Bortnikoff - Mysterious Oud

azzura

Üye
TürkParfüm Üyesi
375x500.50940.jpg
Son dönemin sanırım parfüm dünyasındaki trend doğal içeriklere doğru yönelmiş gibi durmakta. Doğal içerikler koku notalarını tanımak için oldukça yararlıyken, sentetiklere göre biraz kısıtlı bir sanat ortaya çıkarmakta. Kompozisyon açısından bence sentetiklerle iyi harmanlanmış doğal notalar daha cezbetse de bugün bahsedeceğim "Bortnikoff - Mysterious Oud" biraz daha iyi kompozisyona sahip diyebilirim.

Kokumuza geçersek ilk sıktığım an, biraz Areej markasının russian oud'una benzer bir yapıyla karşılaştım. Oppoponax, tatlı narenciyeler ve öd hafif çikolatamsı bir havada açıldı. Bu kısa açılışın ardından hemen oldukça dumansı ve reçinemsi bir öd hissedilmeye başlıyor. Bu reçinemsi yapıdaki öd biraz çiçeksi havada. Daha sonrasında hemen yanına eklenen tolu balsamı gerçekten baş döndürücü. Balzamikliğin yükseldiği ve öd ile birleştiği an gerçekten etkileyici. Harika bir his yaratıyor ve o balzamik yapı ve çiçeksi dumansı ferah yapıya eklenerek baş döndürüyor.

Kokumuz 10-15 dakika süresince böyle ilerlerken sonrasında aradan bileğimin üstüne burnumu getirdiğimde derinlerden bana gelen kunduz yağı ile hafif hayvansı bir hal almış bir koku geliyor. Açılışı oldukça canlı çiçeksi ve isli dumansı bir halde. Dediğim gibi kullanılan öd biraz daha dumansı ve reçinemsi hissiyata sahip. Balsam başta çok net hissedilirken sonralarda zayıflasa da balzamik hissiyata devam ediyor. Amber kullanımı balzamik yapıyla birleşince biraz oryantal bir havada ilerlemekte.

Kokumuz deneyimli burunlar için harika bir kompozisyon sunuyor ancak iş yerimde ben hariç kimse kokuyu beğenmedi. Öd ve kunduz yağı sanırım onlara biraz sert kaçtı. Bu açıdan genel beğeniye hiç ama hiç uygun bir koku değil. Ancak deneyimli bir burunsanız ve kokuyu kendiniz için sıkıyorsanız kesinlikle oldukça avangart bir keyif vaad eden bir parfüm.

Kokumuzun performansı açılışta oldukça yüksek sonrasında tene yakın ilerlemekte. Kullanılan öd baya baya kaliteli. En azından çiçeksi ve dumansı bir yapıda ve bu alışılmış ödlere nazaran farklılık sunmakta. Çiçeksi yapıdayken bir anda ferah mentolümsü reçinemsi isli yapısı oldukça etkileyici.

Kokuda tek eleştirebileceğim nokta balzamikliğin oldukça yüksek olması diyebilirim. Tolu balsamı, oppoponax, amber (kehribar) ve labdanum ile balzamik koku sevmiyorsanız aşırı gelebilir. Bu durum biraz öd'ü de baskılamış durumda.

Puanlamama geçersek;

Koku Güzelliği: 8 (genel beğeni için 4)
Kalıcılık: 8
Farkedilirlik: 8 (İlk 1 saat için 10)
Fiyat/Performans: 5

GENEL PUAN: 7,25
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Şişenin sıvısı gel beni fısfısla diyor.. Aklıma meyve şerbetide getirtti :) :D .. Maşallah anlatımında eklenince güzel oldu Elhamdulillah.. Russian Oud deneme listemde. Demek açılışı benzer.. Forumda konusu vardı, bakarım inşallah :) ..

Balsamik ve Ud.. Kunduz belki hiç olmamalıydı.. Zaten kimi udlar bayağı hayvansal oluyor.. Belki kunduz yağına benzer bir ud çeşidide kullanılmış olabilir..

Oud ve tatlı notalar gerçekten çok güzel uyum sağlıyor.. Bu ud merakına geç başladı Batı.. Nereden dönsen iyidir, zevkini çıkaralım :) .. Ud pahalı olduğundan diğer tatlı koku notalarına yüklenmişler galiba..
 
Üst