Bugün Hangi Parfümü Denediniz

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Tempest Kemi Blending Magic for women and men

Sevdim. Ud gül tatlılık ama sucul tarzda gibi sonra elemi reçinesi tatlılığı, portakal, lavanta. Zaten menekşe çiçeği efektini Lavanta diğer kokualrla veriyordur.
 

Perpetual_Burn

Üye
TürkParfüm Üyesi
Ck Obsession Men Vintage

Efsanemiz harika bir tozlu-tatlı, içinde bergamotun ekşiliğini de barındıran, kapsamlı bir citrus akoru ile açılıyor. Portakalından mandalinasına, limonuna kadar bir çok turunçgil barındırıyor bu kısım. Günümüz citrus açılışları aksine, daha kabuksu bir citrus karakteri barındırıyor CK Obsession ın açılışı. Diplerden gelen Karanfil Çiçeğinin tiz, hafif herbal hayvansal ve maskülen havası ile citrus akoru birbirine girince Ck Obsession’ ın açılışı tam bir eski kafa aromatiğe dönüşüyor. Çok geçmeden Obsession’ ın imzası olan, çekilmiş pudramsı türk kahvesi kıvamında, yumuşak ve dolu dolu tarçını hissediliyor. Artık tarçın içinde tatlı kabukları hissedilen, erimiş citruslar ile bu harika tarçının birleşimi, ufak bir gül ambiyansı yaratmakta, ama onun ne olduğuna daha sonra geleceğim. Karanfil çiçeğinin yerini alan diğer bir maskülen, yumuşak Lavanta ile çok çok ufak bir sabunsu karakter de hissedilmekte. Lavanta ile daha kremsi bir yapıya taşınıyoruz. Obsession ın kalbine iniyoruz, sakızsı, kirli, sıcak ter kadar azıcık animal tatlı bir misk ve tozlu, sönmüş tütsü kıvamında, dumansı denemeyecek kadar dumansı, dolgun vanilyamsı, sütsü harika bir sandal ağacı beliriyor. Açıkçası kokladığım en iyi sandallardan. Orta kısımdan itibaren odunsu, oryantal hatta gourmand takılıyor Obsession. Saatler sonra ise bu bahsettiklerim sakin bir şekilde tene oturuyor, ortaya harika bir kehribar çıkıyor. Koku boyu hissedilen tarçının tatlılığı ve sıcak baharatsılığını, bahsettiğim tarçın ve eriyik citrusların yarattığı ılık gülsü şerbetsi, reçinemsi havayı, miskin tatlı kirli sakızsı animalliğini ve sandal ağacının vanilyamsı tatlı odunsuluğunu döküm potasında eritip önünüze gerçekçi bir amber yorumu döküyor Obsession. Gerçek bir kült. Musc Ravageur ve aklıma gelmeyen daha bir çok kült esere ön ayak olmuş, gerçek bir kült. Kült gibi kült
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Aqua Regia Kemi Blending Magic for women and men (Mfk Baccarat Rouge 540 klonu)

Çok güzel koktu ve gücü de iyi bence. MFK Baccarat Rouge 50 'ın bayağı klonu arkadaşlar. İçerik hani kokular onu anımsatabilir ama farkı gibi de olabilir. Amber bence Baccarat gibi var ama sarı renkli tentür var ise, koyu tatlı olmayan Amber çeşidi yani. Başları Christian dior Fahrenheit i anımsattı bir süre, dedim Menekşe çiçeği mi var ki olabilir. Kemi e Xerjoff İyi iş çıkarmış. Tempest gibi bununda orjinal samplesı var ve resimler gelecek inşallah arkadaşlar.
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Hermetic Kemi Blending Magic for women and men (Kısmen Sergen Lutens arabie'nin klonu)

Serge Lutens Arabie'den daha acı, onun kadar güzel tatlı değil. aromatiklik ve tok reçine ve acımsılık benzer. Lolipop gibi kokuyorlar. Hermetic daha yanıksı. Tercihim Arabie olurdu.
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Rose Dream Extrait for women and men by Mutlu Korkmaz :D

@Premiumperfume iyi iş maşallah Mutlu hocam.

Üst frenk üzüm ve gül ağacı...orta gül.sardunya.kedi otu.. Taban Moğolistan misk ve vanilya

Parfüme tatlılık hakim ama tatlı parfüm sevmeyenleri bile baştan çıkarabilir ama soğuk havalarda yoksa Civet Miski tezek gibi kokar :D ve başlarda hacı misi gibi kokarsınız sıcaklarda. Gül çok güzel olmuş ama hayvansallık da var.

Bu parfüm 3 ay dinlenmiş denemiştim ve hayvansallık bağırıyordu. Mutlu hocama maalesef gülü heder etmişsin demiştim ama şu an daha da dinlenmiş hali bir harika. Sanırım 12 ay dinlendi ama bugün tekrar denedim. Ne zaamn bu hale gelmiş, ne kadar demlenme süresi istiyor bilemedim.

2 fıs yetti ama hakkı 5 fıs fıs gibi. Yarın akşama doğru sıkabilirim inşallah.
 
Son düzenleme:

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Yarın iki mefisto'yu da deneyeceğim inşallah ki denemiştim ama tekrar merak ettim sen bu kadar sevdiysen büyük ihtimalle bir iş var, güzel iş var bu parfümlerde :) .

Senin kullandığın, sevdiğin hangisi kral reis :D :) .

Mefisto Xerjoff for men

Mefisto Gentiluomo Xerjoff for men

2018 yılında ilk parfümden 9 sene sonra çıkmış yani Mefisto 2009 çıkışlı. MEfisto içeriğe bakınca resmi açıklamada sucul sentetik koku notası yok ama bana var gibi geldi. Derinlerde Mürümssü koku var ve olabilir Mür reçinesi(Mürrü safi). MEfisto Gentiluomo ise beni kalpten vurdu o ferah ve mürsü koku ile. Tercihim kesinlikle Mefisto Gentiluomo.

Bleu de Chanel Chanel for men
Bu model edtsi ve daha önce bahsetmiştim. Düz MEfisto alacağınıza bu parfümü öneririm. Oldukça güzel Bir bileşim, beni benden aldı ferahlıkta, keni kategorisinde çok güzel. Limonsu tarzda kokular, nedir bunlar, zencefil kısmen, nane, limon, greyfur. Sandal ve Sedir tatlılığı arkadan duyuluyor ve çok hoş. Seveni boşuna sevmiyor. EDP si yarın deneyeceğim inşallah tekrar, tekrar yazarız..
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Bugün 6-7 tane sürdüm boynuma. İşe gelmeden 30 dk önce denedim ki çevreyi rahatsız etmesin diye.

Şimdilik etmedi.

Hani derler ya "not my cup of tea"

O hesap işte.

Allah sevenine bağışlasın. Bu tarz arabik tarzda parfümler bana iğreti geliyor.

andy-tauer-attar-at-2017.jpg10.jpg

Tauer Attar AT demek görüşlerin bunlar. Aklıma arabik diyince hemen paçuli od kombinasyonları geliyor ve tabiki tatlılık beraber. Mesela TM (Thierry Mugler Miror Mroir Des Joyaux :) . Gelsin bakalım biz de yorumlarız inşallah :) :love::)
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Bracken Man de sonradan çıkan otsu kokuya takılmıştım ama bu harika kokuyor harika, ne mi, Amouage Beach Hut Man. Sedir, sandalımsı koku ama açıklanan ve bu kokuya da sebep olmuş içerik :

Beach Hut Man tarafından Amouage erkekler için Woody Aromatik koku. Bu yeni bir koku. Beach Hut Man 2017 yılında piyasaya sürüldü. Bu kokunun arkasındaki burun Elise Benat . Üst notalarda nane, portakal çiçeği ve galbanum; orta notalar vetiver, yosun ve sarmaşıktır; temel notalar mür, paçuli ve odunsu notalardır.

Parfüm değerlendirmesi: 4.03 üzerinden 5 ile 471 oy.
 
Son düzenleme:

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Xerjoff Amber Gold Sample Baykal Baykalbul resim evde 70755649_419241668723721_878067473386045...jpg

Amber Gold. Tahmin ettiğim gibi açıklanan içerikte Ambergris(Amber, Balina amberi) yok, misk var. Geyik miskindeki hayvansallığı aldım. Portakal çiçeği ve açıklanmayan ylag-ylang tarzı kısmen meyvelilik var. Mandalina kaynaklı da aynı zamanda bu tatlılık. Ben sevdim parfümü. Konusunu ve diğer resimleri paylaşırım ki çok şükür bugün birini paylaştım.

@Mehmet kardeşime hocama çok teşekkürler..

ilerilerde hayvansallık kısmen azalıyor ve msikin güzelliğine varıyorsunuz, harika kokuyor.
 
Son düzenleme:

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Xerjoff Allende for women. Açıklanmayan içerik bence Hindistan cevizi. Vanilya, kakao, manolya açıklanmış. Kakao ile alakası yok parfümün. Gene yanlış içerik açıklaması. Patent yüzünden olabilir ama çok içerik yok parfümde.

Bugün ise hava sıcak kısmen ve Creed Virgin Island Water (Viw), mis gibi misket limonu (Lime).
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Xerjoff Golden Dallah. güzel parfüm. Guerlain Lidge - Lidg Edp tarzı ama daha az kuru, parlak bir koku ve HDP Fidelis'e yakın ama onun kadar da karanlık değil. HDP Fidelis yumuşak ama karanlık tatlı bir kokulu parfüm. Xerjoff Golden sevdim ve gülü de güzel ama Xerjoff Rose Gold'da kullanılan sentetik gül beni bu parfüm mevi açısından kısmen düşündürdü.
 

Perpetual_Burn

Üye
TürkParfüm Üyesi
Mdci Cuir Cavalier

Yumuşakça, soğuk bir gül, hemen ardında pudralı, temiz, keskin ve soğuk çiçekler. Diplerde acı mandalina ve portakal kabuğu talaşları. Tüm bunların üzerini tamamiyle kaplayan, biraz soyutça, dikkat edilmediğinde fazla belli olmayan, azıcık reçinemsi ve kirli bir bal mevcut. Buradaki bal biraz laden reçinemsi. Biraz içiçe geçmişlik durumu da var. Metalik bir his barındırıyor burası. Gül kullanımı çok yabancı değil, Isparta üzerinden geçen herkes anımsayacaktır buradaki gülü.


Balın biraz kuruyup metalikliğin azalmasıyla birlikte hem tatlı hem acı safranlar burna çentik atarak çarpmaya başlıyor, kokunun üst katmanında sıcak bir tabaka yaratıyor. Diğer kuruyan notaların serin, soğuk tabakasına bir zıtlık yaratıyor. Parlak olmayan, kupkuru bir oud, açılıştaki balı da biraz içinde kurutarak kendini gösteriyor. Balın etkisinin azalmasıyla (Açılışından yaklaşık 20 dakika kadar hissediliyor zaten) biraz daha o klasik, burnu kesen oud-gül-safran çizgisine giriyor ama biraz daha farklılar. Rose d Arabie gibi kokular biraz daha sıcak kokularken Cuir Cavalier benzer yapıda olmasına rağmen oldukça soğuk bir duruşa sahip.


Kapanışında kuru oud hala hissedilirken topraksı, biraz tatlı, biraz dumansı kök vetiver ve güçsüz bir paçuli ile zayıflayarak tenden ayrılmakta.


“Cuir” nerede derseniz ben o hissi malesef alamadım. İlk birkaç denememde aslında farklı gelmişti. Girişindeki soğuk ve kirli hava, reçinemsi baldan oud geçişi, gerçekçi safranın balın girişteki görevini alması ve sonunda oud-gül çizgisinden çıkıp, topraksı vetiver paçuli ekseninde sonlanması ilgi çekiciydi. Diğer birkaç denememde pek derin bulamadım malesef. Metalik bir havası da var, burnumu kolay uyuşturuyor, belki de ondandır. Gayet güzel ve lüks bir koku sayılır aslında, performansı da iyi gibi, övgü de getirecektir ilgilenenleri için :) Kesinlikle ama kesinlikle deneyin diyemem ama Ambre Nuit tarzı kokular sevenlere, safran kokuda çok bağırmasın ama hissedilsin ve gerçekçi olsun diyenlere, bir de şöyle bir komp. içindeportakal yağına yakın, gerçekçi bir turunçgil kabuğu koklamak isteyenlere bir denemesini önerebilirim :) Güzel bir safran referansı da olabilir hatta ama bahsettiğim diğer olumlu yanlarıyla birlikte o da çok kısa sürehissedilmekte malesef :)

Bir de Cuir Cavalier ın şişesinin üstündeki resimi ve adındaki “Cuir” ı görünce aklıma direkt senenin güzelliklerinden bir albüm düşmüştü. Çok heves etmiştim Cuir Cavalier ı bu albümle birleştiririm diye ama olmadı malesef. Asil, Orta Çağ Melodileriyle dolu bu albümden bir parça bırakayım. Fransızlar yine yapmış :)



 

Perpetual_Burn

Üye
TürkParfüm Üyesi
Histoires de Parfums Fidelis

Tatlı ve biraz yapışkan Ahududu-çilek, biraz sakızsı, nanemsi ferah bir his ile plastiğimsi bir deri akoruyla açılıyor. Deri akorunda bahsettiğim sakızsılık baş etken. Meyveler zaman zaman fazla şekerli hissedilse de, aşağıdan hissedilen adını koyamadığım ferah, nanemsi baharatlarla oluşan sakız havası bunu dengelemekte.

Meyvelerin de biraz kuruyup tene oturmasıyla, bileğimden yüzeysel nefesler aldığımda pötür pötür, pudralı ve vanilyamsı tatlı bir gül hissedilmekte. Derin nefesler aldığımda alt tabakadaki sakızsı ferahlığın içinde kayboluyorum, pek çözümleyemiyorum.

Bir süre daha geçtikten sonra bu kısım da netleşiyor. Derin nefeslerle Pudramsı Gülün kırılan pudralığının altında ufakça hissedilen, ama kokuyu farklı bir noktaya taşıyan laden reçinesi alıyorum. Açılışta bahsettiğim ferah sakızsılık, laden reçinesi desteği ile dumansılığa dönüşüyor ve net bir tütsü hissediliyor. Fidelis bu noktada açılışının aksine kuru, reçine hisli, dumansı, sıcak, neredeyse sıcaktan daha çok közsü bir hal alıyor. Hatta biraz daha ileri götürerek, La Curie Incendo daki kömürümsü, közsü yanıklığı neredeyse birebir hissediyorum diyeyim. Birlikte denemedim; ama Fidelis sıkıp da La Curie Incendoyu kapağından kokladığımda her zamankinden daha farklı bir koku alıyorum, bunu da ekleyeyim. Aslında yüzeysel olarak kokladığımda, bu kadar yanık ve dumansı bir koku yok, ama o gülün pudramsılığını kırabilecek kadar derin nefesler aldığımda, güveç içine koyduğum killerin üzerine dökülen tütsülerimin külleri düşüyor aklıma.

İyice mayışmış ve artık neredeyse hissedilmeyen meyvelerle bir olmuş deri parçaları, daha keskin ve kuru reçineler, sakızsı kıvamından her geçen zaman daha da dumansı yanık hale gelen tütsü bir araya gelerek sıcak, dolgun, kupkuru bir kehribar akoruyla Fidelis sonlanıyor.

Fidelis genel anlamda meyveli derisi, közsü ve dumansı reçineleri, vanilyamsı gülü ve sıcak, kuru, ferah baharatlarıyla oryantal bir çizgiye sahip. Açılışında ufaktan bir Tuscan Leather izlenimi oluşturdu, ama bu düşünce pek fazla sürmedi. Çok daha farklı noktalara değiniyor Fidelis. Yapaylığın hissedildiğini ve zaman zaman rahatsız ettiğini de atlamayayım. Özellikle açılışındaki meyveler şekerli denecek kadar tatlı, ama o kısım da çok uzun sürmüyor. Meyvelerin fazla tatlılığı, pudralı gülün gövdesine oturuyor. Bunun sonucu kalan meyveli yapı da biraz arada, fazla bayık bulabilir bir çok kişi. Orta kısımdaki La Curie Incendo hissi ile daha bir keyif aldım Fidelisten, orayı da atlamayayım. Kurumadaki kehribar akoru da gayet doyurucu. Bir şişesini almam, ama kenarıda bir 5-10 ml bulundurup, arada anmak isteyeceğim kokulardan artık kendisi :)

Baykal Bey bana denemem için gönderdi. Kendisine de çok teşekkür ederim :)
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Mdci Cuir Cavalier

Yumuşakça, soğuk bir gül, hemen ardında pudralı, temiz, keskin ve soğuk çiçekler. Diplerde acı mandalina ve portakal kabuğu talaşları. Tüm bunların üzerini tamamiyle kaplayan, biraz soyutça, dikkat edilmediğinde fazla belli olmayan, azıcık reçinemsi ve kirli bir bal mevcut. Buradaki bal biraz laden reçinemsi. Biraz içiçe geçmişlik durumu da var. Metalik bir his barındırıyor burası. Gül kullanımı çok yabancı değil, Isparta üzerinden geçen herkes anımsayacaktır buradaki gülü.


Balın biraz kuruyup metalikliğin azalmasıyla birlikte hem tatlı hem acı safranlar burna çentik atarak çarpmaya başlıyor, kokunun üst katmanında sıcak bir tabaka yaratıyor. Diğer kuruyan notaların serin, soğuk tabakasına bir zıtlık yaratıyor. Parlak olmayan, kupkuru bir oud, açılıştaki balı da biraz içinde kurutarak kendini gösteriyor. Balın etkisinin azalmasıyla (Açılışından yaklaşık 20 dakika kadar hissediliyor zaten) biraz daha o klasik, burnu kesen oud-gül-safran çizgisine giriyor ama biraz daha farklılar. Rose d Arabie gibi kokular biraz daha sıcak kokularken Cuir Cavalier benzer yapıda olmasına rağmen oldukça soğuk bir duruşa sahip.


Kapanışında kuru oud hala hissedilirken topraksı, biraz tatlı, biraz dumansı kök vetiver ve güçsüz bir paçuli ile zayıflayarak tenden ayrılmakta.


“Cuir” nerede derseniz ben o hissi malesef alamadım. İlk birkaç denememde aslında farklı gelmişti. Girişindeki soğuk ve kirli hava, reçinemsi baldan oud geçişi, gerçekçi safranın balın girişteki görevini alması ve sonunda oud-gül çizgisinden çıkıp, topraksı vetiver paçuli ekseninde sonlanması ilgi çekiciydi. Diğer birkaç denememde pek derin bulamadım malesef. Metalik bir havası da var, burnumu kolay uyuşturuyor, belki de ondandır. Gayet güzel ve lüks bir koku sayılır aslında, performansı da iyi gibi, övgü de getirecektir ilgilenenleri için :) Kesinlikle ama kesinlikle deneyin diyemem ama Ambre Nuit tarzı kokular sevenlere, safran kokuda çok bağırmasın ama hissedilsin ve gerçekçi olsun diyenlere, bir de şöyle bir komp. içindeportakal yağına yakın, gerçekçi bir turunçgil kabuğu koklamak isteyenlere bir denemesini önerebilirim :) Güzel bir safran referansı da olabilir hatta ama bahsettiğim diğer olumlu yanlarıyla birlikte o da çok kısa sürehissedilmekte malesef :)

Bir de Cuir Cavalier ın şişesinin üstündeki resimi ve adındaki “Cuir” ı görünce aklıma direkt senenin güzelliklerinden bir albüm düşmüştü. Çok heves etmiştim Cuir Cavalier ı bu albümle birleştiririm diye ama olmadı malesef. Asil, Orta Çağ Melodileriyle dolu bu albümden bir parça bırakayım. Fransızlar yine yapmış :)



Histoires de Parfums Fidelis

Tatlı ve biraz yapışkan Ahududu-çilek, biraz sakızsı, nanemsi ferah bir his ile plastiğimsi bir deri akoruyla açılıyor. Deri akorunda bahsettiğim sakızsılık baş etken. Meyveler zaman zaman fazla şekerli hissedilse de, aşağıdan hissedilen adını koyamadığım ferah, nanemsi baharatlarla oluşan sakız havası bunu dengelemekte.

Meyvelerin de biraz kuruyup tene oturmasıyla, bileğimden yüzeysel nefesler aldığımda pötür pötür, pudralı ve vanilyamsı tatlı bir gül hissedilmekte. Derin nefesler aldığımda alt tabakadaki sakızsı ferahlığın içinde kayboluyorum, pek çözümleyemiyorum.

Bir süre daha geçtikten sonra bu kısım da netleşiyor. Derin nefeslerle Pudramsı Gülün kırılan pudralığının altında ufakça hissedilen, ama kokuyu farklı bir noktaya taşıyan laden reçinesi alıyorum. Açılışta bahsettiğim ferah sakızsılık, laden reçinesi desteği ile dumansılığa dönüşüyor ve net bir tütsü hissediliyor. Fidelis bu noktada açılışının aksine kuru, reçine hisli, dumansı, sıcak, neredeyse sıcaktan daha çok közsü bir hal alıyor. Hatta biraz daha ileri götürerek, La Curie Incendo daki kömürümsü, közsü yanıklığı neredeyse birebir hissediyorum diyeyim. Birlikte denemedim; ama Fidelis sıkıp da La Curie Incendoyu kapağından kokladığımda her zamankinden daha farklı bir koku alıyorum, bunu da ekleyeyim. Aslında yüzeysel olarak kokladığımda, bu kadar yanık ve dumansı bir koku yok, ama o gülün pudramsılığını kırabilecek kadar derin nefesler aldığımda, güveç içine koyduğum killerin üzerine dökülen tütsülerimin külleri düşüyor aklıma.

İyice mayışmış ve artık neredeyse hissedilmeyen meyvelerle bir olmuş deri parçaları, daha keskin ve kuru reçineler, sakızsı kıvamından her geçen zaman daha da dumansı yanık hale gelen tütsü bir araya gelerek sıcak, dolgun, kupkuru bir kehribar akoruyla Fidelis sonlanıyor.

Fidelis genel anlamda meyveli derisi, közsü ve dumansı reçineleri, vanilyamsı gülü ve sıcak, kuru, ferah baharatlarıyla oryantal bir çizgiye sahip. Açılışında ufaktan bir Tuscan Leather izlenimi oluşturdu, ama bu düşünce pek fazla sürmedi. Çok daha farklı noktalara değiniyor Fidelis. Yapaylığın hissedildiğini ve zaman zaman rahatsız ettiğini de atlamayayım. Özellikle açılışındaki meyveler şekerli denecek kadar tatlı, ama o kısım da çok uzun sürmüyor. Meyvelerin fazla tatlılığı, pudralı gülün gövdesine oturuyor. Bunun sonucu kalan meyveli yapı da biraz arada, fazla bayık bulabilir bir çok kişi. Orta kısımdaki La Curie Incendo hissi ile daha bir keyif aldım Fidelisten, orayı da atlamayayım. Kurumadaki kehribar akoru da gayet doyurucu. Bir şişesini almam, ama kenarıda bir 5-10 ml bulundurup, arada anmak isteyeceğim kokulardan artık kendisi :)

Baykal Bey bana denemem için gönderdi. Kendisine de çok teşekkür ederim :)

Teşekkürler blgilendirmeler için hocam :) , devamını hep bekleriz lütfen :D . @Debussy , @azzura hocalar gibi yazanlardan da bekleriz tabiki hala yazsınlar inşallah :) . Başlıkta açabilirsin tabiki kardeşim :)
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Oroville Xerjoff for men
Yumuşak şekili Old Spice tarzı artı papatya ve yumuşaklık, sütlü koku. Ben sevdim :) . Kıyafette başlarda Adaçayı (Ballıbabagillerden olmayan yapraklı versiyon) kokuyor beraber bir 30-40 dakika lavantamsı bir koku sonra o da yumuşuyor. Tende hep yumuşak diyeebilirim.
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Wild Fruits Mancera for women and men

Menekşe çiçeği kokuyor parfüm ama yaprak da kullanılmış olabilir. Sucul bir hava var ve bunda kullanılan sentetik misk de etkili olmuş olabilir. Doğal bir çiçeksilik var parfümde, ince naif bir çiçek, belki açıklanmayan Frezya tarzı. Amouage Lyric ile benzerlikler taşıyor. Bir bayana özellikle yakışır ama erkek de rahat kullanabilir. Turunçgiller ilerde de belli. Buram buram şekerli bir meyvelilik söz konusu değil. Daha önce denemiştim bu parfümü. Yarın inşallah resimlerle konusunu açarız :)
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Koyu, kopkoyu kızıl-siyah arası, Meksika Amber (Ambergris, Balina ? Amberi, Gri amber) kullandım. @Premiumperfume Mutlu ? hocam kaynaklı, tekrar teşekkürler :) . Daha önce ben de vardı ve pasifik okyanus diye geçiyor bendeki Amber sanırım. Eve gidince bakarım inşllah.

Nasıl bir Amber bu, melankolik, şekerli ama orta düzeylerde bir şekerlilik ve melankolilik. En önemli özelliği bunlara ek, keskinliği alınmış Safran (Tohum, orta kısım yani çiçek ? değil, çiçeğin ortasındaki yer) gibi de kokması. Ben bir bayan da daha çok yakıştırırım ama feminen değil aslında.

Deriye evet biraz üstü benzetilebilir ek olarak. Çok hayvansı değil ama hayvansallık var, melankolizme, baygınlığa karışmış. Bir toplu iğne başı civarı sürdüm ve yetti, ? kuvvetli. Ben tatlı, karanlık tatlı, yumuşak ama kuvvetli, tatlı tütsülü Amber daha çok seviyorum. Ve bir de altın sarısı renkde, deniz ? kokusuna kısmen benzer Amber'ler de ayrıca ilgimi çekiyor ama daha arka planda alım listemde şu an :) .

Resimler geliyor inşallah :) .
 

Premiumperfume

Üye
TürkParfüm Üyesi
Koyu, kopkoyu kızıl-siyah arası, Meksik Amber (Ambergris, Balina ? Amberi, Gri amber) kullandım. @Premiumperfume Mutlu ? hocam kaynaklı, tekrar teşekkürler :) . Daha önce ben de vardı ve pasifik okyanus diye geçiyor bendeki Amber sanırım. Eve gidince bakarım inşllah.

Nasıl bir Amber bu, melankolik, şekerli ama orta düzeylerde bir şekerlilik ve melankolilik. En önemli özelliği bunlara ek, keskinliği alınmış Safran (Tohum, orta kısım yani çiçek ? değil, çiçeğin ortasındaki yer) gibi de kokması. Ben bir bayan da daha çok yakıştırırım ama feminen değil aslında.

Deriye evet biraz üstü benzetilebilir ek olarak. Çok hayvansı değil ama hayvansallık var, melankolizme, baygınlığa karışmış. Bir toplu iğne başı civarı sürdüm ve yetti, ? kuvvetli. Ben tatlı, karanlık tatlı, yumuşak ama kuvvetli, tatlı tütsülü Amber daha çok seviyorum. Ve bir de altın sarısı renkde, deniz ? kokusuna kısmen benzer Amber'ler de ayrıca ilgimi çekiyor ama daha arka planda alım listemde şu an :) .

Resimler geliyor inşallah :) .
Baykal bey beğendiğinize sevindim! İyi günlerde kullanın.. Teşekkür ederim ?
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Xerjoff Homme for men . Kremsi parfümlerden mi hoşlanıyorsunzu o zaman size göre bir parfüm. Resimleri çektim orjinal Sample'dan ve bugün-yarın yüklerim inşallah konusunda.. Başka parfümleri de çektim, çekiyorum inşallah yükleyeceğim. Bu parfüm Knize Knize Ten'in hafifi, altta bahsettim...

Meşeyosunu resmi olarak açıklanmamış ama bence var. Lavanta ilk başta var, sonra kuvvetleniyor ve sonra tam keskinliği azalarak devam ediyor. Aslında herhangi bir koku notasını sivriltmemeye çalışmış parfümör ama Lavanta zaten sivri bir koku notasıdır, baskınlığı ile, keskin baskınlığı ile, kuvveti ile baskındır yani bir dönem hissediliyor her ne kadar parfümör uğraşsa da sivrilmemesi için. Gene cömert hediyeleri için @Mehmet kardeşime, hocama da teşekkürler tekrar. Kaçıncı baskı oldu yahu :D .

Tatlılık var parfümde ve baharatların yanı sıra Ylang-ylang kaynaklı da ve artı Amber. Chanel Pour Monsieur tarzı ama o kadar limonsu değil ve New York Intense Nicolai Parfumeur Createur for women and men tarzı gene turunçgili limonsu değil de daha farklı turunçgiller ve daha arka planda Turunçgiller Xerjoff Homme'da. Ve dediğim gibi en önemli özelliği Amber oluyor ilerilerde.

İnsan gene diyor ki yahu lavanta ve meşeyosunu artı Ylang ylang ve baharatların ucuz olanları bu kadar para etmez bu parfüm diyor ama işte bu kremsiliği, bu güzelliği de tutturmak ve işin sanat kısımı var ve Amber ama Knize Knize Ten çok daha ucuz. Ben gene de tercih etmemeye çalışıyorum parfüm alırken böyle malzemeden çok pahalı satılan parfümleri. Fakat bu parfüm bir bayanı çok etkileyeceğini düşünüyorum. Eski berber kolonyası havası olsada oldukça modern bir yanı, değişik bir havası da var.

Amber (Ambergris, Gri Amber, Balina amberi) kullanılmış da olabilir bu parfüm de. Ki zaten sonradan baktığımda (Allah inandırsın :D inşallah ) Knize Knize Ten'e benzetildiğini gördüm Fragrantica.com'da ki haklılar oldukça ama ondan daha zayıf. Knize Knize Ten ünlü parfüm yorumcusu Luca Turin'in en sevdiği 5 yıldız verdiği parfümlerden ve Amber kokusu olarak nitelendirmiş. Aynı zamanda Knize Knize Ten for men, Taugher 'in sahibinin en çok sevdiği parfümlerden, ve kullanıyor.

Bu parfüme bu kadar para vereceğime daha uygun fiyatlı Knize Knize Ten alırım :) .

Xerjoff Homme

Knize ten in törpülenmiş hali. Kesinlikle çok daha iyisi ancak arada bu kadar fark varken knize ten tabi ki tercih edilir.

Ekli dosyayı görüntüle 2691

Evet bence de Mehmet kardeşim :) .
 
Son düzenleme:

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Gao Xerjoff for women and men

Hayvansal parfüm sevmiyorsanız size göre olmayabilir. Ceylon misk deki hayvanal misk var ama onun kadar ekşi ekşi ter gibi de kokmuyor çok. Misk açıklanmamış, amber açıklanmış. Safran güzel eşlik ediyor, pudralı bir hava var. Freşlik kısmen reçinelerden kaynaklı ama çok da yok. Reçineler meyveli bir hava vermiş, bu kısım ayrıca hoş. Ud ve Gurjan reçinesi (Gurjun resin) sanırım kaynaklı odunsu hava var. Yani ud dışında odunsu koku başka koku notasından kaynaklı bence artı.

Parfümü sevdim, şişeli alabileceklerim arasında olabilir.
 
Üst