiriyoruz :)..

Forum Tapatalk uygulaamsına açılacak umuyoruz. Xenforo lisansı zaten uygun bu tür uygulamalara. Kusura bakmayın bazı sorunlar üst üste bitti. Xenforo sandığımızdan daha karışık bir sistem ki diğerleri de böyle olabilir. Email için sunucuya ayrı bir şeyler yüklemek durumundayız mesela, Smtp mail sunucusu kuruluyor sanırım.

İki adımlı doğrulamayı şimdilik devre dışı bırakacağız ftp'ye giriş yapıp. @baykalbul olarak da buradan konuşayım arkadaşlar izninizle. Çeşitli sebeplerden yazamadım ama yakında sizlerleyim inşallah :)..

Bu arada tema şekil, renklerini en alttan aşağıdan tema isimi üzerine tıklayarak seçebilirsiniz. Şu an tema az ama ilerde seçenek artttırmaya çalışacağız.. Xenforo2 çıkıyor zaten ve pek çok yeni özellik gelmiş olacak diyorlar..

Üyelikleri email dışında ben onayladım arkadaşlar. Foruma girip yazabilirsiniz, email beklemeyin derim :).. Sorunlar için özür dilerim, en iyi denen temalardan birini aldık ama maalesef bunlarla karşılaştık ki her forum lisansında sorunlar olabilir sanırım böyle..

İyi kokular, forumlar, iyi günler :)..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

kokuoku

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Arkadaşlar email sorunu cözülecek inşallah. Şu an mobil google chrome giriş sorunu var. Bu sorun için sürekli açık tut kutucuğunu işaretlerseniz giriş oluyor. Sanırım google ile ilgili bir sorun. Çözmeye çalışacağız bizde sorun varsa.

Bunun dışında alt üst hızlı okları yerleştireceğiz inşallah. Hayatı kolaylaştırmak güzeldir, bunun için çalışıyoruz :)..
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Foruma Tapatalk üzerinden bağlanma sağlanabilirse ulaşmak daha kolay olur diye düşünüyorum. Mesela ben bilgisayar kullanmıyorum eminim benim gibi olan başka arkadaşlar da vardır.

Tapatalk altyapısı olması lazım. Onu nir ataştırabilirseniz güzel olur sayın adminler.

Aynen arkadaşlar Tapatalk altyapısı var. Bilmiyorum bug oluşuyor. Xenforo temaları zaten uyumlu ve bu yüzden de seçildi zaten. Xenforo'ya ticket açtık kimi sorunlarla ilgili ve eksik ve yanlış ekleme yapılmış olabilir dendi sunucuya. Tekrar uğraşılacak. Bu konuda eksik olursak tekrar hatırlatabilirsiniz lütfen. Yarın yazılım şirketine gideceğim inşallah. Benim canımı çok sıkar oldu bu durumlar. Her yerde hep hata çıkıyor. Şunu sunucuya bir daha yükleyelim ve Xenforo2 çıkmış onu yükleyeceğiz sanırım. Şu an beta aşamasında.. Teşekkürler tekrar :)..
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Arkadaşlar forum teması için şu an seçenekler koyduk yani görünüm. Aan tema mı lisans mı demeli Xenforo zaten ve yakonda Xenforo2 ye geçeceğiz beta olmaktan çıkınca Xenforo2 inşallah. Yenilikçi olalım diye düşünüyorum çünkü mobil teelfon, tablet bir sürü yeni yazılımlar çıkıyor ve bunlara uyum için Xenforo2 eskinin sorunlarını gidermek için bilgisayar mühendisleri, yazılımcılar tarafından kafa yorulup çözülmeye çalışılıyor. Yeni sürümler ortaya çıkıyor.. Tapatalk ve diğer sorunlar için Xenforo.com'a ticket açtık arkadaşlar yani bildirdik. Sorunu halledecekler ve bize ne olduğunu da söyleyecekler inşallah :)..

Bu arada temayı yani sitili, görünümü alttan değiştirebilirsiniz. Arkadaşlar altta sağda veya solda temaya göre temanın isimi yazmakta. Üstüne geldiğinizde veya telefonda iseniz tıkladığınızda seçenekler ortaya çıkacak. Ordan seçebilirsiniz sevdiğiniz temayı. Şahssen tek rbelli renğe, renklere bağlı kalmak istemedim, renkli kişiliğimden ve özgürlükçü oluşumdan da belki :).. Hep tek renk hep olsuncu değil insanlar ve bu yüzden sokakta farklı renk giysiler, arabalar görüyoruz :D, yoksa herkes tek tip olurdu zevkler illa bir olsaydı. Peki zevkler farklı ama her renk seviliyorken neden hepsi aynı ana denk gelmiyor derseniz bu istatsitik bilimi ile ilgili bir şey ki çok ilginç bir konudur Maşallah. Yani 100 defa zar atsanız hepsi 6-6 gelmez yüksek ihtimalde, ortalama belli bir istatistik var. İstatistik bölümü de gerçekten çok zordur, ezberlenecek çok formül var. Ben büte kalmıştım ve bütte iyice ezberledim formulleri ve tek tek yazdım 90-100 civarı not almıştım Maşallah :) :D.. Ezberi sevmediğimden -ki bence formuller ezberlenmmeli, elde kitapçık olarak taşınmalı ve sınavlarda da kullanılmalı- bu bölümü seçmem :D.. Önemli olan formulü ezberlemek değil, o formulü kullanamk sanatıdır bence, sınavlarda bu şekilde olmalı. Ha çarpım tablosu ezberlenmesi belki başka bir olay ve gerekli o tür şeyler ayrı.. Bu arada istatistik bölümünde okumadım sadece ders olarak vardı..

Neyse konuyu çok dallandırmayayım :).. Değişik renklere yer verdik. İlerde Xenforo2 ye geçersek renği kendinizin değiştireceği tema da olabilir, bakalım.. İlginiz için tekrar teşekkürler. Sorun olunca özelden de yazmaktan çekinmeyin lütfen, halletmeye çalışırız inşallah :)..
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Arkadaşlar forum sorunları ile uğraşıyoruz. Bu cumartesi'ye randevu aldım yazılım şirketi ile. Bu zamana kadar olsun diye de Xenforo'ya ticket açtım ve cevap üzerine diğer forumlara da yazıyorum çözüm bulmak için. Bu forumdan link vereyim, mesajıma bakabilirsiniz :
https://xenforo.gen.tr/konular/xenforo-sistem-gereksinimleri.174/

Ordaki mesajımı buraya da yazayım arkadaşlar :


Arkadaşlar, hocalar selam. Öncelikle araştırdık, bilgisayar mühendisliğinde okuyan arkadaşlar da araştırdı ve en iyisinin Xenforo olduğuna şu an karar vermiştik ve lisansı aldım. Belki Vbulletin alsam da aynı sorunlarla karşılaşacaktım.

Sunucumuzun uygun olduğu söyleniyor. Fakat yarın tekrar verdiğiniz sunucu gereksinimi kontrol yapılacak. bilmiyorum devamlı bug ile karşılaştık.

Xenforo.com Customers'dan ticket açtım. Onlara sorunlardan bahsettim. Ftp şifremi verdim ve lütfen Xenforo lisansını siz install yani sunucuya yükleyin dedim. Hatayı da söyleyin ve biz ona göre bir dahakine öğrenmiş olalım, biz kendimiz yükleriz dedim.

İşte cevap, hem türkçe çeviri hem ingilizce veriyorum. Özel yerleri çıkardım :) : ''

Merhaba,

FTP üzerinden dosya yüklerken hata alıyorsanız, bu XenForo'dan bağımsız olacaktır. XenForo, yalnızca dosya yüklenmesini sağlar ve FTP işlemine dahil değildir. Ana bilgisayarınız, FTP kullanırken karşılaştığınız her türlü soruna yardımcı olabilir.

XenForo yüklemenizi isterseniz satın alabileceğiniz bir yükleme hizmeti sunuyoruz, ancak XenForo kurulumunuz zaten olsa da, bunun gerekli / uygun olacağını düşünmüyorum.

Saygılarımla.

İngilizce :
Hi,

If you are receiving errors while uploading files via FTP, this would be independent of XenForo. XenForo simply provides files to be uploaded and isn't involved in the FTP process. Your host would be able to help with any problems you have using FTP.

We do offer an installation service which you can purchase if you want us to install XenForo for you, though you already have a XenForo installation so I don't really think this would be necessary/appropriate.

Regards,
''
Şunu da diyeyim arkadaşlar Tapatalk tyüklüyor ve verdiği hatayı söyleyeyim :

dosya yolunu bulamadım diye hata veriyormuş Xenforo. Ve xenForo - Download and Install | Tapatalk burdaki adımlar uygulandıktan sonra..

Bunun dışında kimi temalarda sorunlar var. Brivium.com 'dan tema yükledim ve toolbar yani messaj yazılan yerde bug oluştu. Mesela B kalın yazı yazan yerdeki işaretler görünüyordu. Oku üzerine getirince açıklaam çıkıyor aam geen işaretler görünmüyordu. Simlecity-lite teması yükledim onda da gülücüklere tıklayınca altta gülücük simge kısımı çıkıyor ama gülücük ifadeleri görünmüyor.

Email çalıştıramadık bir türlü.

Sonra ben nasılsa çift doğrulamayı tıklamışım ve email çalışmadığından süper admin olarak giremiyorum.. Sonra kod bulduk iki adımlı doğrulaamyı kaldırmak için ama o da olmadı. Onun resmini vereyim kodların yazıldığı yeri
ekran-alintisi-png.1497

Ekran Alıntısı.PNG


Arkadaşlar sizce sorun nerdedir? Yardımcı olacak arkadaşlar ve hocalara teşekkür ederim. Tabiki forumda çok yararlı bilgiler var onalr için de teşekkür ederim.. Bence Xenforo kaynaklı bir sorun değildir. Bu kadar kişi kullanıyor ve geneli memnun. asıl sorun Xenforo ve forum sistemlerini bilen kişinin az olması ve zamanla Xenforo'da yeni sistemelrle inşallah daha kolay forum sistemleri çıkarır. Bunları Xenforo kötülemek için demiyorum, yanlış anlaşılmasın. Forum açmak için biraz bilgisayar yazılımı bilmek gerekiyor :D, bir bilen olmasa sıfırdan kurmak zor sunucuya falan.. Gerçi sunucu kiraladığın yer faaln yardımcı olabilir belki.. Ben bir yazılım şirketi ile çalışıyorum ki tanıdık da, onlara da teşekkürler :)..
 

demircan256

Üye
TürkParfüm Üyesi
merhaba..daha önceleri kendi (vb) forumu olan biri olarak nacizane fikrim; en altta yer alan forum anasayfa renk ve tema değiştirme alanını kaldırımanız yararlı olacaktır.Forum için en sağlıklı stabil olan temayı seçip o alanı kapatmanızın yararlı olacağı görüşündeyim.Her üye seçebilemesin sitenin teması ve rengi herkesçe bilinsin..tek renk tek tema..
 

blerox

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
merhaba..daha önceleri kendi (vb) forumu olan biri olarak nacizane fikrim; en altta yer alan forum anasayfa renk ve tema değiştirme alanını kaldırımanız yararlı olacaktır.Forum için en sağlıklı stabil olan temayı seçip o alanı kapatmanızın yararlı olacağı görüşündeyim.Her üye seçebilemesin sitenin teması ve rengi herkesçe bilinsin..tek renk tek tema..
teşekkür ederiz fikirlerinizi paylaştığınız için..
haklısınız aslında ben de sizin gibi düşünüyorum tek tasarım tek kimlik gibi görmek lazım.. teknik işlerle uğraşan arkadaşa ileteceğim eğer mümkünse mutlaka bu konuda aksiyon yaparız ;)
 

demircan256

Üye
TürkParfüm Üyesi
teşekkür ederiz fikirlerinizi paylaştığınız için..
haklısınız aslında ben de sizin gibi düşünüyorum tek tasarım tek kimlik gibi görmek lazım.. teknik işlerle uğraşan arkadaşa ileteceğim eğer mümkünse mutlaka bu konuda aksiyon yaparız ;)

Aynen dediğiniz gibi tek kimlik..turkparfum denildiğinde direk akıllara renkleri gelmeli...

Mesela donanımhaberi bilmeyen yoktur..rengi turuncu beyaz


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Tapatalktan foruma yazı yazılmıyor yetkiniz Yok diyor:)
Şu an tapatalkdan giriyorum. Bugün yazılım şirketinde güvenlik sertifikası ve email ayarlarıyla uğraştık sitenin. Sanırım bir aksilik oldu. Arkadaşa yazdım ki gece uyanır. Eğer sorun devam ederse gerekeni yapacağız inşallah arkadaşlar.. Forum sitemiz için çalışıyoruz. Teşekkürler ilginiz için arkadaşlar :) . ..

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

azzura

Üye
TürkParfüm Üyesi
Şu an tapatalkdan giriyorum. Bugün yazılım şirketinde güvenlik sertifikası ve email ayarlarıyla uğraştık sitenin. Sanırım bir aksilik oldu. Arkadaşa yazdım ki gece uyanır. Eğer sorun devam ederse gerekeni yapacağız inşallah arkadaşlar.. Forum sitemiz için çalışıyoruz. Teşekkürler ilginiz için arkadaşlar :) . ..

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Baykal hocam ayrıca telefondan tarayıcıdan girdiğimde de her seferinde "sürekli bağlı kal''a tıklasam bile her girişimde yeniden şifre ve kullanıcı adı istiyor bilginize :) ilginiz için teşekkürler
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Baykal hocam ayrıca telefondan tarayıcıdan girdiğimde de her seferinde "sürekli bağlı kal''a tıklasam bile her girişimde yeniden şifre ve kullanıcı adı istiyor bilginize :) ilginiz için teşekkürler

Evet bak bu da önemli bir sorunlardan kendine göre. Tamam onu da diyeceğim Azzura hocam. Sağolasın.. :)..
 

demircan256

Üye
TürkParfüm Üyesi
Düzelmiş sorun dün akşam 7 den beri giremiyordum siteye tapatalktan..sorun çözülmüş teşekkürler..bu arada alıdığım hata,

Cevap yazma alanı dikkat ederseniz yetkiniz yok dedi dün saatlerce..

66c69f49e3304f7c76e70dd592df4fab.jpg



Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Düzelmiş sorun dün akşam 7 den beri giremiyordum siteye tapatalktan..sorun çözülmüş teşekkürler..bu arada alıdığım hata,

Cevap yazma alanı dikkat ederseniz yetkiniz yok dedi dün saatlerce..

66c69f49e3304f7c76e70dd592df4fab.jpg



Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

bu arada Blerox bana lükslerimi verin, ihtiyaçalrım olmadan da yaşarım yazmıştı imzasına. şimdi merak etmesin bu fotodaki mesajı okuyan arkaaşlar :)..

Arkadaşalr şu an email bildirim kapatılsa da email gelip gelmeemsi konusunda çalışıyoruz. Sabırlarınız için teşekkürler.. İDare edin bizi lütfen, biz hep beraber inşallah güzel bir aileyiz, olacağız :)..
 
Üst