Amouage Gold pour Homme - Amouage - for men / erkekler için - 1998

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Amouage Gold pour Homme Amouage for men gün ışığı vurmuş kutu şişe.jpg

Amouage Gold pour Homme - Amouage - for men / erkekler için - 1998

Evet Amouage Gold for men, adını sıklıkla duymadığımız bir parfüm.. Hacıyağı severlerce de çok sık kullanılan bir parfüm değil.. Yoksa underrated(küçümsenen) bir parfümmü, hakettiği yerde değil mi? Bunu aşağıda anlatacağız ve bakalım anlatıma göre kimin ilgisini çekecek, kimin hedefinden uzaklaşacak.. Rusya Başkanı Vladimir Putin'in de kullandığı parfümlerden iddiası var ..

Parfümden tütün kolonyası hissettim, o şekidle kesin tütün kullanılmış.. Civet o kadar yoğun değil ki kimine de çok gelebilir. Denemeleredevam edeceeğim inşallah da, Civetten çok Kunduz yağı(Castoreum) kullanılmış olabilir .. Tütünden sonra arkadan kremsi koku hoşuma gitti ki hayvansallıkta barındırıyor bu koku .. Parfümde ilk başlarda en çok kokan Tütün kolonyası, Kunduz yağı ve karanfil çiçeği tarzı bir koku(inci çiçeği de bu karanfil kokuya katkıda bulunuyor) ve tatlımsı çiçek ve tatlı koku notaları.. Beklediğim tarzda çıkmadı parfüm, oldukça hayvansal, sıcak baharatlı, hacı yağı tarzı bir şey beklerken eski kafa tarzı bir parfüm ile karşılaştım. Eski tarza çiçeksilik katılmış farklı olmak adına, ha güzel olmuş mu derseniz, zevk meselesi diyelim.. Bu parfümü seven bayan olabilir diyeyim. Sadece, çiçeksi yönünden dolayı kadınlar sever demedim, eski kafa parfümleri bayanların da kullandığını bildiğimizden..

1 saat olmadan tende inci çiçeği belirginleşti ve meşeyosunu hissediyorum.. Yumuşak kremsi bir koku oldu.. İnci çiçeği destekleyici tarzda olmuş kunduz yağı, meşeyosunu, civet miskini.. Aşağıda 1 ve 2 diye maddelediğim parfümler inci çiçeğine referans parfümler.. Çiçeksi pudralıktan daha çok benim tende çiçeksi kremsilik ve tatlılık oluştu ve tütün kolonyası ve yukarıda yazdıklarım.. ''Rose hip'' yani kuş burnu böğürtlen ile gül arası keskin, sivri nota denmiş ve çiçekler arasında kendini gösteriyor..Civet miski oldukça sonra daha yalın hissedildi tende ve tütün çok inatçı uzun süre koktu..

1- Les Creations de Monsieur Dior Diorissimo Eau de Toillette - Christian Dior - for women / kadınlar için - 2009 - (+8)

2- Les Creations de Monsieur Dior Diorissimo Eau de Parfum - Christian Dior - for women / kadınlar için - 2009 - (+10)

Tende 1 saat sonra tatlılık ve mür reçinesi azaldı. ben de bütünlüğü kaybetti.. Kıyafet sonuçlarını yarın yazarım inşallah arkadaşlar..

Tende İnci çiçeği, Tütün kolonyası önlerde ilerilerde, hayvansallık da bağırmadan var bana göre ama kimine çok gelebilir hayvansallık.. Hatta benim bile hayvansallıktan midem bulanır oldu şu an 1-2 saat sonra tenimi kokladıkça :D .. Meşeyosunu da zaten hayvansı bir koku, tatlılığı, aromatikliğine ek olarak.. Tütün kolonyası kimi sever kimi sevmez ama sırf tütün kolonyası kokan parfüm soru işaretidir bende, aşağıda anlattım..

Ben de ten performansı çok düşük oldu..

MDCI Chypre Palatin (2012) . Tütün parfümü diyebiliriz Amaouage Gold için ama tek başına da değil Chypre Palatin gibi ama Gold Amouage'in de güzel yanları var, farklılıklar var.. Eğer tercih edecek olsam şu an Chypre Palatin tercih ederim ikisi arasında ve benzerlikler var .. Hatta şunu diyeyim Amouage Gold for men ben de kısmen hayal kırıklığı oldu tendeki tepkime, performans açısından.. İkisinde de Castoreum(Kunduz yağı olabilir ki Chypre Palatin de resmi olarak açıklanmış ama Amouage Gold'da açıklanmamış resmi olarak..

Performans olarak deniyorum ama hani daha güçlü parfümler oldu denediğim, kullandığım.. Civet miskinden çok açıklanmayan kunduz yağı daha çok bence .. Civet msikine parfümde doyamıyorsunuz, bu yüzden alacaklara duyurulur.. Fragrence.net'te en çok kunduz yağı oylanmış, puan verilmiş ama ben katılmayacağım bu açıdan.. Gerçi Civet miskini çiçeksi kokualr kunduz yağına benztmiş olabilir mi derseniz olabilirde..

Raşit Aydın hocadan alıntı : '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''1983 yılında Umman sultanı Arap parfüm dünyasında bir devrim yapmak ister. Bunun içinde görevlendirdiği yardımcısını yanına çağırır. Kendisine Umman’daki bitki özlerini kullanarak eşi benzeri olmayan bir parfüm hazırlatmasını ister. Bunun içinde Fransa’dan ünlü burun Guy Robert çağırılır. Robert, Umman Dağları’nda erişmesi hayli zahmetli olan yerlerde yetişen gül, mür gibi çiçeklerle, Dhofar bölgesinin ender bulunan tütsüleri, yasemin, zambak, inci çiçeği, sedir ağacı, misk, silhat gibi tam 200 çeşit özü kullanarak dünyanın en pahalı parfümlerinden birini tasarlar. Robert’i de taçlandıran bu krallara layık tasarımın adını “Amouage Gold” koyarlar.

Umman sultanı, kokladığında güzelliği başını döndüren “Amouage Gold”u hiç tereddüt etmeden “Umman’ın devlet parfümü” olarak ilan eder. Bu parfüm eski Mısır’ın altın işleme sanatı kullanılarak yapılan enfes kutuların içerisine yerleştirilir ve Sultan, “Amouage Gold”u dış gezilerinde siyasi liderlere armağan olarak sunar.

Örneğin, İngiltere Prensi Charles, Umman Sultanı’nın armağanını kullanmaya kıyamamış ve şişesi 6 bin euro olan Heritage Collection’ların bulunduğu Buckingham Müzesi’ne “Kralların kokusu” adı altında sergilenmesi için bağışlamıştı. Amouage’un sadık müşterileri arasında çok sayıda kraliyet üyesi, aristokrat ve ünlü olduğu biliniyor. ''''''''''''''''''''''''''''''''''''
''''''''''''''''''''

Netten alınta parfümörü ve açıklama : '''''''''''' ''Amouage Gold pour Homme Amouage for men'', Amouage tarafından çıkarılan, erkekler için Odunsu-Çiçek-Misk kokulu parfüm. ''Amouage Gold pour Homme Amouage for men'' 1998 yılında piyasaya sürüldü. Bu kokunun ardındaki burun Guy Robert 'dir. Üst notalar ''Gül kalça'', tütsü ve zambak vadisidir(İnci çiçeği); orta notalar orris kökü(Süsen çiçeği kökü), yasemin ve mürümdür(Mür, Mürrü safi); Baz notalarda amber, sandal ağacı, paçuli, misk, civet miski, meşeyosunu ve sedir vardır.

Parfümdeğer: 543 oy ile 5 üzerinden 3.31 . '''''''''''''''''''''''''''''''
'''''''''''

Ben pahalı parfümlerde Tütün kolonyası kokusu ön safhada olunca yahu bu kadar paraya Tütün mü koklamaak için verdik düşüncesi oluşturuyor ve tabiki beraberindeki kokuların güzelliği de önemli.. Tamam parfüm işi sanattır ve adam, herif, firma aldığı koku notasını yüzde 5-10 gibi karla satacak değil ama bana fahiş fiyatlar çok geliyor.. Mesela altının gramı belli ama Bvlgari marka olunca fiyat altının iki katı bile olabiliyor ki bir tane vardı ve ben modelini sıradan bulmuştum.. Enayi oluyorum gibi geliyor böyle durumlarda. Tabi parfüm işinde taşıma, maliyet, parfüm kou notası almak, dolum masrafları, şişe tasarımı, satıcı karı, aracı karları ooooo bir sürü kalem varmış, kar oranı hakkaten kimi parfümlerde yüzde 5-20'yi geçmiyor olabilir.. Fakat bir kalıplaşmış laf, olay var, en çok masraf reklama gittiği :D ki doğru olabilir.. Reklam yüzü olan ünlü bir kişiye kim bilir kaç on milyon dolarlar ödüyorlar hele de Julia Roberts gibi çok ünlü bir Hollywood yıldızına(Estee Lauder firması ödemişti ki zate npek çok parfümü bünyesinde barındıran zengin firma..). Zaten bu yüzden kimi parfüm evleri genç modelleri, sanatçıları tercih ediyor daha az ödeyeceğinden..

Yazılarınızı bekleriz. İyi, güzel parfümler, kokular arkadaşlar, selametle :) .
 
Üst