Bugün Hangi Parfümü Denediniz

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
I12200-lalique-pour-homme-equus-eau-de-parfum kutu şişe sitesinden.jpg

Lalique Pour Homme Equus Lalique for men

Lalique Pour Homme Equus
2001


Lalique equus edp kullandım çok sevdim kokusunu
Detay uygun fiyata yazin üzmeyecek performasn desem daha yerinde ormonde jayne man benzetilmiş ben denemedim ama ormonde bakalım mancera kumkat wood da deneyip görecem oda iyimis.
Güzel bir yazlık demiştin, deniyor.. Sıkılma ihtimali varmış uzun kullanımda diyeyim ama Özay hocam :) .. Zevke göre değişebilir gerçi.. Kullan bakalım detay isteriz senden sonra :) ..
Lalique equus edp 75 ml sipariş verdim yazları olmazsa olmazlarımdan oldu kendisi.

Özay hocam içeriğinde KAbesamanı(Vetiver) var. Aromatik ferah mı yoksa kasvetli mi kullanılmış? Yazmıştım, yazmıştık CDG Vettiveru, Lalique Encre noir, Encre noir Extreme, Chanel Prive Sycomore, Vertus Carat Gold XXV bunlarda kasvetli Kabesamın kullanılmış ve ben sevmiyorum, kusacak gibi oluyorum :D ..

Sekoya, Brezilyan kızılçamı kullanılmış ve ardıç. yoğun denmiş.. Sen biliyorum ki kimi parfümlerden çam türlerini seviyorsun, seversin görünüyor :) ..

Fragrantica.com içerik alıntısı : '' Lalique Pour Homme Equus by Lalique , erkekler için oryantal baharatlı bir parfüm. Lalique Pour Homme Equus , 2001 yılında piyasaya sürüldü. Bu kokunun ardındaki burun Emilie (Bevierre) Coppermann'dır . Üst notalar bergamot, limon ve limondur; orta notalar hindistan cevizi, ardıç, menekşe yaprağı, kakule, topuz ve Brezilya kızılçamıdır; Baz notaları deri, misk, vetiver, sequoia, amyris ve benzoindir.

Parfüm değerlendirmesi: 4.37 üzerinden 5 ile 583 oy.
'''''''''''
 
Son düzenleme:

Ozay87

TürkParfüm Üyesi
Saydıklarından farklı bir koku öyle pekte detaya girecek kadar kasvetli yok şöyle yani tarzım değil bu tür yorumlara sadece bahar ve yazın kesinlikle üzmez diye düşünüyorum hafif balzamik vetiverli koku desem daha yerinde olur kısaca , yada sedir ağacı vetiver karışım balzamik :) :)
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Montale Boise Vanille.. Bu parfüm vanilyası doğal olacağını ummuyordum ama bir ümit gene vardı. Paçuli falan hissediliyor.. Tekrar denemeler sonrası detayları yazarım inşallah. Vanilya mı, doğal vanilya değil bence. Sedir en çok var demişler ve o da bence doğal değil. @Cakcetin hocama teşekkürler :) ..

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
1A-33 J.F. Schwarzlose Berlin for women and men 375x500.18251.jpg

1A-33 J.F. Schwarzlose Berlin for women and men

Ballı ıhlamur çiçeği.. Ondaki ve mandalinadaki keskinliği çok bulamadım ama, ama var.. Daha çok portakal, mandalina çiçeği gibi kokuyor ve o çiçeklerdeki ballılık.. Hanımelindekiş gibi bir koku, balımsı çiçeksi koku kısmen var.. Belki harmandan dolayı keskinlik azalmış olabilir. Manolya bitkisi bu etkiyi sağlamış olabilir. 4 fısfıs yeten bir parfüm. @Mehmet kardeşime, hocama göre kışlık bir parfüm daha çok.. Tenimde 12 saatten fazla hissedildi. 50 ml 129 Euro bence değer.. Tom Ford Neroli'den daha kremsi bir parfüm, çok daha güzel bence ki o da güzel..

@Mehmet hocam zaten senin ilk 10 ve 20'ne dikkat ediyordum, bundan sonra daha dikkat edeceğim :) .

Bu parfüm ml'si 12 Tl civarında. 4 fıs günü kurtarıyorsa çok çoktan hakediyor bence. Ha ML'si 4-5 TL olmasını kim istemezki.. Bu parfümü almayacağım deyip Afnan Supremacy silver (Creeed Aventus benzeri)'de kullanıp benzer zevkler yaşayabilirsiniz aam tabi 1A-33 daha çiçeksi, kremsi daha yumuşak.. Kremsilik Afnan Supremacy Silver ve Creed Aventus'da da var.. 1A-33 de koklamak güzel..

1A-33 J.F. Schwarzlose Berlin for women and men
benim alım listeme girdi.. Gerçi bugün miskli koktuğunu düşündüm bu parfüm, tatlı notalarla harmanlanmış bir misk yağından daha hafif ve daha çiçeğimsi. Dedim kışın misk kullanırım bu kokuyu aratmaz. Bilmiyorum çok öküzce mi düşünüyorum :D :D :p ??? Koleksiyonumda isteeyceğim bir parfüm.. Bir bayana hediye için kesin düşünebilirsiniz.. Çok sevecektir..

Konu gibi inceleme yaptık.. Allah boş duranı sevmez yakında konu anlatımı bombardımanı yapabilirim. Eski konularımı da tekrar parfümü koklayıp falan tekrar yorumlamayı düşünüyorum..
 
Son düzenleme:

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Ambre Russe Parfum d`Empire for women and men ambre russe parfüm imparatorluğu.jpg

Ambre Russe Parfum d`Empire for women and men

Parfum d'Empire - Ambre Russe kullandım.

İlk sıktığınız an açılışı muhteşem. Oldukça boozy bir açılışa sahip. Ancak çok kısa sürüyor. Votka ve şampanya ile birlikte keskin bir deri ile güzel bir başlangıç yapıyor. Ancak başlangıç yapabiliyor ve 5 dakika sonra parfüm amber, coriander ve tarçın ile tatlılaşıp tek düzeleşiyor. Çay notası bir gelip bir gidiyor. Kullanılan çay notasını beğendim. Kokuya karanlık bir hava katmış. Başlangıçtaki tütsü notası da çok iyi ancak sonrasında tatlı bir amberin egemenliği olmasa daha da iyi olabilirmiş.

Keşke başlangıç kısmı daha uzun sürseydi. Çünkü votkanın geri çekilmesi ve tatlılaşma benim sevmediğim tarz bir amber kullanımı ile birleşiyor. Ancak aradığınız amber bazlı bir parfümse kesinlikle deneyin. Amber teması iyi işlenmiş.

Teşekkürler Azzura hocam :)..

Parfüm için @Mehmet kardeşime, hocama teşekkür ederim.. Her defasında teşekkür yazmayabiliyorum arkadaşlara bu arada :D ..

Parfüm Thierry Mugler Pure Malt ile Thierry Mugler Pure Havane arası bir şey. Önce parfümü bilmeden bu Pure Havane da yahu eski üretimlerinde Pure Malt parfümü kokusu mu varmış dedim. Hatta Pure Havane kokusu bozulmuş olduğu aklıma geldi, onun kadar güzel de değil ama ayrı güzel. Zevk meselesi. Sonra Ambre Russe kullandığımı anladım, hatırladım :D .. Püro-pipo tütünü belli ve Amberi sanırım Laden amberi. Vişnemsi bir tütün. Pure Havane ve Pure Malt karıştırıp sıkın bence ki bu parfüm pahalı bir parfüm diye aklımda kalmış ve biliyorsunuz Thierry Mugler dediğim parfümleri çok daha ucuz.. Parfümü iyice deneyip konusunu açarız inşallah arkadaşlar.. Evet alkollü içecek kokusu Pure Malt benzeri.. Votka ilk başlarda fazladan olabilir.. İnanın bunlar dışında bir çekici özelliğini görmedim diyordum ki zamanla bu fikrim değişiyor.. Hermes Hermessence Ambre Narguile havası da kısmen var parfümde.

Edit(Düzen): ilerlerde Thierry Mugler Pure Malt'a daha çok dönüştü, bayağı o gibi..
 
Son düzenleme:

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Uzun bir aradan sonra Papillon Salome kullandım şimdi. Konseptini sevdiğim bir parfüm ancak belirtmeden geçemeyeceğim, eskiden bu parfümün hammadde kalitesini çok başarılı bulurdum fakat şimdi algım değişti, daha iyisini deneyimleyip alıştıktan sonra önceki deneyimlerinin yetersizliğini algılanabiliyor insan. Yasemin, meşe yosunu, hayvansal notalar bariz sentetik fakat sorun burada değil sentetik olması gayet olağan, sorun kullanılan sentetiğin çok da kaliteli olmaması, kalitesiz diyemem kesinlikle ama dikkatimi çekti, bir tık daha kaliteli olabilirmiş, beni rahatsız etti. Aynı durumu Dryad'da da yaşadım, en sevdiğim Papillon, Anubis oldu bu nedenle :). Salome ile benzer tarzda daha kalitelisi için: Vintage Paco Rabanne La Nuit (İlk versiyon).


Bir de sabah sürdüğüm Roja Dove Musk Aoud var. Kalitesi iyi sayılır, yüksek kalite sentetik kullanılmış fakat her şey hammadde kalitesi de değil. Birçok Roja parfümü gibi suya sabuna dokunmayan sıkıcı bir tarafı var, öyle orijinal de sayılmaz, hiç risk alınmadığından ötürü kaliteli ana akım parfümü hissi veriyor bana, jenerik kokmuyor ama ifade etmesi zor ama kabaca herkesi etkileme kaygısı ve fazla cilalı/yoltulmuş olması bu hissi doğuruyor. Tatlı misk ve tatlı bazı notaları dengeleyen öd gibi dolgun notalar mevcut. En büyük sorunuysa tahmin edileceği üzere fiyatı, Roja kokuları gündelik kullanımlar için güzel ama bu fiyat komik (800 dolar). Bunun yanı sıra misal UAE Spirit of the Union ve Diaghilev için de fiyatını hak etmez derim ama bir nebze de olsa karakterli kokulardır ancak Musk Aoud bu tarz bir kimlikten yoksun izlenimi veriyor.

Gene altın gibi bilgiler forum arkadaşlarınndan, arkadaşlardan.. eline kalemine sağlık Ozan hocam :) .. Ozan akrdeşim çok iyi olmuş böyle parfümlerin kalitelerini, sentetikliğini açıklaman.. Ben şahsen çok paralar verdiğim parfümün doğal olmasını isterim ve 5 katı paraya razıyom ama daha fazlası pek istemem ki 10 katına da razıyız kimi zaman da bazen belki 50-100 kat fiyat oluyor. Ticaret gerçi ama benim şu an pek hoşuma gitmiyor.. Roja dove 100 ml 800 doalr eğer parfüm sentetik ve doğal karışık ise maliyeti 20 dolar diyelim şişe falan dahil, 40 katı kazanıyorlar :p ..

Roja ilgi alanım içerisindeydi.. Senin Roja Dove yorumundan sonra şu an enerjimi, paramı başka parfümlere harcarım bir süre en azından ve belki hep.. Deneme fırsatı gene kollamaya çalışırım. Aşağıda alıntı yaptım, Yasin Koç'un Roja Dove Fetish yorumu da iyice soğuttu. Gerçi kimi parfüm sadece Tütün kolanyası kokmuyor ama kişi o tütün kolanyasına kafayı takabiliyor Chypre Palatin parfümü gibi mesela.. Ama Yasin koç oldukça beğenmemiş, bilemeyeceğim artık.


Roja Dove Fetish
2012for women


Roja Dove Fetish Pour Homme
2012


Roja Dove Fetish i deneyen arkadaslar var mı ? Ben bu sabah denedim fakat gayet basit sıradan bir tütün kolonyası diyebilirim nasıl olabilir diye şaştım kaldım bu kadar övülen Roja Dove Fetish bu muymuş. Resmen bir hayal kırıklığı oldu bende ve şoktayım diyebilirim. :confused:

Çok pahalı ürünler ekseriyetle fiyatlarının altında eziliyorlar..Roja Danger de hakeza öyle..Niteliksiz ama sorsan sen anlamıyon derler :D

İnsanlar herkesin yapamayacağı zor işler becerdiklerinde yaptıklarının sanat olduğunu zannediyorlar..Ancak göze hitap etmeyen resim,kulağa hitap etmeyen müzik,burna hitap etmeyen rayiha değildir bence..Yapımı ne kadar ustalık gerektirirse gerektirsin..Yapımı kadar netice de önemli

Niye bu kadar şey yazdım şimdi ben :D

Bazı parfümleri anlamak zor oluyor ve sonradan deneme ihtiyacı hissediyorsunuz mesela LUNA URSA sıktım dün ve o parfüm gerçekten bende enteresan bir etki bıraktı tekrar denemek için kesinlikle sabırsızlanıyorum cünkü bir şeyler vardı onda benim tekrar denememi gerektiren. Ama Roja Dove fetish 4 saat oldu sıkalı hala tütün kolonyası cazip bir tarafı yok bana göre. Baska kullanan arkadasların yorumlarını merak ediyorum.

Hocam zaten Split olarak aldım Cüneyt bey den ama http://www.nichekokular.com/2016/10/tiziana-terenzi-orion-2015.html?m=1 buradaki incelemeye göre etkileyici bir parfüm olacağını düşündüm ama bana göre niş kategorisini hak etmiyor şimdilik. İlerde tekrar deneyeceğim ama bu kokuyu. Aynı şekilde roja dove fetish de almıstım bu gibi incelemeler sonucu ama oda hayal kırıklığı oldu. Bu şekilde split almanın faydaları inanılmaz güzel.

Valla dediklerinize katılmamak elimde değil. Anlamıyon manlamıyon işi şu durumda bana boş geliyor iş yerinde 2 arkadasım tütün kolonyası dedi direk ve aradan 2 saat geçmesine rağmen. Ama şükrettiğim birsey var oda cüneyt hoca dan şişeli olarak yarısından fazlasını istemiştim ama olmadı baska arkadası istemiş kör alış yapayım demiştim sonucta marka bilindik iyi bir marka dedim alayım gitsin dedim ama kısmet olmadı iyikide olmamış aldığım 5 ml yi muhtemelen anneme vericem bayramda misafirlere sıksın yanındada bayram şekeri iş tamamdır. Yoksa bu 5 ml yi bitirmemin imkânı yok gibi görünüyor.

Alıntı yapmışken şunu da alıntılamadan edemedim başka platformdan :D :

merchant of venice - arabesque : Tom ford TV ile Herod arasında bir yerde geziniyor, tobaccodan iki tık aşağıda Heroddan bir tık yukarıda, zengin bir koku, kalıcılık ve farkedirliliği güzel

merchant of venice - Crauqule : daha önce denemiştim, soğuk ve esintili bir havada üzerime boca etmişlerdi harvey de dıyşarı çıktım çok dikkat çekmişti, lüks hissi veren, güzel bir parfüm ancak bende kalıcılık konusunda sıkıntı oldu,
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Maison Francis Kurkjian (MFK) Oud Satin Mood... Gene buraya daha ayrıntılı, ek bilgili başka mesaj da yazabilirim. Şimdilik bu parfümle olan bilgilerimi yazacağım. Konusu da artık kim yazarsa :)

Mavi rengi nasıl verilmiş ve neden MFK bunu seçmiş merak içerisindeyim ki şu gerçek var mavi renk sevilen bir renktir. Sanırım sentetik kimyasal olarak yapılıyor ve belki doğal bir katkı da olabilir.. Mfk Oud Satin Mood Edp giysi üzerinde ilerilerde koyumsu sarı renk bırakıyor, bu bilgiyi de verelim ve tabiki beyaz kıyafette, yakından sıkımda..

İleriler, gün olarak ilerisi yani beni cezbetti ki güllü başları da seviyorum aslında ama işte ince soğumsu tatlı çiçekli koku sevmediğim zamanlar oluyor, olabiliyor.. Bu parfümü sıkıp 5 gün en az parfüm sıkılmamalı bence.. Demin kokladım 5 falan kaç gün sonra, o kadar güzel kokuyorki. Zamanı tam tespit edip yazarım inşallah.. Vanilya, vanilyamsı doğal kpku mest ediyor ve oud ve tabi o soğuk, iris (Süsen, Nevroz, Newroz, Nevruz) çiçeğimsi koku azalmış. Ben bu soğumsu, ince Süsen çiçeği kokusunu sevemeyebiliyorum.

Acaba pek çok koku notasını beraber kullanmak israf mı düşüncesini getirtti bu parfüm. Yani en başlarda da bu vanilya kokusu olmalı ama diğer kokuların öne çıkan karakterinden, kimyasal özelliklerden dolayı belki gene yayılım oluyor ama hissedemiyoruz yalın. Belki kokuya etkisi gene vardır o an. Bilemiyorum bir sürü tilki dolaşıyor kafamda bunla ilgili.. Aslında baştan sona aynı notalı parfümleri daha çok seviyorum ben. Çok karışık olmamalı, suprizler yapmamalı ama ha çok koku notalı olup şaheser parfümlerde var, vardır, ben de hani severim..

Olumlu düşünecek olursak, arka planda kokuyor diyelim ve ön planda kokan koku notasıyla. Zaten 12 saat sonra ortaya çıkıyor vanilya kendini göstererek ve 24. Saatletde iyice belli oluyor. 12 saat öncesi ön planda kokuyu gene de süslüyor olabilir dediğim gibi beraber kokarak geri planda olsada o koku. Mutlu :) hocamı etiketleyeyim buraya.. Bilgisi olan arkadaşları bekleriz lütfen..

Ha parfümün başlarını mı yazmadık evet. Lavanta, Tonka fasülyemsi koku ile başlıyor beraber dediğim iris(Süsen, Nevroz, Nevruz) çiçeğimsi soğuk, ince koku ek iyice.. Gül ve oud da unutmayalım :).. Devam edecek, mesajlarla da inşallah :) ...

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Son düzenleme:

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
22 Mayıs 2015 yılında, henüz pek kişi bilmez ike Histoires de Parfums (HDP) Fidelis for women and men hakkında ve başka parfümlerle ilgili yorumum ve ek bilgilerle düzenledim bu yazımı : '''''''''''''''''

Fidelis Histoires de Parfums for women and men
Fidelis Histoires de Parfums for women and men kutu şişe.jpg
Fidelis Histoires de Parfums for women and men ve diğer iki parfüm seri büyük resim.jpg
Fidelis histoires, çok beyefendi koku, parfüm. Tam gece parfümü ve özel günler parfümü.. Başlangıcı oksayft olabilir @Meursault hocamın başlangıcını sevmediğini belirtelim :). İşte yazısından alıntı forumumuzdan : ''

Hocam fidelis tarifi veriyorum;
Tuscanı alıyoruz. Süeti çıkarıyoruz. Yerine öd koyuyoruz. Sonra tadına bakıyoruz. Bunun ahududusu az olmuş diyoruz ahududuyu 10 katına çıkarıyoruz. Sonra yeniden tadına bakıyoruz tatlılığı az geliyor az da amber ekliyoruz. Ve afiyet olsun:).

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
''

Editions Rare
Fidelis
2015for women and men


Ud ve tatlı kokular seviyorsanız, belki yüzde 99 seveceksiniz gibime geliyor.. 60 ml ve fiyatı yüksek ama piyasa fiyatlarıan göre ve gücüne göre ekonomik sayılır para da varsa :).. ASAQ ve Arabian oud (ud) yağı seçeneklerine de bakılabilinir bu arada diyelim.. Hepsi birbirine bir şekilde benzese de farklı zevkli ud yağları koklayabilirsiniz ve miksler yani karışımlar da oluyor ud ve misk yağlarında.. Bu arada saf üretim diyede seri özetlenmiş HDP Fidelis'in içinde bulunduğu seride yani koyuluğa vurgu yapılmışi belirtilmiş..

Arabian oud 'da 30 ml ud yağı ve yanında parfümü 1200 tl (2015 yılı fiyatı), Blue Oud. Adı Blue sadece yani mavi. Mavi rengi yok. Çok övüldü.. 30 ml ud da hatırı sayılır bir oran. Yoğunluk önemli yağlarda.. 3ml lik ürünlere de bakabilirsiniz..

Sılaj ve ömür güzel " Fidelis Histoires " 'de.. Oud ve tatlılık tokca ve çok güzel harmanlanmış.. Orta ve Dip notlar beni cezbetti.. Kokladıkça kokladığım mest eden parfümlerden. Oldukça kalıcı ve sılajlı geldi bana. Mfk Grand Soir gibi güçlü ama reformulelere dikkat :( :) ..

Mfk Grand Soir Givenchy Pi nin daha beyefendisi daha ağırbaşlısı.. İçinde benzoin yok denmiş diye biliyordum ama açıklanan içerikte varmış MFK Grand Soir 'de, Givenchy pi oranlarında olmasada.. Bazen de givenchy Pi'ye pek benzetemiyorum bu parfümü veeya çokca benzetemiyorum diyeyim. Bence Amber olarak Laden reçinesi kullanılmış. Görünüyor ki ifra belki kulağını çekmiş Maison Francis Kurkjian'ın maalesef..

Bence Maison Francis Kurkdijan, Givenchy Pi 'den çok ilham almış hatta benzerimsi yapmış ve bence iyi yapmış, MFK Grand Soir 'de.. Belli bir patent ücreti olabilir, Allah'ın verdiği notalara bence tekel konmamalı öyle ve konsa bile belli fiyat karşılığı üretim olmalı çünkü tekelleşme olursa bundan parfüm severler olumsuz yönde etkilenebilir düşüncesindeyim. Tekel olmak fiyatı yükseltebilir ve bir de çok kişiye satılsın diye seyreltme olayını yapabilir üretilen parfümlerde. Yani su gibi parfümler görebilriiz tekel olayında. Neyseki kimi zaman patent olayı deliniyor bir şekilde. 20-25 yıl patent olayı var biliyorum aam daha önde de dedğim gibi mesela Brut Madalyonlu'da patent haal devam ediyor gibi..

"Fidelis histoires" ise "MFK Grand Soir 'in" daha ağırbaşlısı, udlusu. Çok hoş bir parfüm dediğim gibi. Ne kaba ne ince, güzel bir dozda içeriğindeki koku notalarına göre ve kabamsı, ağır tarafı daha baskın.. Udu benim sevdiğim tarzda ki ebn hayvansal udu da seviyorum. Tercihleri tatlı koku notaları ile kullanılmış ud. Gül ve oud aslında pek benim tarz değil ama hani bazen bakıyorum, kullanıyorum.. MFK Grand Soir, sılajı ve ömrü güzel onunda ki ayrıntıalrı yazdım.. Hdp Fidelis'i daha çok deneyeceğim inşallah arkadaşlar. 60 ml 550 tl idi 650 tl idi ve daha artacak görünüyor. Bence bu fiyatlara alınabilir gene de ki sılaj ve ömür yüzünden de daha ekonomik geelcektir görüşünü unutmamak lazım..

İkisi de mest eder, beni mest ediyor ama Hdp fidelis tercihim olurdu öncelik.. Eskisi kadar çok alma meraklısı değilim Mfk Grand Soir'i ama hani Mfk'nın yabana atılmayacak parfümleri var tabi..

Grand Soir Maison Francis Kurkdjian for women and men

Grand Soir
2016for women and men

Oud Mood Collection
Oud Maison Francis Kurkdjian for women and men


Oud
2012for women and men


Mfk oud, ince kalıyor, hafif kalıyor bence Fidelis Histoires yanında ki kategorileri farklı zaten.. Fakat bu 2012 yıl çıkışlı için.. Diğer ud modelleri güçlü, mesela Mfk Satin Mood oud, Mfk Casmer Mood(Bu parfümü o kadar sevmedim diyeyim, forumda konusu var. Kısaca burada diyeyim kısmen plastiğimsi meyveli bir ud parfümü) ud parfümleri çok güçlü hele de Mfk Oud Satin Mood for women and men, udlu güllü, ince soğumsu keskinimsi süsen(iris, Nevruz) vari bir kokulu, ud gül ve ilerilerde özellikle ortaay çıkan vanilya parfümü.. Oud Satin Mood kıyafette 5-6 gün kokar ve belki fazlası..

Mfk Oud naif bir parfüm ve safranın ön planda olduğu söyleniyor zaten uddan ziyade. Benim hoşuma giden bir parfüm oldu ve ileride iyice denemek istediğim parfümlerden :) .. Şu sıralar evdeki dekantları denemekle meşgulüm maşallah ve umarım güzel sonuçlarla, hayırla bitirip yayınlarım, yayınlarız :) ..
 
Son düzenleme:

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Thierry Mugler Angel Muse for women. Uniseks bir parfüm oldu biliyoruz. Tatlılığı ilk başlarda çok ama sonra daha dayanılır olabiliyor. Doğal koku notaları parfümü stabilize, dengeli yapmış ek. Sentetik kokular var. Konusu açılacakta şunu söyleyeyim çok olmamakla bu parfümde ud olduğunu düşünüyorum. Paçuli tatlılığa iyi gömülmüş ve tonka fasülyesi vari tatlılık da var. Fındık kokusu zaten meşhur bu parfümde :)
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Pino Silvestre Original Pino Silvestre for men

Efsane idi kimi için çam kokusu geneli olsada, Çam terebentini.. Çamterebentini kötü demiyorum tabiki, güzel kokudur.. Bugün deneyecektim hanımefendi uzaktan sıkabilir miyim dedi :p:D:p.. Yo bayanla dalga geçmiyorum tabiki, olabilir kimi kokulara faaln alerj ide olabilir, sevmeem de olabilir, saygı duymak lazım :) .. Demek parfümü sevmiyor ki sordum evet sevmiyormuş. Tuhaf bir şeyler falan var bu parfümde dedi. Bir fısla yetindik ki yeter :D, canı sağolsun :) ..

Bu parfümü büyük dayım kullanırdı yıl 1984-1985'ler. O da mis gibi çam kokardı o vintage Silvester Pino'da.

Maalesef güncel versiyon o kadar çam kokmuyor ve kekik var. Sanırım o bayan bu keskinimsi kekikden rahatsızdı bas bas bağırmasa da parfüm :cool::)..

İyiki o vintage Pino'ya güvenip güncel Silvestre Pino Original almamışım kör alış ama seven çıkacaktır ki aslında ben sılajına da takıldım biraz. Parfüm kekik seviyorsanız kötü değil, kremsileşiyor, kısmen tatlılaşıyor.. Konusuna bekleriz, artık kimden gelirse ;):)..
 
Son düzenleme:

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
1881 Men - Cerruti - for men - 1990
Güzel bir sayı 1881 hem de Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün doğum günü, Türkiye'nin de, Türklerin de doğum günü olmuş yeniden Doğan :) ..

Parfüm güzel başlıyor.. İlgimi çekti parfüm. Soğuk his veren koku notaları var, güzel bir yazlık, aromatik.. Aromatik, Turunçgilli bir parfüm, Turunçgiller çok ön planda değil.. Ben biliyorsunuz alkol yerine turunnçgil yağı olsun diyen biriyim :p:cool::D .. Ardıç var parfümde ve ben ardıç yağı koklamış biriyim. ÇamTerebentinin daha yumuşak halidir diyebilirim Ardıç Yağı için ve daha pahalıdır.. Meşeyosunu çok düzeyde değil ve birisi deseki sentetik kullanılmış olabilir derim ama parfüm doğalımsı hoş bir parfüm diyeyim..

1881 Men Cerruti for men -VS- XS Paco Rabanne for men - 1994

Paco Rabanne XS alacağınıza Cerruti 1881 Men tavsiye ederim.. Konusu geleceklerden inşallah :) ki zaten burada da anlattık gibi :D ..

Cerruti
1881 Men
1990for men


Paco Rabbane XS
1994for men
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Touch for Men Burberry for men burberry-poster.jpg
Touch for Women Burberry for women burberry-touch hamile kadın ve erkek manken poster.jpg

Touch for Women Burberry for women
Bayan modeli hoşuma gitti. Önce odunsu kokular var ama bu Sedir kaynaklı değil ki o da vardır. Bir ara çiçeksi oldu. Sıalj üzebilir de üzmeyebilir de sizi.. Ortada sılajı..

Touch for Men Burberry for men
Erkek modeli sucul gibi, baharatlı tatlımsı koku ve çok sılajlı değil.. Sucul etkiyi menekşe vermiştir..

Burberry

Touch for Men
2000for men

Touch for Women
1998for women
 

Premiumperfume

Üye
TürkParfüm Üyesi
Ekli dosyayı görüntüle 1458Ekli dosyayı görüntüle 1459
Touch for Women Burberry for women
Bayan modeli hoşuma gitti. Önce odunsu kokular var ama bu Sedir kaynaklı değil ki o da vardır. Bir ara çiçeksi oldu. Sıalj üzebilir de üzmeyebilir de sizi.. Ortada sılajı..

Touch for Men Burberry for men
Erkek modeli sucul gibi, baharatlı tatlımsı koku ve çok sılajlı değil.. Sucul etkiyi menekşe vermiştir..

Burberry

Touch for Men
2000for men

Touch for Women
1998for women
Eline sağlık Baykal bey
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Ekli dosyayı görüntüle 1280
Lalique Pour Homme Equus Lalique for men


Lalique Pour Homme Equus
2001








Özay hocam içeriğinde KAbesamanı(Vetiver) var. Aromatik ferah mı yoksa kasvetli mi kullanılmış? Yazmıştım, yazmıştık CDG Vettiveru, Lalique Encre noir, Encre noir Extreme, Chanel Prive Sycomore, Vertus Carat Gold XXV bunlarda kasvetli Kabesamın kullanılmış ve ben sevmiyorum, kusacak gibi oluyorum :D ..

Sekoya, Brezilyan kızılçamı kullanılmış ve ardıç. yoğun denmiş.. Sen biliyorum ki kimi parfümlerden çam türlerini seviyorsun, seversin görünüyor :) ..

Fragrantica.com içerik alıntısı : '' Lalique Pour Homme Equus by Lalique , erkekler için oryantal baharatlı bir parfüm. Lalique Pour Homme Equus , 2001 yılında piyasaya sürüldü. Bu kokunun ardındaki burun Emilie (Bevierre) Coppermann'dır . Üst notalar bergamot, limon ve limondur; orta notalar hindistan cevizi, ardıç, menekşe yaprağı, kakule, topuz ve Brezilya kızılçamıdır; Baz notaları deri, misk, vetiver, sequoia, amyris ve benzoindir.

Parfüm değerlendirmesi: 4.37 üzerinden 5 ile 583 oy.
'''''''''''
Ekli dosyayı görüntüle 1280
Lalique Pour Homme Equus Lalique for men


Lalique Pour Homme Equus
2001








Özay hocam içeriğinde KAbesamanı(Vetiver) var. Aromatik ferah mı yoksa kasvetli mi kullanılmış? Yazmıştım, yazmıştık CDG Vettiveru, Lalique Encre noir, Encre noir Extreme, Chanel Prive Sycomore, Vertus Carat Gold XXV bunlarda kasvetli Kabesamın kullanılmış ve ben sevmiyorum, kusacak gibi oluyorum :D ..

Sekoya, Brezilyan kızılçamı kullanılmış ve ardıç. yoğun denmiş.. Sen biliyorum ki kimi parfümlerden çam türlerini seviyorsun, seversin görünüyor :) ..

Fragrantica.com içerik alıntısı : '' Lalique Pour Homme Equus by Lalique , erkekler için oryantal baharatlı bir parfüm. Lalique Pour Homme Equus , 2001 yılında piyasaya sürüldü. Bu kokunun ardındaki burun Emilie (Bevierre) Coppermann'dır . Üst notalar bergamot, limon ve limondur; orta notalar hindistan cevizi, ardıç, menekşe yaprağı, kakule, topuz ve Brezilya kızılçamıdır; Baz notaları deri, misk, vetiver, sequoia, amyris ve benzoindir.

Parfüm değerlendirmesi: 4.37 üzerinden 5 ile 583 oy.
'''''''''''
Saydıklarından farklı bir koku öyle pekte detaya girecek kadar kasvetli yok şöyle yani tarzım değil bu tür yorumlara sadece bahar ve yazın kesinlikle üzmez diye düşünüyorum hafif balzamik vetiverli koku desem daha yerinde olur kısaca , yada sedir ağacı vetiver karışım balzamik :):)

Lalique Pour Homme Equus Lalique for men

@Ozay87 hocama teşekkürler, parfümü denedim ve deniyorum hala. İçerikte açıklanmamış ama ben Biberiye kokusu (kekikle akrabadır, kekiğin çok zayıfı, az keskini, daha aromatiklisi) hissettim incemsi. Limon falan turunçgiller çok ön planda kalmıyor. Bu parfüm bahar , sonbahar lık bir parfüm gibi görünüyor ve kışın da kullanılabilir. Tende uzun ömürlüce. Evet kasvetli Vetiver(Kabesamanı) kullanılmamış, olduğu gibi Kabesamanı. Zaten o kasvetli kokunun Aldehitlerden geldiği düşünülüyor kasvetli Kabesamanı(Vetiver) parfümlerinde. Denemelere devam..
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Figment Man Amouage for men
Bu bildiğiniz Ysl Kouros 'un Geyik Misksiz, onun gibi Civet Miskli hali ve kısmen Limon lusu olmuş.. Serin hava ister bu parfüm diyeyim. Oldukça hayvansal sayılır.. Denemelere devam :)..
 

Kosovic

TürkParfüm Üyesi
The House of Oud Blessing Silence, Freş, mentollü keskin bir açılışı var, notalarında nane yazmıyor ama o mentol kokusunu neyin sağladığı nı anlamadım, sanki üzerinize mentos şekerini sıkmış gibi oluyorsunuz. Yazlık kullanılabilir. İlk defa oud ve keskin nane ile karşılaştım, farklı bir ikili olmuş. Tabi içinde ki paçuli ve gülü es geçmemek lazım.
 

Kosovic

TürkParfüm Üyesi
Areej Le Dore Inverno Russo. Bu parfüm için. Parfümörün Düştüğü not.

Inverno Russo benim kişisel şiirsel hayalimdir, hayal gücüm Rus kışının kokusu. Mükemmel dengelenmiş aşk ve nefret dönemidir. Rus kışı mutlak, sakin, beyaz, sessiz güzelliğini gösterir; Yine de şiddetli acı verebilir. Kayıp rüya aşkımın auralarında nefes…

Bu Koku Kompozisyonu, hayvansal ürün içerir ... yasal olarak elde edilmiş yabani Sibirya geyiği misk podundan elde edilen bir maserasyon. Bunlar, sadece Rus hükümetinden sezon başına düzenli sayıda vahşi geyiği avlamak için izin almış kayıtlı avcılardan satın alan bir yasal kurumdan alındı. Yasal misk taneleri çok sınırlı miktarlarda mevcuttur ve tipik olarak sadece geleneksel ilaçlar için kullanılır. Bu sebeplerden dolayı, doğal misk tanelerinin artık büyük ölçekli parfümeride kullanılmamasının nedenlerinden biri. (Google Translate) yazım hatası olabilir.

Şimdiye kadar kokladığınız en hayvansı parfümü düşünün. Bu parfüm onun Extrait versiyonu.
 
Üst