Bugün Hangi Parfümü Denediniz

azzura

Üye
TürkParfüm Üyesi
Ormonde Woman; açılışı çiçeksi notalar ve kişniş ile gerçekleştiriyor. Bu açılışa odunsu hava katması için kuru vetiver eklenmiş. Sedir de derinlik katma maksatlı arkadan derin derin gelmekte. Açılışı oldukça feminem çiçekler ve odunsu notalar ile açılıyor. Bu açılış herkesi kendine çekecek kadar güzel ancak kısa sürüyor ve esaslı orta notalar başlıyor. Çiçeksi notalar geri çekilirken onun yerine sedir güçlenip yanına yeşil notaları da alarak bildiğiniz bir orman hissiyatı ile yayılıyor. Başlardaki kısım hariç tututlursa ilk yarım saat tatlılık çok düşük kuru ve odunsu iken sonrasında hafif sandal ağacı tatlılığı ile değişkenlik kazanıyor. Kişniş vetiver kullanımı oldukça derin ve kaliteli. Yeşil notalar akor olarak güzel işlenmiş. Sedir ağacı bana biraz aynı parfümörün Clive için yapmış olduğu X'i hatırlattı. Açılış haricinde ormonde man ile neredeyse %80 aynı dna'ya sahipler. Şunu söylemeliyim ki henüz hala satılırken bence odunsu parfüm arayan kadınlar hemen gidip alsınlar. Orta ve dip notalar itibariyle erkek kullanımına da oldukça uygun başarılı bir parfüm.
 

azzura

Üye
TürkParfüm Üyesi
Ormonde Jayne - Isfarkand: Açılışındaki ilk 1-2 dakikadaki lime limonu çok güzelken sonrasında koku limon kolonyasına dönüyor. Bildiğiniz limon ve biber ile hafif odunsu notalar ve kuru vetiver ile sıradan basit ve parasını haketmeyen bir parfüm. Selin limon kolonyasını bu parfüme tercih ederim.
 

Ozay87

TürkParfüm Üyesi
Kargom geldi gucci oud Unisex 75 ml aldım haliyle test etmiş oldum , noir de noir sevenler bunuda sever , gül ud ve hafif tatlılığa katkı veren ahududu baya dengeli olmuş ben tuttum bu gucci oud u bide kör alışveriş yapmıştım neyseki üzülmedim :) notalara güvenip almıştım :)
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Kargom geldi gucci oud Unisex 75 ml aldım haliyle test etmiş oldum , noir de noir sevenler bunuda sever , gül ud ve hafif tatlılığa katkı veren ahududu baya dengeli olmuş ben tuttum bu gucci oud u bide kör alışveriş yapmıştım neyseki üzülmedim :) notalara güvenip almıştım :)
1532004818319.png


Ben de denedim güzel parfüm. Başları Ud-gül kombinasyonu kokuyor. Armani Prive Rose D'Arabie tercih ederim gerçi ama bu da ayrı güzel. Bu parfümdeki ud tok yumuşak tarz gibi. Bir ara çok hafiften falan hayvansal ud alıyor ama geneli öyle değil.. Doğal ud kullanıldığını düşünüyorum ki açıklamada da öyle denmiş, Laos udu imiş..

Açıklama netten : ''
Gucci'nin Gucci kokusu tarafından 2007 yılında Gucci Ambre olarak da bilinen yeni versiyonu, oud-oryantallerin eğilimini takip ediyor ve Gucci Oud . Parfüm 2014 yılının Temmuz ayında ortaya çıkıyor ve çekici, zengin ve gizemli bir unisex kokusu olarak ilan ediliyor. Zengin ve yoğun, kompozisyon,% 100 doğal olan Laos'un uşağının özünü içerir.

Açılış anlaşmaları armut, ahududu ve safran içerir. Kalp, Bulgar gül ve portakal çiçeğinin özlerini yakalar, ardından da oryantal üssü, paçuli, kehribar ve misk üssü izler.

Koku, 102 ve 137 Euro fiyatlarında 50 ve 75 ml Eau de Parfum olarak mevcuttur.

Parfüm değerlendirmesi: 3.97 üzerinden 5 ile 223 oy.
''

Gucci Gucci Oud for women and men tanıtım reklam afişi posteri Gucci_featuredimage-660x400.jpg
 

azzura

Üye
TürkParfüm Üyesi
Initio – Rehab; Bol bol sandal ağacının etrafına biraz paçuli biraz da lavanta eklenip vetiver ile de derinleştirmeyi amaç edinmiş ancak ortaya garip ve aşırı tatlı saçma bir aromatik ortaya çıkmış. Tatlılık az olsa belki daha iyi olabilir. Pahalı malzeme kullanan bir designer olmaktan öteye gitmeyen bir parfüm olmuş. Fiyat konusunda 2-3 yıllık markaların bu fiyatları istemeleri ise tek kelimeyle saçmalık olmuş. Genel beğeniye uygun, performanslı bir parfüm. Baharatlı aromatikler hoşunuza gidiyor tatlılık da sıkmıyorsa denenebilir. Bvlgari Man in Black, Spice Bomb sevenler bunu da sever.
AdP – Note di Colognia II: Taze sulu metalik bir greyfurt ile yanına eklenen hafif tatlı portakal. Sanki taze sıkılmış bir meyve suyu. Yaz için harika bir seçim ferah ve canlı bir parfüm. Pek fazla nota algılayamadım güzel sade ve kaliteli narenciyelerden oluşan pek değişiklik göstermeyen ancak inanılmaz fiyatı ile içindeki notalar arasında bağ kuramadığım bir parfüm.
AdP – Note di Colognia I: Açılışı çok başarılı bir bergamot ile yapan koku hafif menekşe ile birlikte ilerliyor. Diğer notalar pek hissedilmese de bergamot ve çiçeksi notalara çok hafif eşlik eden portakal çiçeği ile basit bir neroli narenciye parfümü ancak kalitesi ve güzelliği en üst seviyede diyebilirim. Ancak yine fiyat olarak notalar ile tamamen alakasız bir fiyata sahip.
AdP – Note di Colognia IV: Bu seride denediğim en karakterli ve bu markadan alışılmadık bir iş! Serinin ilk iki parfümü tek düze belli notalar ile ilerlerken IV biraz daha değişik bir hal aldı. Öncelikle açılışı markanın colognia essenza da gördüğümüz portakal çiçeği ile yapmakta. Bana biraz çocukluğumdaki gecekondunun yaz aylarında beyaz kireç ile kireçlenmesi sırasında hissettirdiği kokuyu burada da hissetmekteyim. Ardından kokunun hemen arkasına laden reçinesi ve opoponax eklenmesiyle birlikte sert bir açılış beni karşılamakta. Açılışın ardından kokumuz ilerleyen saatlerde gül ve portakal çiçeğinin geri çekilmesi ile iyice belirginleşen opoponax ile biraz metalik bir his ve çiçeksi bir yapıda bazik bir tarzda ilerlemekte. Performansı aynı serinin diğer parfümlerine göre oldukça iyi ve değişken yapısı ile başarılı bir iş diyebilirim. Fiyat ise yine kullanılan notalara göre oldukça pahalı.
 

azzura

Üye
TürkParfüm Üyesi
MFK - Petit Matin: Açılışını portakal çiçeğinin ve limonun birlikteliğiyle açıyor. İlk sıktığım an limon olduğu izlenimini yaratmayan ferah turunç sonrasında kendini çok hafif hissettiren ambroxan ile birlikte yayılıyor. Açılışındaki limon ve portakal çiçeği gerçekten de güzel ancak alışılmış. Açılışın ardından pek de bir değişikliğe uğramayan temiz bir limon, misk çok az lavanta ve ambroxan ile basit güzel ama niş parfüm demeye bin şahit isteyecek derecede piyasa işi bir parfüm pek beğenmedim. İdare eder.


Etat Libre d’Orange – Remarkable People: Açılışını oldukça güzel greyfurt ve şampanya ile yapmakta. Açılışı oldukça güzel biraz naif ama başarılı. Kullanılan greyfurt burada daha meyvemsi ve daha kaliteli gibi. Metalik bir his uyandırmadan hafif şampanya akoru ile birlikte güzel işlenmiş. Ardına eklenen hafif kakule ve oldukça başarılı sandal ağacı ile gerçekten oldukça güzel bir işe imza atılmış. Bu markayı bu kadar süredir gözden kaçırdığıma üzüldüm ancak gerçekten kaliteli ve güzel işlere imza atmışlar.


House Of Sillage – No. 002: Açılışı ardıç meyvesinin etkisiyle biraz metalik ve mayhoş oldu. Bu açılışa oldukça metalik ve gerçekten buz gibi bir etki yaratan greyfurt akoru eklendi. Bu mayhoşluk kısa sürüp greyfurtun daha belirginleşmesi ve biraz da hafif vetiverimsi rutubet tarzı bir kokunun eklenmesi ile dizginlendi. Oldukça temiz kokmakta. Sanki askıdan temiz kıyafetlerimi alıp giymişim de ondan gelen temiz koku gelmekte. Fiyatı düşününce sanırım bu tarz kokmak için o parayı verseydim bu parfümü kötülüyenleri kafama kazır tenhada yakalamaya çalışırdım. Maalesef fiyatı karşılığı hiçbir şey vaat etmeyen basit bir parfüm. Kullanılan notaların kaliteli olduğu ancak niş parfüm kavramını doldurmadığını belirtmeliyim. Kısaca özetlersem açılışı temiz ve ferah meyveler ile başlayıp yanına odunsu ve hafif vetiver ile bilindik ve farklı olmayan bir iş güzel kokuyor ama o kadar.


MFK – Aqua Celestia Forte: Mentolün çok belirgin olmadığı, lime limonunun hafif ekşimsi yapıda olduğu ancak abartılmadığı ve bu ekşi ferah kokulara eklenen yeşil akorlar ile açılışını yapıyor. Lime limonu ve mentol kremsi bir yapıda ancak öyle anlatıldığı gibi Nivea krem izlenimi yaratmamakta. Bu kokuyu şişeli olarak almış olsaydım gerçekten üzülürdüm. Hiç beğenmediğim herhangi bir niş kategorisine girecek bir kompozisyonu olmayan basit, sıradan ve deneyimli burunlara kesinlikle keyif vermeyecek tamamen güzel kokayım deyip biraz da parası olan kitleyi hedeflemiş, designerdan öteye gidemeyen bir parfüm. Mentolün giderek güçlendiği orta notalardan itibaren tahammül edemedim ve gidip sabunla elimi yüzümü bi yıkayıp biraz söylendim.(!)


House Of Sillage – No. 001: Açılışı öksürük şurubunu andıran hafif tatlı notalar ile birlikte gerçekten kötü kullanılmış aldehitler sebebiyle acımsı alkolümsü etkiyle yayılımına başlamakta. 1-2 dakika sonrasında ise, kullanımı başarılı karanfil(baharat) notasına şahit olmaktayım. Oldukça karanlık bir yapıda olan bu karanfilin yanına isli odunsu notalar ve kaliteli bir vanilya eklenmiş. Orta notalardan itibaren bu kokuya eklenen tarçın ile gourmand bir havada yayılımına devam etmekte. Tatlılığı benim için fazla olmakla beraber yine de güzel bir koku. Gerçek tonka fasulyesi kullanıldığını düşündüğümü de belirtmeliyim.


Etat Libre d’Orange - The Afternoon of a Faun: Gerçekten tek kelime ile harika bir iş çıkarmış “Ralf Schwieger” ve bu yüzden övülmeyi hak ediyor. Ölmezotunun bu kadar harika kullanılışı ve temiz,derin ve ferah oluşu beni hayran bıraktı. Evet ilk sıkışta parfüm bizi çok belirgin ve karakteristik bir özelliği olan ölmezotu ile karşılamakta. Kesinlikle doğal ve özel olarak belli bir bölgeye ait olduğunu düşündüğüm bir ölmezotu ve yanına eklenen meşeyosunu -çok çok iyi- ve çok hafif pudramsı yapısıyla süsen kökü ile yayılımına başlıyor. Tenime sıktığım ilk andan itibaren sıkmadan ilerleyişini sürdürüyor. Bu açılışa yine eklenen gül ile birlikte muhteşemlik giderek artıyor. Şu ana kadar herhangi bir sentetiklik veya rahatsız edecek bir kakafoniye rastlamadım. Değişkenlik ise had safhada. Açılışı ölmez otu ve meşeyosunu ile yaparken bir anda ölmez otunun geriye çekilmesi gül ve bergamotun meşeyosununa eklenmesi bu yapıya derinlik katan ama çok pudramsı olmayan topraksı bir süsen kökü ve karabiber ile devam eden harika bir parfüm. Meşeyosunu kullanımına bayıldım. İşte "niş" parfüm bu. Kesinlikle şişesi dolabıma girecek:
 

azzura

Üye
TürkParfüm Üyesi
MFK - Petit Matin: Açılışını portakal çiçeğinin ve limonun birlikteliğiyle açıyor. İlk sıktığım an limon olduğu izlenimini yaratmayan ferah turunç sonrasında kendini çok hafif hissettiren ambroxan ile birlikte yayılıyor. Açılışındaki limon ve portakal çiçeği gerçekten de güzel ancak alışılmış. Açılışın ardından pek de bir değişikliğe uğramayan temiz bir limon, misk çok az lavanta ve ambroxan ile basit güzel ama niş parfüm demeye bin şahit isteyecek derecede piyasa işi bir parfüm pek beğenmedim. İdare eder.


Etat Libre d’Orange – Remarkable People: Açılışını oldukça güzel greyfurt ve şampanya ile yapmakta. Açılışı oldukça güzel biraz naif ama başarılı. Kullanılan greyfurt burada daha meyvemsi ve daha kaliteli gibi. Metalik bir his uyandırmadan hafif şampanya akoru ile birlikte güzel işlenmiş. Ardına eklenen hafif kakule ve oldukça başarılı sandal ağacı ile gerçekten oldukça güzel bir işe imza atılmış. Bu markayı bu kadar süredir gözden kaçırdığıma üzüldüm ancak gerçekten kaliteli ve güzel işlere imza atmışlar.


House Of Sillage – No. 002: Açılışı ardıç meyvesinin etkisiyle biraz metalik ve mayhoş oldu. Bu açılışa oldukça metalik ve gerçekten buz gibi bir etki yaratan greyfurt akoru eklendi. Bu mayhoşluk kısa sürüp greyfurtun daha belirginleşmesi ve biraz da hafif vetiverimsi rutubet tarzı bir kokunun eklenmesi ile dizginlendi. Oldukça temiz kokmakta. Sanki askıdan temiz kıyafetlerimi alıp giymişim de ondan gelen temiz koku gelmekte. Fiyatı düşününce sanırım bu tarz kokmak için o parayı verseydim bu parfümü kötülüyenleri kafama kazır tenhada yakalamaya çalışırdım. Maalesef fiyatı karşılığı hiçbir şey vaat etmeyen basit bir parfüm. Kullanılan notaların kaliteli olduğu ancak niş parfüm kavramını doldurmadığını belirtmeliyim. Kısaca özetlersem açılışı temiz ve ferah meyveler ile başlayıp yanına odunsu ve hafif vetiver ile bilindik ve farklı olmayan bir iş güzel kokuyor ama o kadar.


MFK – Aqua Celestia Forte: Mentolün çok belirgin olmadığı, lime limonunun hafif ekşimsi yapıda olduğu ancak abartılmadığı ve bu ekşi ferah kokulara eklenen yeşil akorlar ile açılışını yapıyor. Lime limonu ve mentol kremsi bir yapıda ancak öyle anlatıldığı gibi Nivea krem izlenimi yaratmamakta. Bu kokuyu şişeli olarak almış olsaydım gerçekten üzülürdüm. Hiç beğenmediğim herhangi bir niş kategorisine girecek bir kompozisyonu olmayan basit, sıradan ve deneyimli burunlara kesinlikle keyif vermeyecek tamamen güzel kokayım deyip biraz da parası olan kitleyi hedeflemiş, designerdan öteye gidemeyen bir parfüm. Mentolün giderek güçlendiği orta notalardan itibaren tahammül edemedim ve gidip sabunla elimi yüzümü bi yıkayıp biraz söylendim.(!)


House Of Sillage – No. 001: Açılışı öksürük şurubunu andıran hafif tatlı notalar ile birlikte gerçekten kötü kullanılmış aldehitler sebebiyle acımsı alkolümsü etkiyle yayılımına başlamakta. 1-2 dakika sonrasında ise, kullanımı başarılı karanfil(baharat) notasına şahit olmaktayım. Oldukça karanlık bir yapıda olan bu karanfilin yanına isli odunsu notalar ve kaliteli bir vanilya eklenmiş. Orta notalardan itibaren bu kokuya eklenen tarçın ile gourmand bir havada yayılımına devam etmekte. Tatlılığı benim için fazla olmakla beraber yine de güzel bir koku. Gerçek tonka fasulyesi kullanıldığını düşündüğümü de belirtmeliyim.


Etat Libre d’Orange - The Afternoon of a Faun: Gerçekten tek kelime ile harika bir iş çıkarmış “Ralf Schwieger” ve bu yüzden övülmeyi hak ediyor. Ölmezotunun bu kadar harika kullanılışı ve temiz,derin ve ferah oluşu beni hayran bıraktı. Evet ilk sıkışta parfüm bizi çok belirgin ve karakteristik bir özelliği olan ölmezotu ile karşılamakta. Kesinlikle doğal ve özel olarak belli bir bölgeye ait olduğunu düşündüğüm bir ölmezotu ve yanına eklenen meşeyosunu -çok çok iyi- ve çok hafif pudramsı yapısıyla süsen kökü ile yayılımına başlıyor. Tenime sıktığım ilk andan itibaren sıkmadan ilerleyişini sürdürüyor. Bu açılışa yine eklenen gül ile birlikte muhteşemlik giderek artıyor. Şu ana kadar herhangi bir sentetiklik veya rahatsız edecek bir kakafoniye rastlamadım. Değişkenlik ise had safhada. Açılışı ölmez otu ve meşeyosunu ile yaparken bir anda ölmez otunun geriye çekilmesi gül ve bergamotun meşeyosununa eklenmesi bu yapıya derinlik katan ama çok pudramsı olmayan topraksı bir süsen kökü ve karabiber ile devam eden harika bir parfüm. Meşeyosunu kullanımına bayıldım. İşte "niş" parfüm bu. Kesinlikle şişesi dolabıma girecek:
 

vitaanatolia1010

TürkParfüm Üyesi
Sonraki




e11f21_20a44ffec5ae4af4a9cfa41b82cd7610~mv2.jpg

e11f21_b282bf11916b4bd9b7cb014653415de3~mv2.jpg

OUD 3 - Unisex Parfüm 100 ml.
Sevgilinin cüretkar bir davetidir OUD.
Lavanta, fesleğen, ardıç sıcak yatağına inceden siniverir ve gitmene izin vermez. Tonka ,amber ve çam derinlere çekerken sizi, tek bir vücutta yeniden dirilirsiniz.

Üst Nota: Bergamut, Lavanta, Limon, Fesleğen, Ardıç Orta Nota: Çam iğnesi, Kekik, Karanfil, Sardunya, Ada Çayı
Alt Nota: Sedir Ağacı, Ağaç Likeni, Tonka, Amber, Oud
 

Ozay87

TürkParfüm Üyesi
Sonraki




e11f21_20a44ffec5ae4af4a9cfa41b82cd7610~mv2.jpg

e11f21_b282bf11916b4bd9b7cb014653415de3~mv2.jpg

OUD 3 - Unisex Parfüm 100 ml.
Sevgilinin cüretkar bir davetidir OUD.
Lavanta, fesleğen, ardıç sıcak yatağına inceden siniverir ve gitmene izin vermez. Tonka ,amber ve çam derinlere çekerken sizi, tek bir vücutta yeniden dirilirsiniz.

Üst Nota: Bergamut, Lavanta, Limon, Fesleğen, Ardıç Orta Nota: Çam iğnesi, Kekik, Karanfil, Sardunya, Ada Çayı
Alt Nota: Sedir Ağacı, Ağaç Likeni, Tonka, Amber, Oud
Bunların denemelik Setleri varmı 5 ml 2 ml tarzda.?
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Sephora'da neler denemedim ki gene.. Bu arada Fransız Sephora'ya teşekkürler. Batı kapitalizminin tabiki çok iyi yanları da var ve ben bu açıdan Sephora'nın Türkiye girişine sevinmiştim. Elhamdulillah bir meyvesini yemiş olduk o da parfüm deneme ve parfüm denemek kolaylığı. Sephora'da rahatça parfüm deneniyor. Parfüm deneyeceğiniz zaman elemanlar sizi başıboş bırakıyor ve rahatlıkla parfüm deniyorsunuz.. Hani çok giden biriyim o yüzden yapıyorlar da diyemiyorum. Hani daha önce bahsetmiştim, burda da yazarım, Almanya'da giriyorsun mağazaya kendin parfümü deneyebiliyordun rahatça 20 sene önce ve öncesinde.. Bu parfüm denemek olayı yüzünden çok gençken parfüm deneyemedim. Kurumsal markalarda aslında sorun olmazda işte yetişme tarzı yanlışlığından oldu bence. Anne ve babama bu yüzden çok hatta normal derecede de kızmıyorum, hatasız kul olmaz olayı, kader işte :) ..

Bir gün Adana'da Atatürk Caddesi'nde Bülent parfümeriye gitmiştim, yaşım 16-17.. Bir sürü parfüm denedim, kollarımda, elimde yer kalmadı ama bir türlü parfüm beğenmiyorum :):D:p:p:cool: .. Adam sinirleniyor çok olmasada. Hissediyorum adam pek memnun değil davranışımdan pek.. O gün annem para da vermişti, beğensem parfüm alacaktım ama olmadı.. Bir daha da Bülent Parfümeriye gitmedim ki çok meşhurdu o dönem. Aslında iyi biriydi, yanlış anlaşılmasın, bir daha gitsem kovmazdı ama emin değilim de o kadar kovup kovmayacağı konusunda :p:) ..

Kurumsal yerler her ay falan da aynı parfümü denemezseniz size gelmeyin demez bence.. Duyulması çok tepki çeker.. Esnaf Yaşar Amca ise off yeter sıkıldım, yemeğim soğudu almayacaksan meşgul etme diyebilir :eek:.. :D .. Tabi esnaflarında çok iyisi vardır ve ayrı yararları vardır. Hepsi de olmalı belkide..

Evet aşağıda Sephorada denediğim kimini tekrar denediğim parfümleri vereyim..
 
Son düzenleme:

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Evet aşağıda Sephora'da denediğim kimini tekrar denediğim parfümleri vereyim. Konuları gelir, gelecek inşallah :) arkadaşlar, beyler, hanımlar :) ..

DSC_1693.JPG
DSC_1689.JPG
DSC_1683.JPG
DSC_1682.JPG
DSC_1679.JPG
DSC_1676.JPG
DSC_1675.JPG
DSC_1674.JPG
DSC_1673.JPG
DSC_1672.JPG
DSC_1671.JPG
DSC_1670.JPG
DSC_1669.JPG
DSC_1668.JPG
DSC_1667.JPG
DSC_1666.JPG
DSC_1665.JPG
DSC_1654.JPG
 

Kosovic

TürkParfüm Üyesi
Areej Le Dore

Russian Oud

Russian Musk

Indolis

Walimah

Inverno Russo

Ottoman Empire

Bu kokuları yorumlamak beni aşıyor şimdilik. Sadece şunu diyebilirim deneme veya split fırsatını bulursanız kaçırmayın.
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Pekji Cuir6 for men .. İlginç bir parfüm, deri, canlı deri gibi kokuyor, sentetik tabi kullanılmış bence .. Bunu yani canlılığı Lavanta sağlamış olabilir .. İlk başlarda naftalinimsi koku var. Smple'yi kapaktan kokluyorum şişede durmuyor parfüm acaip kokuyor gene, şişeye sığmıyor gibi .. Bu arada Sample pek sağlam değilmiş, kısmen uçmuş parfüm sıvısı ki kaç yıldır benle idi.. Bu arada Pekji bir Türk markası ..


Pekji is a new fragrance brand. Designer Pekji has 5(more now) perfumes in our fragrance base all launched in 2015. The nose who worked on the fragrances is Ömer Ipekçi.

Pekji, yeni bir parfüm markasıdır. Tasarımcı Pekji sahiptir 5 (Şimdi daha fazla) tüm kokuları üzerinde çalıştı burun Ömer İpekçi ise 2015 yılında satışa sunulan parfüm tabanında parfümler.


Cuir6
2015for women and men
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
@KARALARIN_CEMAL hocam selam :) .. Umarım iyiyizdir ..

Hdp Fidelis kaç fısfıs sıkıyorsunuz onu soracaktım ve anlatmak istediğiniz varsa beklerim :) .. Ben de sizin gibi bu parfümü çok seviyorum .. Histoires de Parfums Ambrarem 'de ilgimi çeken Hdp'lerden. Elinizde şişe varsa ilerde dekant da alabilirim ..


Editions Rare
Ambrarem
2011for women and men

Fidelis
2015for women and men

Petroleum
2011for women and men

Rosam
2011for women and men

Veni
2012for women and men

Vici
2012for women and men

Vidi
2012for women and men

@KARALARIN_CEMAL hocam selam :) .. Umarım iyiyizdir ..

Şu mesajınızı da ekleyeyim :) ..

Hdp Ambrarem ile gün boyu. Bu kışı bu parfümle geçireceğim herhalde aşığım kendisine, Fidelis kadar olmasa da çok yerinde bir koku ağır ve oturaklı bir amber


22 Mayıs 2015 yılında, henüz pek kişi bilmez ike Histoires de Parfums (HDP) Fidelis for women and men hakkında ve başka parfümlerle ilgili yorumum ve ek bilgilerle düzenledim bu yazımı : '''''''''''''''''

Fidelis Histoires de Parfums for women and men
Ekli dosyayı görüntüle 1336Ekli dosyayı görüntüle 1337 Fidelis histoires, çok beyefendi koku, parfüm. Tam gece parfümü ve özel günler parfümü.. Başlangıcı oksayft olabilir @Meursault hocamın başlangıcını sevmediğini belirtelim :). İşte yazısından alıntı forumumuzdan : ''

''

Editions Rare
Ambrarem
2011for women and men

Fidelis
2015for women and men

Petroleum
2011for women and men

Rosam
2011for women and men

Veni
2012for women and men

Vici
2012for women and men

Vidi
2012for women and men



Ud ve tatlı kokular seviyorsanız, belki yüzde 99 seveceksiniz gibime geliyor.. 60 ml ve fiyatı yüksek ama piyasa fiyatlarıan göre ve gücüne göre ekonomik sayılır para da varsa :).. ASAQ ve Arabian oud (ud) yağı seçeneklerine de bakılabilinir bu arada diyelim.. Hepsi birbirine bir şekilde benzese de farklı zevkli ud yağları koklayabilirsiniz ve miksler yani karışımlar da oluyor ud ve misk yağlarında.. Bu arada saf üretim diyede seri özetlenmiş HDP Fidelis'in içinde bulunduğu seride yani koyuluğa vurgu yapılmışi belirtilmiş..

Arabian oud 'da 30 ml ud yağı ve yanında parfümü 1200 tl (2015 yılı fiyatı), Blue Oud. Adı Blue sadece yani mavi. Mavi rengi yok. Çok övüldü.. 30 ml ud da hatırı sayılır bir oran. Yoğunluk önemli yağlarda.. 3ml lik ürünlere de bakabilirsiniz..

Sılaj ve ömür güzel " Fidelis Histoires " 'de.. Oud ve tatlılık tokca ve çok güzel harmanlanmış.. Orta ve Dip notlar beni cezbetti.. Kokladıkça kokladığım mest eden parfümlerden. Oldukça kalıcı ve sılajlı geldi bana. Mfk Grand Soir gibi güçlü ama reformulelere dikkat :(:) ..

Mfk Grand Soir Givenchy Pi nin daha beyefendisi daha ağırbaşlısı.. İçinde benzoin yok denmiş diye biliyordum ama açıklanan içerikte varmış MFK Grand Soir 'de, Givenchy pi oranlarında olmasada.. Bazen de givenchy Pi'ye pek benzetemiyorum bu parfümü veeya çokca benzetemiyorum diyeyim. Bence Amber olarak Laden reçinesi kullanılmış. Görünüyor ki ifra belki kulağını çekmiş Maison Francis Kurkjian'ın maalesef..

Bence Maison Francis Kurkdijan, Givenchy Pi 'den çok ilham almış hatta benzerimsi yapmış ve bence iyi yapmış, MFK Grand Soir 'de.. Belli bir patent ücreti olabilir, Allah'ın verdiği notalara bence tekel konmamalı öyle ve konsa bile belli fiyat karşılığı üretim olmalı çünkü tekelleşme olursa bundan parfüm severler olumsuz yönde etkilenebilir düşüncesindeyim. Tekel olmak fiyatı yükseltebilir ve bir de çok kişiye satılsın diye seyreltme olayını yapabilir üretilen parfümlerde. Yani su gibi parfümler görebilriiz tekel olayında. Neyseki kimi zaman patent olayı deliniyor bir şekilde. 20-25 yıl patent olayı var biliyorum aam daha önde de dedğim gibi mesela Brut Madalyonlu'da patent haal devam ediyor gibi..

"Fidelis histoires" ise "MFK Grand Soir 'in" daha ağırbaşlısı, udlusu. Çok hoş bir parfüm dediğim gibi. Ne kaba ne ince, güzel bir dozda içeriğindeki koku notalarına göre ve kabamsı, ağır tarafı daha baskın.. Udu benim sevdiğim tarzda ki ebn hayvansal udu da seviyorum. Tercihleri tatlı koku notaları ile kullanılmış ud. Gül ve oud aslında pek benim tarz değil ama hani bazen bakıyorum, kullanıyorum.. MFK Grand Soir, sılajı ve ömrü güzel onunda ki ayrıntıalrı yazdım.. Hdp Fidelis'i daha çok deneyeceğim inşallah arkadaşlar. 60 ml 550 tl idi 650 tl idi ve daha artacak görünüyor. Bence bu fiyatlara alınabilir gene de ki sılaj ve ömür yüzünden de daha ekonomik geelcektir görüşünü unutmamak lazım..

İkisi de mest eder, beni mest ediyor ama Hdp fidelis tercihim olurdu öncelik.. Eskisi kadar çok alma meraklısı değilim Mfk Grand Soir'i ama hani Mfk'nın yabana atılmayacak parfümleri var tabi..

Grand Soir Maison Francis Kurkdjian for women and men

Grand Soir
2016for women and men

Oud Mood Collection
Oud Maison Francis Kurkdjian for women and men


Oud
2012for women and men


Mfk oud, ince kalıyor, hafif kalıyor bence Fidelis Histoires yanında ki kategorileri farklı zaten.. Fakat bu 2012 yıl çıkışlı için.. Diğer ud modelleri güçlü, mesela Mfk Satin Mood oud, Mfk Casmer Mood(Bu parfümü o kadar sevmedim diyeyim, forumda konusu var. Kısaca burada diyeyim kısmen plastiğimsi meyveli bir ud parfümü) ud parfümleri çok güçlü hele de Mfk Oud Satin Mood for women and men, udlu güllü, ince soğumsu keskinimsi süsen(iris, Nevruz) vari bir kokulu, ud gül ve ilerilerde özellikle ortaay çıkan vanilya parfümü.. Oud Satin Mood kıyafette 5-6 gün kokar ve belki fazlası..

Mfk Oud naif bir parfüm ve safranın ön planda olduğu söyleniyor zaten uddan ziyade. Benim hoşuma giden bir parfüm oldu ve ileride iyice denemek istediğim parfümlerden :) .. Şu sıralar evdeki dekantları denemekle meşgulüm maşallah ve umarım güzel sonuçlarla, hayırla bitirip yayınlarım, yayınlarız :) ..
 
Son düzenleme:

azzura

Üye
TürkParfüm Üyesi
HdP - Ambrarem: Amber(kehribar) notasına referans olacak bir parfüm. Mat metalik hissiyatta tatsız derinliksiz bildiğin ham notayı getirmişler de kokla demişler gibi. Biraz derinlik kazanması için açılışta az süsen çiçeği ve biraz da hayvansallık var. Bana nedense ilk okul yıllarımdaki tahta sıraları hatırlattı bu koku. Başka bir şey hissetmedim. 5/10

HdP - Fidelis: Tarzım değil. Açılışı da koku yapısı da çok fazla sentetik hissettiren silgimsi bir öd var ve kalitesiz sentetikler ile desteklenmiş meyveler ile yayılıyor. Performansı iyi ancak ilerleyen saatlerde kahve ve kimyon ile birlikte -zaten bu notaları sevmiyorum- midem bulanmaya ve parfümden keyif almamaya başladım. Bana kalitesiz hacı yağları hissi verdi. 4/10

HdP - 1804: Gerçek ananas nasıl kokuyorsa açılış o derece başarılı bir ananas ile başlıyor. Sonrasında ananas kokumuz biraz daha geri çekilip yanına eklenen şeftali ve hafif paçuli ile tatlı ama earthy bir halde yayılımına devam ediyor. Hafif çiçeksilik de barındırsa da pek beni etkilediğini söyleyemem. 6,5/10

ELdO - Rien: Açılışı kaliteli bir deri ve hayvansallık ekli aldehitler ile gerçekleşiyor. Koku kalitesi olarak açılışı başarılı ancak oldukça sert. Performansı yeterli. Dumansı halde yayılımına devam eden bu hayvansı deri kokumuzun dip notaları ise harika. En keyif verdiği an drydown oldu. Hafif çiçeksi yapıda dumansı-topraksı yapısı oldukça keyif verici şekilde tenden ayrıldı. 7/10
 

azzura

Üye
TürkParfüm Üyesi
HdP - 1899 Hemingway: İlk sıktığım an ardıç meyvesi tarçın vanilya ve hafif baharatlı bir yapıda başlıyor. Bu açılışta bulunan ardıç sonrasında geri çekiliyor. Sonrasında oldukça baskın ve tatlı bir bal akoru hissettim. Hatta tütün var gibi de hissetmedim değil. Tarçın açılışta hissettikten sonra biraz tatlı kuru meyveler bal akoru ve baharatlı-tütünsü yapısı ile yayılımına devam ediyor. Fragranticada bulunan notalara baktığım zaman ardıç ve tarçın dışında karşımdaki bal akorlu bir tütün parfümü mü diye düşündüm çok enteresan açılışı hariç orta ve dip notalar tobacco vanille tarzı parfümleri sevenlerin beğeneceği yapıda. Tek düze ama orta ve dip notalar hoşuma gitti. 7/10
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Armaf Tres Nuit. Ferahlık eh ama menekşe kısımı benzemiyor Creed Git'e doğallık olarak. Doğalımsı bir yeşillik var gibi ama ama Menekşe çiçeği bence doğal değil.
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Monsieur Balmain - Pierre Balmain - for men / erkekler için - 1990

2006 sarı şişe denedim. @Cakcetin kaynaklı, hocama teşekkür ederim. @Mehmet kardeşime, hocama, ve @yusufozen59 'e teşekkür ederim.

Mükemmel bir limon, turunçgil yorumu. kasvetli vetiver(Kabesamanı) yok. Creed Viw(Virgin Island Water) bu parfümden ilham almış olabilir, diyeyim. Mest oldum ve kuvvetli. Denedikçe yazabilirim ve konusu açılır inşallah arkadaşlar :) .. Turunçgil ve hafif Vanilyamsı, hafif sedirimsi tatlılık ki açıklanmamış içerikte bu tatlı notalar. Turunçgiller açıklanmış .. Zencefil, Nane gibi ferahlı ve Turunçgilli geneli ferah bir parfüm .. Limon, Bergamut ve Acı portakal turunçgillerden .. Parfüm dediğim gibi daha çok canlı Turunnçgil ve benzeri kokular var ..


Pierre Balmain Monsieur Balmain
1990for men
 
Son düzenleme:
Üst