Bugün Hangi Parfümü Denediniz

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Tom Ford London

Tuzlu - Tatlı karışık tütsülenmiş baharat cümbüşü ve Castoreum’ vari misksi, dumanlı, kösele deri akoru ile başlıyor London. Baharatlardan; kirli ve kuru tensel kimyon, hafif yeşilsi sivri burukluğu ile kişniş daha ön planda, gövdede ise oldukça kuru ve ferah, hafif tatlı kabuksu kakule izleri var, fakat bunun kişniş kaynaklı mı olup olmadığını kestiremiyorum. Hatta kişniş bile kakule kaynaklı olabilir, ikisi de olmayabilir. En iyisi aklınızda tütsülenmiş genel bir baharat akoru canlanması galiba, kesinlikle bir baharat adı vereceksek; kimyon diyelim o zaman. Evet, çünkü gerçek bir kimyon bombası London. İlk birkaç denememde ilk yirmi dakikasıyla kimyon kaynaklı çok zorlamıştı beni hatta, ama tuhaftır giydikçe açılan bir koku London. İlk denemelerimdeki hayvansal kimyonlu dayak gibi açılışını artık istesem de bulamıyorum maalesef. Evet, toparlayacak olursak; tatlı, tuzlu ve tozlu, kuru, kirli, sıcak ama ferah olarak sıfatlanabilecek geniş skalalı ortadoğu esintili tütsülenmiş baharatlar ve terli misk tabanlı, dumansı kösele deri akoru olarak bahsedebiliriz açılışından.

İlk yarım saati biraz sert geçirsek de, balzamik yönü daha da güçleniyor London’ ın, hatta o genel kabul gören yumuşacık balzamik kokulardan birine dönüşüyor. Artık yeterince dinlenen tütsülü baharatları ile Serge Noire’ vari şöminelik cilalı ahşaplar (zararlıdır aslında) bütünleşiyor. Gövdede şişerek oluşan; tatlı reçineler ve laden bazlı fazlaca plastik amber akoru ile mevzu bahis baharatların kesişimi ile de London’ ın balzamik yönü oluşmuş oluyor. Buradaki yapı oldukça fenolsü, hatta kokladıysanız; sıkma (çakma) kehribar tesbihlerin buhar ya da farklı bir kaynakla ısı ile reaksiyonu durumundaki koku salınımı ile oldukça benzer ki, fenol kokusunun da bizzat kendisidir bu durum.

Evet, London; oryantal baharat cümbüşüyle, hayvansal miskli plastik ve kösele derisiyle ve tatlı balzamik yönüyle alışılagelmiş Tom Ford çizgisinin oldukça dışında bir Tom Ford, hatta benim en beğendiğim Tom Ford. Bahsettiğim balzamik profilin içinde tatlı vanilya, tütün, sandal gibi “soyutça” izler bulmuş olsam da, yazıyı sulandırmamak için bunlardan bahsetmek istememiştim. İlk yarım saati mi yoksa balzamik yönü mü derseniz; ben açılışını daha çok beğendim galiba. Uzun süre aç ve susuz kaldığınızda ağızda oluşan tat ve kokuyu, o dil ve çene etrafındaki yapışma hissini anımsatıyor, hatta plastik yönü; uzun süre tekrar tekrar doldurulup, kafaya dikerek kullanılan 1.5’ luk pet şişenin ağız kısmında oluşan misk kokusu ile de bağdaşıyor aklımda. Bu son yazdığımı umarım kimse tecrübe etmek zorunda kalmaz, ben öğrenci iken mecburi tecrübe etmiştim galiba. Bu arada London aşırı derecede ağız kurutan bir koku, her denememde en az 2 Litre falan su içtim. Deneyecek olanlar hazırlıklarını da yapsın derim. Farklı yorumlara baktığımda London’ ı Londra Metrosu ile bağdaştıranlar olmuş. Harika yakalamış bence, Londra’ da bulunmadım, fakat yaz aylarında Tramvay ve Metro ile ulaşımı fazlaca kullandım. Özellikle Ankara’ daki Batıkent - OSB Törekent metrosunu ilk yapıldığı yıllar kullandıysanız, London’ da benzer izler görmeniz de gayet mümkün.
Ellerine sağlık kardeşim :)

Tom Ford London kimine göre firmanın gizli kalmış hakettiği değeri bulmayan bir ürünü.Kimyon çok olan ürünler odun ile iyi gider ebnce ve turunçgil de eklense odun turunçgil parfümü Tom Ford Grey Vetiver gibi güzel olabilir. Kimyon pek ne bileyim çok sevdiğim bir notadeğil tek başına. Kimyon paçada falan çok severim ama parfüm olarak tek başına pek sevmiyorum şu an. Yardımcı kokularla güzel işler çıkabilir dediğim gibi.
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Amouage Beach hut Man Sandal odunu kremsi bol kullanılmış Tıraş köpüğü etkisi de veren kremsi hoş bir parfüm. Amouage Bracken man ise oldukça daha keskin otsu aynı mimari üzerine. İleride tende kısmen çekiliyor keskin otsuluk ama Sandalodununu keskin otla beraber sevemedim ve keskinlik ilerilerde de ertesi günde tende maalesef var.. Amouage Reflection da sandal odunlu, yasemin eklenmiş ama yasemin törpülenmiş, Turunçgil çiçekli oldukça güzel bir iş bence. Bu üç parfüm benzerlikler taşıyor Amouage'da :) . Konusu kiminin var diğerleri de yazılır inşallah :)
 
Son düzenleme:

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Costume Natinoal Soul.. ilaçsı koku ile başlıyor. Amouage İnterlude Man in ucuz versiyonu demek bu parfüme bence çok haksızlık, o daha tatlı bir parfüm, bu ise adı gibi topraksı. Paçulili (Silhat, tefarik) ve ud kokulu bir parfüm. Serge lutens ambre sultan ile benzerlik bu denememde daha az buldum
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Ambre Russe Parfum d'Empire perfume - a fragrance for women and men 2003

114 Ambre Histoires de Parfums for women and men



Ambre Russe, HDP 114Ambre nin kuvvetlisi ki bana çok zayıf geliyor 114 Ambre

Ambre Russe kirli, tozlu bir amber kokusu. İlk başları köşeliklik taşıyor kısmen ama sonra yumuşuyor ki öyle rahatsız edici bir sertlik de değil. 114 ambre o sütlü ambersi kokusu çok hoşunuza gitti ama zayıf bulduysanız Ambre Russe size göre, ince uzun silindirik şişesi var. Konusu forumda olacaktı galiba, yoksa açarız inşallah :) .

Salepsi tarz bir tatlılık diyebilirim, kirli ama çok kirli olmayan bir bal ve Amber.. ben sevdim Ambre Russe 'yi, güzel iş gerçekten..
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Maison Francis Kurkjian (MFK) Grand Soir . Bence bu paraları haketmeyen sentetik Amber içeren bir parfüm. İlk denediğimde benzoinden dolayı kısmen Givenchy Pi ye benzetmiştim ama fark var . Kurumsu tozlu koku Grand Soir in ilerileri özellikle, odunsu gibi bir kuru tozluluk, pudralı. Pudralılığı severim aslında. Ve tabi tatlılık.. Doğal vanilya yok bence veya çok çok azdır..
 
Son düzenleme:

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Serge Lutens Ambre Sultan vintage.. Koyu kahverengi bayağı, resim koyarım konusuna inşallah..

Doğal amber kullanıldığını yazmıştım. Tok kuvvetli bir pudralılık var ve sevdim ki pudrayı, pudra kokularını severim genelde. Vanilya şu an hissetmedim ki tatlı siyah amber kullanmışsa gerekte yok zaten. ABD de satılan MAdini Ambergris yağı ile benzerlikler taşıdığını yazmıştım. Zamanında iki tane almıştım birini hala kullanmadım, diğerini bayağı kullanıp birine hediye etmiştim.. Enfes bir şey. Daha değişik güzel Amberlerle de karşılaştım.. Tatlılığı güzel ve be nhayvansallıktan rahatsız olmadım ve öyle hayvansal bir rahatsızlığı yok bence parfümün.. Hayvansal kokuları sevmeyenlerin belki çoğu da sevebilir.
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Mancera - Red Tobacco
oldukça keskin safran ve sentetik ud( hastane:l ) ile başlangıç yapıyor. neyse ki ud etkisini dakikalar içinde kaybedip yerini elma/yasemin akoruna bırakıyor. maalesef bu kısımda da pek doğal bir elma olduğunu söyleyemem, Slow Explosions'dakine benzer bir elma. gerçi bu notayı I.Authors bile doğal veremediyse Mancera'nın çok da suçu yok denilebilir. Bu başlangıç bana göre parfümün en yavan bölümü fakat en azından katmanlı yapıya verdiği destek ile hafif bir eğlence katıyor. yine daha sonra gelecek olan kısma bir ön hazırlık evresi de denilebilir çünkü ilk kısımda olan safran orta kısımdaki sert ve kuru tütüne evriliyor. yine elmalı tatlı kısım ise ortadaki kalın vanilyaya dönüşüyor. amber/paçuli dokunuşları hissedilse de vanilyaya nazaran hafifçe aroma verici konumdalar. son evreye girildiğinde vanilya önderliğinde bu sefer yumuşak şekilde bir tütün var, tenden ayrılana kadar tütün miktarı azalmaya devam ediyor, vanilya 1 güne kadar tende hissedilir şekilde kalıyor. orta kısma kadarki meyveli baharatlı kısmı hariç kaliteli doğal bir hissiyat var, tütünün kuru ve vanilyaya rağmen çok da yatıştırılmamış şekilde verilmesi bazı kişileri zorlayabilir.

Mancera Black Vanilla duydunuz mu hocam? Beymen'de 2300 tl civarı 100 ml. Acaba gerçek vanilya mı kullanılmış yoksa sentetik vanilya mı ki sentetik işini çok yapıyor Mancera ve Montale . Çok teşekkürler bilgiler için :)
 
Son düzenleme:

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
My stick Moments UK 'dan Soğuk sıkım Lime (Misket Limonu) kullandım. Yeşil renkli koyu çimen yeşili , çimenin de koyusu :) . İlk başta limonsu kokuyor sonra Lime başlıyor. Alkolde seyrelttim o da yeşilimsi oldu, Konusunda paylaşacam inşallah. Turunçgil çok çok ucuz bir hammadde arkadaşlar ve şu an sülaleme belki yetecek yıllarca, belki ömür boyu Lime var elimde soğuk sıkım haha :D . %0 ml için alkolde hesaplamadım ama 5 ml civarı yetiyor, hesaplayacağım bir ara inşallah yazarım :) .
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Pudralı, koyu renkli, koyu akıcılıkta, odunsu nüanslar biraz taşıyan, yaseminsiliği az olan hatta çok az olan, daha uniseks Tuberose kullandım (Sümbülteber) . Sevdim. My Stick Moments Uk 'dan aldım bunu :)
 

asaid

Üye
TürkParfüm Üyesi
Mancera Black Vanilla duydunuz mu hocam? Beymen'de 2300 tl civarı 100 ml. Acaba gereç kvanilya mı kullanılmış yoksa senteti kvanilya mı ki sentetik işini çok yapıyor Mancera ve Montale . Çok teşekkürler bilgiler için :)
Onu denemedim hocam. Bu kokuda da sentetiklik var tabi ama vanilya kısmında değil bana kalırsa, (baştaki kısımdaki sentetikliği gözardı ettiğimizde) kullanılan amber akorunun bileşimi ile ilişkili olsa gerek orta kısımdaki tatlılığı balzamiğe yakın ve Peru balsamı/Kakule tarzı Lune Feline'dekine benzer türde bir akor sağlamış fakat sona doğru gittikçe sade vanilyaya kayar bir yapısı var. Yine de bence Mancera'nın sentetik kullanmış olma ihtimali yüksek fakat ben farketmedim veya rahatsız etmedi o kısım. Vanilya akorları içinde kalitesi yüksek bulduğum geçenlerde deneme fırsatı bulduğum Un Bois Vanille, denemissinizdir belki. hindistan cevizi, bal, meyan kökü başta olarak tüm elementler vanilya üzerine oynuyor. Vanilya kullanımı, vanilya özütü şeklinde keskin bir vanilya değil daha çok buharlı damıtma ile elde edilen saydam yağını temel alan, çoğu kişinin bildiği klasik vanilya. Yine doğal mı diye kesin bilemem ama tüm elementleriyle bana hissettirdiği gayet doğal ve kaliteliydi.

edit: 100ml 2300 tl mi, yuh diyorum. Gidip denemek lazım ama doğal bile olsa bu fiyat nedir?
 
Son düzenleme:

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Onu denemedim hocam. Bu kokuda da sentetiklik var tabi ama vanilya kısmında değil bana kalırsa, (baştaki kısımdaki sentetikliği gözardı ettiğimizde) kullanılan amber akorunun bileşimi ile ilişkili olsa gerek orta kısımdaki tatlılığı balzamiğe yakın ve Peru balsamı/Kakule tarzı Lune Feline'dekine benzer türde bir akor sağlamış fakat sona doğru gittikçe sade vanilyaya kayar bir yapısı var. Yine de bence Mancera'nın sentetik kullanmış olma ihtimali yüksek fakat ben farketmedim veya rahatsız etmedi o kısım. Vanilya akorları içinde kalitesi yüksek bulduğum geçenlerde deneme fırsatı bulduğum Un Bois Vanille, denemissinizdir belki. hindistan cevizi, bal, meyan kökü başta olarak tüm elementler vanilya üzerine oynuyor. Vanilya kullanımı, vanilya özütü şeklinde keskin bir vanilya değil daha çok buharlı damıtma ile elde edilen saydam yağını temel alan, çoğu kişinin bildiği klasik vanilya. Yine doğal mı diye kesin bilemem ama tüm elementleriyle bana hissettirdiği gayet doğal ve kaliteliydi.

edit: 100ml 2300 tl mi, yuh diyorum. Gidip denemek lazım ama doğal bile olsa bu fiyat nedir?
Teşekkürler :) . Serge Lutens Bois Vanille henüz denemedim :) , deneriz inşallah :)
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Ama eğer yoğun doğal vanilya kullanılmışsa bu fiyatlar olağan bence hocam. Vanilya fiyatlar son 3-5 yılda 10-20 kat pahalandı, pahalanıyor diye biliyorum.. Daha da pahalanıyor sanırsam. Hem vanilya üretimi az hem de talep çok. Genelde çoğu parfüm koku notalarına talep arttı da hele de Vanilya (Vanilya çiçeği) yağı çok talep var. Tam uniseks ? (Hercins) bir koku notası olduğu gibi çok çok cezbedici bir kokusu var. Yeni üretilen çoğu parfüm vanilyalı şimdiye kadar oran olarak. Daha da artacak gibi görülüyot vanilya fiyatları maalesef.. Yeni çoğu koku notası için üretim yerleri, çiftlikler, tarım arazileri açılıyordur bence sanırsam, bu iyi haber, olay :)
 

asaid

Üye
TürkParfüm Üyesi
tabi içerisindeki oranı bilmek gerek, ama zannetmiyorum ki absolute veya benzer yüksek kalite kullanılmış olsun. vanilya yağı fiyatları gördüğüm çok değişkenlik gösteriyor, muhtemelen hem meyveden hem de çiçekden elde ediyorlar ama satarken pek belirtmiyorlar hangi kısımdan elde edildiğini aslında önemli hem kalite hem de koku akoru bakımından. Meyvesi ve içindeki tohumundan elde edileni çok pahalı zaten fakat zannediyorum ki çiçeği(veya bilmediğim başka bir kısmından) buharlı damitim ile elde edilen yağı çok daha ucuza mal ediliyor, çünkü piyasa da güvenilir yerlerdeki fiyat skalası da çok değişken. Bence Mancera absolute kullanmamıştir ama kullandiysa zaten o fiyatın üstünü bile hakeder.
 
Son düzenleme:

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Hocam çiçekden elde ediliyor kullanılan hoş kokulu vanilya. Vanilya denince çiçek ? vanilya yağı demekmiş ve çok açık bir sarı renkli.. @Premiumperfume Mutlu ? hocam böyle diyor. "Bourbon Vanilya" ise (Burbon) "Çubuk Vanilya" demek ve karamelize ve beni pek cezbetmeyen kahverengi bir renge sahip yağ, tekrar deneriz inşallah, evde vardı Elhamdulillah ?? :) . Vanilya çok güzel, mest eden bir koku hocam :)
 

asaid

Üye
TürkParfüm Üyesi
Mugler - A*Men Pure Tonka
açılışta kullanılan lavanta ve ferah bile olamayan nane rahatsız edici derecede yapay, sonrasında gelen tozlu tonka/vanilya/kahve yine oldukça yapay bir ceviz aromalı silgi akoru oluşturuyor. genel hissiyat burun yakıcı sentetik tatlı bir toz bulutu. kendi adıma denenmese de olurmuş. aslında nota birleşimleri güzel düşünülmüş bu bile parfümörünün yeteneğini fakat sınırlı bütçe dahilinde çalıştığını gösteriyor. kullanılan malzeme kalitesi arttırılsa çok güzel bir çalışma olacakmış. bu fiyata bu kadar demişler sanki ama buna rağmen yine epey kâr ettikleri su götürmez.
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
NIKOS Sculpture Homme (Vintage) işte bu parfüm hatırladım sanırım. Bu parfümü bana biri sordu, yana yana arıyordu :D eski halini hatırladığım kadarıyla.

Bugün Vintage Silvestre Pino denedim. Harika harika iş. sadece ÇAm kokusu demek bu parfüme büyük hakaret :D ki çam da güel de bu parfümde bol miktarda Sedir var, o tatlılık en baştan beri duyuluyor, Geri kalan kısım Agua Brava ve ileri de karabiber, Karanfil baharatı tarzı ortaya çıkıyor, Sandal odunu da olabilir ki çok koklamadım bugün sıktığımm yeri dönemsel (Periyod) olarak :D . Vintage Pino harika :)
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Tatlandırıcı çok güzel bir şey ama doğal olarak gıdayı yemek daha iyi. Bilmiyorum artık dekant parfüm, parfüm içen varsa haha :D :p:p:ROFLMAO: . Aslında içeriğinde aroma doğal olduğu müddetçe herhangi bir içkiyi tadlandırmak güzel de parfümlerde pek çok sentetik madde var koruyucu, stabilazatör(dengeleyici) falan çeşit çeşit ve çok zararlı olur :D .. Ben özellikle süte gülsuyu koyuyorum doğal kimi zaman, harika :D . Tabi gülyağı tekrar tekrar damıtılarak alınmamış yoğun gül gokan gülsuyu :) .. Kahvede çam reçinesi ama özellikle Damla sakızı severim.. Tatlandırıcı aromalar çok güzel bir şey ama doğal olarak gıdayı yemek daha iyi (ki aroma bence parfüm olarak kullanılabilir daha çok (Aroma fazlası yemek olarak zararlı mı bu da araştırılmalı) ve bir içecekte az meyvesuyunu örtmek için konulan aromayı sevmiyorum, özellikle demek istediğim bu idi :) ).. Dediğim gibi ana madde gül reçeli yemek de Gülsuyu yanı sıra güzel olur :) .. Gülsuyu, reçine, damla sakızı reçinesi öneririm. Türkiye'de çıkan damla sakızı acı oluyor ama güzel. Sakız adası falan damla sakızı daha yumuşak ama Türkiye'de de bu tarz olabilir..
 
Son düzenleme:

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Zeybek Pekji for women and men

Harika bir parfüm ama genel beğeni çoktur da kullanma isteği bence en az yüzde 50 çünkü hayvansal izler taşıyor. Gres Homme De Gres ve Gres'in çok çok kuvvetlisi Cristopher Street 'in hayvansalı olmuş ve kremsi, yumuşak hoş. Açıklanan Deri bence Kunduz yağı kaynaklı, senteti kderi kesinlikle yok. Kunduz yağı burası herkese hitap etmeyen kısım ama sonra misk devreye giriyor ve Genel beğeniye uygun bir Misk kullanılmış ama genel beğeni dediysem kısmen hayvanal misk sevmeyen çıkabilir. Hayotu genel kokuya hakim ve çok güçlü parfümde değil ama gücü bence iyi Zeybek'in. Mest etti Pekji Zeybek. Ya Allah diyip inşalalh konusunu yazacaklarımız arasında, artık kim konusunu ilk yazarsa haha :D . Hay otu çimen kokusunun kurusu diyebilirim bilmyenler için. Hay otu Saman diye çevirilmiş nette..
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Zeybek Pekji for women and men

Harika bir parfüm ama genel beğeni çoktur da kullanma isteği bence en az yüzde 50 çünkü hayvansal izler taşıyor. Gres Homme De Gres ve Gres'in çok çok kuvvetlisi Cristopher Street 'in hayvansalı olmuş ve kremsi, yumuşak hoş. Açıklanan Deri bence Kunduz yağı kaynaklı, senteti kderi kesinlikle yok. Kunduz yağı burası herkese hitap etmeyen kısım ama sonra misk devreye giriyor ve Genel beğeniye uygun bir Misk kullanılmış ama genel beğeni dediysem kısmen hayvanal misk sevmeyen çıkabilir. Hayotu genel kokuya hakim ve çok güçlü parfümde değil ama gücü bence iyi Zeybek'in. Mest etti Pekji Zeybek. Ya Allah diyip inşalalh konusunu yazacaklarımız arasında, artık kim konusunu ilk yazarsa haha :D . Hay otu çimen kokusunun kurusu diyebilirim bilmyenler için. Hay otu Saman diye çevirilmiş nette..
@asaid hocam senin parfümler, Pekji Zeybek'i de seversin gibi duruyor bence büyük ihtimalle :)
 
Üst