Alkollu parfüm veya Alkolsüz parfümlerde esans dışındaki maddeler nelerdir?

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
aklıma takılan yine bir soru
Alkollu parfüm veya Alkolsüz parfümlerde esans dışındaki maddeler nelerdir?

Neler yokki malesef hocam.. Sarı boya bile koyuyorlar Yellow 5 ( Sarı 5 ) Tartrazin sentetik boyar madde forumumuzda konusu var ve diğrleri de açılır inşallah.. Bu konuda Maşallah @Premiumperfume hocam bilgi sahibi olmalı ve diğer hocalarımız.. Demir az içeren daha parlak cam şişelere kadar bilgisi vardır nazar değmesin inşallah :D ..

Linoene mi ne var. Bende parfüm kutusu vardı bir ara yazarım bugün ve yarın inşallah.. Maalesef bu katkı maddeleri yapay, sentetik ve ben ten ve solunum için çok zararlı olabileceğini düşünüyorum. Bu arada kimi parfüm koku notları dışında dedim sarı ve mavi, kırmızı, pempe gibi boya maddeler iile renklendiriliyor.. Kimi de tam tersi doğal rengi açıcı madde kullanıyor. Bende 2014 öncesinden falan kalma Aventus var rengi siyahımsı oldu Black Afgano gibi, resim atarım bir ara. Sanırım içidnki doğal Huş ağacı(Zift Ağacı) rengi oluştu veya başka bir şey.. Ben madde kullanılmasına, katkı kullanılmasına karşı değilim ama yapay ve senteitk olayı çok önemli, dikkat şart, yapaylığa karşıyım. Zaten gıdalarımız bile sentetikleşiyor maalesef. Bu yüzden çikolata yiyiorum abur cubur alacağım zaman çünkü bari ''glikoz şurubu'' (bu isimi bile haketmiyor) falan katkı maddesi az hem de katı olduğu için bakteri üremeyeceğinden bu açıdan da bozulmaması için katkı maddesi konmuyor yapay.
 

Premiumperfume

Üye
TürkParfüm Üyesi
şahsi fikrim bu konu nerelere ihtiyaç duyup nerelere ihtiyaç uymadığınla alakalı bir konu ticari parfümlerde genelde yüksek kâr amacı güdüldüğü göz önünde bulundurursak yüksek sabitleyici ve sillage, raf ömrü , yaşlandırma , daha fazla seyreltmek gibi konular için sentetik maddelerden bir hayli kullanılmaktadır.. bu konu direk formül ve laboratuvar ile ilişkili olduğu için bu tür bilgiler firmalar tarafından saklıdır
 
Son düzenleme:

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Teşekkürler @Premiumperfume hocam :) . Fransızlar milliyetçik yapıp Fransızca ''Parfüm'' demek olan ''Parfum'' kelimesini kullanmışlar ve parantez İngilizce anlamı ''Fragrance'' yazmışlar.. Ayrıca resim atarım inşallah..

serge lutens chergui 100 ml şişe tombul şişe.jpg
serge lutens chergui mavi kurdele.jpg
serge lutens chergui moda.jpg

Ben de Serge Lutens Chergui parfümünün içeriğini yazayım BU ARADA o koyu renk için Sarı ve Kırmızı renkli boyar madde kullanılmış ama oran olarak ne kadarını bu iki boya vermiş bilmiyorum. Aşağıda parfüm kutusundan alıntı içerikte bu iki boya da yazıyor. EDP bu parfüm.. Rengi de gerçekten koyu ve kırmızımsıdır.. Ayrıca ''CI 60730 (EXT.. VIOLET 2)'' de sanırım bir boyar madde.. :

'' ALCOHOL (ALKOL, ETİL ALKOL OLMALI) * PARFUM (FRAGRANCE) * DYPROPYLENE * LINALOOL * BUTYL METHOXYDIBENOYLMETHANE * GERANIOL * BENZYL ALCOHOL * CITRONELLOL * LIMONENE * BENZYL BENZOATE * TRIS (TETRAMETHYLHYDROXY-PIPERIDINOL) CITRATE * CITRAL * CI 60730 (EXT. VIOLET 2) * FARNESOL * CI 19140 (YELLOW 5) * CI 14700 (RED 4) * EUGENOL * ISOEUGENOL * BENZYL CINNAMATE * BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL*.

Yellow 5 konusu forumda var ve burda da diğerlerini ve ayrı konularda da veririz inşallah.. Parfüm kimyasal bomba gibi iyi patlamamış parfüm , Traji komik :D .. Bu arada sahte parfümler evlerde patlayabiliyormuş arkadaşlar. Şaka ile karışık dediydim ama bunu duyduk haberlerde. Gerçekten çok kimyasal var, aman dikkat.. Kanserojen gibi ve değişik alerji oluşumlarından pek çok hastalığa davetiye olabilir maalesef.. bu konuda önlemler alınmalı bence..
 

remixtr

Üye
TürkParfüm Üyesi
BUTYL METHOXYDIBENOYLMETHANE *
Kozmetiklerde ve kişisel bakım ürünlerinde, güneşten korunma ürünlerinin yanı sıra banyo, cilt, temizlik, saç, tırnak ve koku ürünlerinin formülasyonunda Butil Metoksidibenzoilmetan kullanılır. Amerika Birleşik Devletleri'nde, bu bileşen güneşten korunma ürünlerinde kullanıldığında, etiketinde Avobenzone olarak listelenir.
 
Son düzenleme:

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
GÜNEŞ IŞIĞINA KARŞI KORUYUCU İMİŞ

BUTYL METHOXYDIBENOYLMETHANE : ''GÜNEŞ IŞIĞINA KARŞI KORUYUCU İMİŞ '' olması gerçekten ilginç bu parfüm katkı maddesinin. Çok mantıksız geliyor aslında bu katkı sebebi. Acaba başka sebepleri mi var dedirtiyor insana. Mesela deneysel amaçlı mı konmuş insanlarda neler olacak diye diye dedirtiyor insan aklına. Ki diş macunlarındaki Florür için bir sürü komplo teorisi var nette ve insan olabilir diyor okuyunca. Hatta bir ara İngiltere'de sulara katılıyormuş Florürür ve vazgeçmişler bundan. Florürür'ün iteakkar yapamk içinde kullanıldığı söyleniyor komplo teorilerinde, bilemiyorum ne kadar doğru, yanlış..

Yani ışıktan koruyorsa, peki bu katkı maddesinin zararı yokmu parfüme, parfümdeki koku notalarına? Bence vardır ve diğer katkılarında.. Bilmediğimiz bu yapay, sentetik katkı maddelerinin kullanılmaması taraftarıyım ki her doğal madde bile kullanılmamalı iken böyle tuhaf tuhaf isimli yapay maddelerin kullanılmasu çok sakıncalı gibi. Kolonyada bile var bu yapay maddeler ve kanserin arttığını biliyoruz. Eskiden de kanser vardı ve ''kan tutması'' derlermiş kanser bilinmediğinden halkça, ama şu an çok arttığı söyleniyor ve görüyoruz bence..

Şu an ''Habertürk Tv'' izliyorum ''Gerçek Fikri Ne'' proğramı ''Eren Eğilmez'' sunuyor.. Katkı maddeleri, Sentetikler, Genetiği değiştirilmiş organizmalar (GDO) gerçekten çok zararlı imiş maalesef. İçim karardı dinleyince, Allah korusun inşallah.. Umarım devlet bu konuyu düzeltir..

Hocam diğer maddeleri de öğrendiysen zaman bulursan yazarsan seviniriz :), hatta konusunu da açabilirsin ve diğer arkadaşlarda tabiki... Parfüm koku notaları bölümü uygun galiba bu konular için .. :)

BUTYL : Sentetik kauçuk. Tabii kauçuk ile kıyaslandığında hava geçirimsizliği fazla ve kokusuzdur.

Butylated hydroxyanisole : Sıvı yağların asitlenip bozulmasını önleyen kanserojen.
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
@remixtr ''hocam alkolsüz'' parfüm derken bunu açabilirseniz sevinirim mümkünse. Alkolsüz satılan hacıyağlarını kastediyorsan evet onlarda alkol yok ama eterik yağı falan içsen de kafa yapar sanırım ve o konan alkol yerine maddeyi de.. Yani bunu tende, giyside alkole karşı hassasiyeti olanlar için dedim ama gene kendileri bilir tabiki.. Ben aslında alkolsüz, yoğun koku notalarını ve saf(pure)parfümleri seviyorum ama alkollü parfüm de kullanıyorum şu an. Alkolsüz parfümde de bulunabilirse sentetik katkı maddesiz olmalı bence..
 

remixtr

Üye
TürkParfüm Üyesi
Benzil benzoat, uyuz tedavisinde kullanılan eski preparatlardan biridir. Uyuz akar sarcoptes scabiei'nin neden olduğu bir deri enfeksiyonudur. Şiddetli kaşıntı (özellikle gece), kırmızı lekeler ile karakterizedir ve ikincil bir enfeksiyona neden olabilir. Benzil benzoat bu akara öldürücüdür ve bu nedenle uyuz tedavisinde de faydalıdır. Ayrıca baş ve vücudun bit istilasını tedavi etmek için kullanılır. Benzil benzoat, tahriş edici özelliklerinden dolayı uyuz için tercih edilen bir işlem değildir
 

remixtr

Üye
TürkParfüm Üyesi
Tris(Tetramethylhydroxypiperidinol)Citrate uyarılmış durum söndürme teknolojisine (ESQ) dayanan bir ışık dengeleyicisidir. Bu teknoloji, (UV-) ışığına maruz kalmanın neden olduğu gibi, yüksek enerjili hallerde aktif maddenin moleküllerle dengeleyici bir etkileşime dayanmaktadır. Bu mekanizma sayesinde, ışığa maruz kalmadan kaynaklanan bozulma reaksiyonları olasılığını azaltır. Mekanizma UV absorpsiyonunu tamamlayıcıdır ve dolayısıyla UV emicilerin kombinasyonları, şeffaf paketlenmiş ürünlerin ışığa bağlı bozulmadan korunmaları için oldukça etkili stabilizatör sistemleri ile sonuçlanır.
 

remixtr

Üye
TürkParfüm Üyesi
CI 60730 (EXT. VIOLET 2) Menekşe renginde çok çeşitli ürün tiplerinin formülasyonunda renk katkı maddesi olarak kullanılan sentetik bir renklendiricidir. Amerika Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından onaylıdır.
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
CI 60730 (EXT. VIOLET 2) Menekşe renginde çok çeşitli ürün tiplerinin formülasyonunda renk katkı maddesi olarak kullanılan sentetik bir renklendiricidir. Amerika Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından onaylıdır.

Fda ya pek güvenmiyorum ben ha hiç yoktan iyi ama gene de bence büyük şirketleri kolluyor. Mesela göz lazer ameliyatı aslında göz merceğine yeni şekil veren bir sistem ve Fda çok tehlikesiz gibi onay veriyor. Katılmayan olabilir.

Farnesol, sitronella , neroli , siklamen , limon otu , tuberose , gül , misk , balsam ve tolu gibi birçok esansiyel yağda bulunur . Parfümeride tatlı çiçek parfümlerinin kokularını vurgulamak için kullanılır.Parfüm kokusunu arttırmaya yönelik eylem yöntemi, koku veren maddelerin uçuculuğunu düzenleyen bir yardımcı çözücüdür. Özellikle lila parfümlerinde kullanılır.

Farnesol un hem doğalı hem sentetiği(Yapay) var anladım :) . Güzel bilgiler.
 
Üst