Bugün Hangi Parfümü Denediniz

asaid

Üye
TürkParfüm Üyesi
Olympic Orchids | Olympic Amber
Motor yağını andıran şuana kadar denk geldiğim en sert yanık reçineler ile başlıyor. Hayalî de olsa yanık kehribar akoru denilebilir. başlangıçta tatlılık sıfıra yakın. yavaş yavaş tozlu koyu amber-vanilya akoru da kendini arkadan belli etmeye başlıyor. ortalara doğru mür'e benzer bir doku yanık ambere eşlik ediyor, bütünde yanık amberli deri olarak da görülebilecek bir reçine akoru sunuluyor.
Tahmin ettiğimiz gibi aslında baştan sona Labdanum bombası. Bir parfüm labdanuma referans olacaksa budur. vanilya'nın çoğunu; yanıklığın yarısını çıkardığımızda geriye kalan şey Labdanum'un ta kendisi. Baştan sonra tatlılığın hafifçe artmasını saymazsam oldukça lineer. Kendilerinin de belirttiği gibi taban notalarda kullanılmak için oluşturulmuş ve bu amaç için oldukça ideal.
Muhtemelen kendinden bir yıl sonra çıkan DEV serisinin parfümlerinin içinde de kendine yer bulmuş "yanık amber-vanilya akoru".
Tek başına kullanılmak için fazla sert. Tek akor olarak bakılırsa oldukça başarılı ve doğru parfüme karanlık bir boyut kazandıracağı gibi labdanum yoğunluğu dolayısıyla fiksatif olarak da iyi iş çıkarır.
 

asaid

Üye
TürkParfüm Üyesi
Parfums de Marly | Hamdani
keskin hastane udu - koyu topraksı vetiver ile tuzlu hafif yapay ama kuvvetli bir açılış yapıyor. ortaya doğru gittikçe bu ud kısmı dumanlı ve oldukça sert bir deri-saman akorunu temsil ediyor. orta kısım oturduğunda guaiac'dan gelen odunsu vanilik dokunuş ile parfümde ana iskeleti oluşturan yoğun dozda saman-mür-styrax birleşiyor. bütünde bu kısma kompleks hayvansal deri akoru olarak bakılabileceği gibi, alt kısımlardan gayet doğal bir ahır akoru olarak veya çok fermente edilmiş orta kalite tayland udu olarak da görmek mümkün. sona doğru gelindikçe saman-styrax-ud tamamen bitmese de oldukça azalıyor, baştaki tuzlu kök vetiver'in daha yeşil hali ile guaiac ve mür önde olarak yine bir deri akoru ile biraz daha odunsu ve hafif otsu yeşil şekilde uzun süre gittikten sonra kapanış yapıyor.
denediğim en başarılı deri temalı birleşime sahip. oldukça kaliteli, sanatsal ve cesur bir kompozisyon. bana göre böyle sanatsal bir çalışma için yerinde bir kirlilik barındırsa da toplulukta kullanımı uygun olmayabilir ama hobi adına dumanlı doğal deri temasını sevenleri şahsi kullanımda oldukça memnun edecektir. sadece tuzlu deri kullanımı adına Divine Attraction ile benzer olsalar da, ondan daha az ekşi-tuzlu, çok yönlü, çok daha derinlikli ve doğal. Niş denmeyi sonuna kadar hakediyor.
 

asaid

Üye
TürkParfüm Üyesi
Jovoy | La Liturgie des Heures
tütsülü çam reçinesi ile oldukça doğal bir başlangıç yapıyor. ortaya doğru gittikçe muhtemel mür ile seyreltilip, reçineli yapısına zarar vermeden tatlılığı azaltılmış şekilde, labdanum yavaş yavaş diğer notaların oldukça önüne geçiyor. ana kahraman başta tütsülü çam terebentin gibiyken son kısma kadar neredeyse saf bir labdanum parfümüne dönüşüyor. diğer bir deyişle, bu profilin davranışı derili reçineli kehribar akoruna eşlik eden az bir amber tatlılığı şeklinde. Tütsü her aşamada olmakla birlikte baş ve son kısımda daha belirgin. genel olarak ise yaş çam sakızı hissi daha baskın.
parfümün bileşiminde çam reçine yeşili de olmasa oldukça sade ve derinliksiz. koku benim gibi türü sevenleri mutlu etse de, katmanlı veya çok nitelikli bir kompozisyon olarak bakmak mümkün değil. birkaç gün önce denediğim Olympic Amber'in vanilik tatlılığı azaltılıp yanıklığı düşürüldüğünde labdanuma referans olacağını söylemiştim. bunda ise yeşil kısım çıkarıldığında bizzat referans olur.
Black Tourmaline, Ambre Fetiche gibi reçine üzerine oynayan fakat daha derin kompozisyonları belirli noktalarda anımsatsa da özellikle Sahara Noir ile önemli benzerlikleri var. Sahara Noir'in yeşil kısmı bunda daha sade olmakla birlikte daha doğal verilmiş. amber-bal tatlılığı ise on da birine düşürülmüş, ondaki tütsü dumanı hissine kuvvet veren tozlu tonka ise yok. Bununla birlikte ondan yapı olarak çok daha az kompleks olsa da daha doğal hissettiriyor.
 

Acemiburun

TürkParfüm Üyesi
Ensar Oud - Aroha Kyaku Thailand

Eğer tütsü seviyorsanız bu tam bir tütsü canavarı baştan aşağı yanan odun parçaları hatta biraz kömürümsü bir tütsülük profili var ağır ve boğucu ama kullanılabilir ölçüde.
Birzaman sonra deri havası hissettim deri ve tütsü ikilisi harika bir kompozisyon hep beğenmişimdir. Az biraz reçinemsi bir havada hissediliyor ama tatlılık sesviyesi yok denecek kadar zaten bukadar koyu yoğun bir tütsüde ne kadar tatlı kokabilir ki..
Kapanışta ise tütsülüğün azaldığını ortaya kuru meyvelerin bıraktığı buruk ve deri kokusu kalıyor.
Koku kullanımına gelirsek oud bakımından kullanılabilir sınıfına giriyor unisex değil erkeksi maço bir koku ve tabikide derin bir koku.
Karlı ve yağmurlu günlerde koklamaya doyamacağınız bir koku olacaktır.
 

asaid

Üye
TürkParfüm Üyesi
Ensar Oud - Aroha Kyaku Thailand

Eğer tütsü seviyorsanız bu tam bir tütsü canavarı baştan aşağı yanan odun parçaları hatta biraz kömürümsü bir tütsülük profili var ağır ve boğucu ama kullanılabilir ölçüde.
Birzaman sonra deri havası hissettim deri ve tütsü ikilisi harika bir kompozisyon hep beğenmişimdir. Az biraz reçinemsi bir havada hissediliyor ama tatlılık sesviyesi yok denecek kadar zaten bukadar koyu yoğun bir tütsüde ne kadar tatlı kokabilir ki..
Kapanışta ise tütsülüğün azaldığını ortaya kuru meyvelerin bıraktığı buruk ve deri kokusu kalıyor.
Koku kullanımına gelirsek oud bakımından kullanılabilir sınıfına giriyor unisex değil erkeksi maço bir koku ve tabikide derin bir koku.
Karlı ve yağmurlu günlerde koklamaya doyamacağınız bir koku olacaktır.
huş ağacı denediniz mi hocam? kömürümsü dediğiniz kısım o türden bir katransı derili bir tütsü mü sizce? türünü daha iyi anlamak için soruyorum.
 

asaid

Üye
TürkParfüm Üyesi
Nishane | Nanshe
greyfurt-mandalina karışımı ekşi-tatlı karışık citruslar ve metaliğe yakın bir ylang ylang-gül ile açılış yapıyor. birkaç dakikaya citruslar oldukça azalıp, ylang ylang ve gül, yaseminin yardımı ile kremsi kıvama geliyor. Onların üstünde ise ortaya kadar yavaşça en üstte kendini gösterecek olan yabanî havuç tohumu beliriyor. Bana göre parfümün en çarpıcı ve yoğun kullanılan elementi havuç tohumu. Parfüme bu aşama ve sonrası için belirgin bir otsuluk ve kına-karanfil benzeri baharatlı hafif samansı bir akor sağlıyor ki başlangıçtaki feminen ve bilindik yapıyı oldukça kırıp unisex çizgisine yaklaştırıyor, parfüme de sağlam bir karakter veriyor. Bu otsu-meyvemsi-çiçeksi-nemli kısmın çiçek ve meyveleri saatler sonunda ancak bitiyor. en son sandal önderliğinde ortadaki otsu baharat akorları ile kapanış yapıyor.
fragrantica'da oylanılan pudralı çiçeksilikten ziyade bana göre yabanî otsuluk ön planda hemen arkasında ise kremsi çiçekler. Nem ve ıslaklık akoru'nu siklamen tarzı elementlerle vermişlerse de olduğunu varsaydığım toprak kokusunu ise hissetmedim. Bana daha çok bu "bereket" temsilini tohum ve otsu notalara odaklanarak vermişler gibi geldi. çiçek akorları da "ana" 'yı temsil etmiş sanki. Havuç tohumu'nun bu kadar baskın kullanıldığı bir parfüme denk gelmemiştim. Koku profili çok ilgimi çekmese de hem katmanlaması hem de kullanılan elementlerin hikaye ile uyumu başarılı olmuş. Çiçek kısmında baskın diyebileceğim bir element yok, sardunya-ıtır-yasemin-gül gibi duyumsamalar yaşatabiliyor.
 

asaid

Üye
TürkParfüm Üyesi
Perris M. Carlo | Patchouli Nosy Be
nane-heliotrope-peru balsamı ile her nasılsa tozlu ozonik kremsi vanilyalı meyvemsi, gayet ilgi çekici de olsa sentetik hisli bir açılış. 5-10 dk.ya ozonik hava sönüyor. yine peru balsamı öncülüğünde kremalı tarçınlı çiçeksi vanilik akorlar parfümü ele geçiriyor. bu aşamada tatlılık tarzı beni rahatsız etti. paçuli gerçekçi bir kullanımdan uzak, yalnız pudra ve toz efekti vermek için oldukça temiz kullanılmış. kakao hissetmek de mümkün ama ne yazıkki o da pudralı amber ve yoğun tarçın tatlılığı altında ezilmekte. Sona gelindiğinde yalnız pudralı çiçeksi bir vanilya kalıyor ki bana yine heliotrope'un davranış biçimini hatırlatıyor. Benim için ilgi çekici kısım ilk 10 dk., tek sevebildiğim kısım ise sondaki birkaç saat. Yayılım ve Kalıcılık iyi seviyede.
 

asaid

Üye
TürkParfüm Üyesi
Jovoy | Les Jeux Sont Faits
Kuru meyvelerle hafif boozy ferah tatlı bir başlangıç. sonraki 1 saat ise melek otu - kimyon ikilisi ile tütsülü yeşil bitki kökü, reçineli koyu baharatlar ile gin-rom ve tek bir akor sayılabilecek La Liturgie des Heures'in oldukça saf kullanılmış dumanlı labdanumunun birleşiminden oluşuyor. Baş-Orta arasındaki 30-35dk.lık kısım Rake & Ruin'in nişliğini kaybettirmeden bir nebze daha rahat kullanılabilir hali, yine bile cüretkar olduğunu düşünüyorum. Orta kısım oturduğunda ölmez otu tarzı baharatsı bir doku ile tütsülü labdanum daha baskın, boozy akorlar ise baş kısımlara göre daha az hissediliyor. Son kısımda otsuluk-baharat azalmış, tatlılık vanilya-labdanum arasında yine hafif yanık bir odunsuluk var. Orta ve son başta olmak üzere her aşamasında tütün hissetmek mümkün. oldukça gotik tarafta olmakla birlikte giyilebilir karakterli bir otsu tütün-amber yorumu. bence "olmuş" bir parfüm.
 

asaid

Üye
TürkParfüm Üyesi
Laurent Mazzone | Ambre Muscadin
Çamaşır suyunu andıran oldukça yakıcı, buruk, saf klor benzeri bir yapı ile başlıyor. Ardından oldukça pudralı bir vanilya ve menekşe'nin belirmesi ile keskinliği yarıya düşüyor. 15-20 dk. kadar böyle devam edip tatlılık amber-beyaz misk tarafına kayıyor, arkadan sedir de bir saat kadar hissedilir şekilde. Son aşamaya girilene kadar oldukça lineer vaziyette devam ediyor, yalnız tozlu tatlılık amberden ziyade vanilyaya daha yakın vaziyette, yine hafifçe de olsa arkadan gelen menekşe hissi de mevcut. Maalesef bana çamaşır suyunu andıran yapı son kısımda azalsa bile tamamen kaybolmuş değil. Benim çamaşır suyu olarak adlandırdığım kısım bazı kişilerin hayvansal olarak algıladıkları yapı olabilir. bana hiç doğal hissettirmese de hyrax'vari bir yapı var denilebilir.
 

asaid

Üye
TürkParfüm Üyesi
Ajmal | Hatkora Wood
Oldukça vurucu şekilde şekerli limon-şeftali ile açılıyor. 1-2dk'ya biraz daha ekşiyor, bu kısımda amber havası olsa da şekerin önüne geçmiyor, ortaya kadar gittikçe lavanta ve gül de limon ve amberi domine etmeyecek şekilde kompozisyona dahil oluyor. orta kısım oturduğunda limon-amber-sandal öncülüğünde belirgin bir odunsuluk ve Ajmal ud'unun kendine has kirliliği de olaya dahil oluyor, arka planda sadece gül hissedebiliyorum. bu bölümde, büyük ihtimal sentetik de olsa, sevemediğim medikal kullanımı olmadan, ud havası vermeleri benim için büyük artı. Limon kullanımı gerçekten hoş, yapış yapış, lezzetli, mayhoş, limon kabuğu reçelimsi bir hava katılmış. son kısım biraz jenerik odunsu kaçmış. sandal oldukça yoğun, ud kirliliği hissedilmiyor, limon ise ekşiliğini tamamen yitirmiş halde. özellikle orta kısmın kendini özlettirecek özgün bir yapısı var. yayılım ve kalıcılık iyi seviyede.
 

asaid

Üye
TürkParfüm Üyesi
Etat Libre d'Orange | The Afternoon of a Faun
- Ezilmiş taze yapraklar, çemensi baharatlar, saman ve hatırı sayılır miktarda yumuşak güle eşlik eden yosun -
Yakından koklandığında baharatsı nüanslar yoğunlukta iken, bir karış kadar mesafeden yayılım ile gül ve yosun önde olarak daha çiçeksi bir hissiyat veriyor. Her iki şekilde de açılışta baharat yoğunluğu mevcut, sonradan kendini özellikle gül ile açıp, gittikçe karamelize olan bir vanilya ile lezzetlendiriyor. Parfümün başında en yoğun olsa da her aşamasında ölmez otu var. Ana nota olarak kullanımı çok tehlikeli ama bence bu parfüm bunun altından kalkmış.
Baş unisex, gittikçe feminen tarafa yaklaşıyor. Aramam ama fikir güzel, sonuç da başarılı. yaprak-yosun-gül-baharat-karamel-vanilya olarak sınıflandırılabilir.
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Joop Femme Vintage
Bende de var Erdem hocam. MEelankolik salaş bir hali var güncel keskin versiyona göre. İkisini de seviyoruz :) . Tercihim güncel versiyon olur veya 10 yıl önceki veya 15 sene önceki keskin güçlü versiyon ama güncel de güçlü gibi. Aldım bir yerden ama ucuz ve güvenilir yerden almak lazım taklidi kolay yapılan parfümlerden. Kapağındna koklamak da harika bir şey bu parfümü
 

erdem

Üye
TürkParfüm Üyesi
Bende de var Erdem hocam. MEelankolik salaş bir hali var güncel keskin versiyona göre. İkisini de seviyoruz :) . Tercihim güncel versiyon olur veya 10 yıl önceki veya 15 sene önceki keskin güçlü versiyon ama güncel de güçlü gibi. Aldım bir yerden ama ucuz ve güvenilir yerden almak lazım taklidi kolay yapılan parfümlerden. Kapağındna koklamak da harika bir şey bu parfümü
Güncel halini hiç koklamadım Baykal hocam,fark var mı bilmiyorum.Ama bendeki gayet maskülen geliyor bana,kadın kullanımından ziyade erkek üzerine daha yakışır gibi.
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Perris M. Carlo | Patchouli Nosy Be
nane-heliotrope-peru balsamı ile her nasılsa tozlu ozonik kremsi vanilyalı meyvemsi, gayet ilgi çekici de olsa sentetik hisli bir açılış. 5-10 dk.ya ozonik hava sönüyor. yine peru balsamı öncülüğünde kremalı tarçınlı çiçeksi vanilik akorlar parfümü ele geçiriyor. bu aşamada tatlılık tarzı beni rahatsız etti. paçuli gerçekçi bir kullanımdan uzak, yalnız pudra ve toz efekti vermek için oldukça temiz kullanılmış. kakao hissetmek de mümkün ama ne yazıkki o da pudralı amber ve yoğun tarçın tatlılığı altında ezilmekte. Sona gelindiğinde yalnız pudralı çiçeksi bir vanilya kalıyor ki bana yine heliotrope'un davranış biçimini hatırlatıyor. Benim için ilgi çekici kısım ilk 10 dk., tek sevebildiğim kısım ise sondaki birkaç saat. Yayılım ve Kalıcılık iyi seviyede.
Ben bu parfümü Guerlain Lidge (Lidg Edip) ye çok benzettim. Paçuli (Tozlu ince keskin hali kullanılmış. Ekstra damıtım ama ben amberimsi birinci ağzı da seviyorum) ve Kakao.. Teşekkürler ayrıntılı anlatım için :)
 

asaid

Üye
TürkParfüm Üyesi
Ben bu parfümü Guerlain Lidge (Lidg Edip) ye çok benzettim. Paçuli (Tozlu ince keskin hali kullanılmış. Ekstra damıtım ama ben amberimsi birinci ağzı da seviyorum) ve Kakao.. Teşekkürler ayrıntılı anlatım için :)
lidge 2014 versiyon kullandım sadece. portakal tatlılığını çok doğal bulmasam da paçulisi gayet tatmin ediciydi. bunda hem tatlılık tarçın şurubu kıvamında hem de paçuli değil de sanki tozlu pudra şeklinde olarak bir hissiyat var(pirates grand reserve'in son aşamasının yoğun hali tarzında). o da bir nevi paçuli notası sayılabilir belki ama benim paculiden beklentim biraz vurucu ve toprak tonlarına (mümkünse küf akoruna da) sahip olmasi. tabi pek çok kişinin hoşuna gitmiyor o şekilde ama bu şekilde de çok törpülenmiş bir paçuli, asıl elementin özelliklerini kaybettiriyor. gerçi daha bir defa kullandım bu kadar çabuk karar vermek aslında hiç doğru değil, kullandıkça yazarım yine, ümidimi 4-5 kullanımdan önce kesmiyorum genelde ? denediklerim kısmına yazdıklarımın çoğunluğu ilk bazıları iki üçüncü izlenimim sonunda oluyor. o yüzden eksik veya fazla algıladığım ve yanlış değerlendiğim birçok yer vardır.
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi

Nino Cerruti Pour Homme Cerruti for men


Sabunsu kunduz yağı(açıklanmamaış), Alttan sedir, Samanotu(açıklanmamış ama bu samanotunu burbon vetiver de veriyor olabilir. Sabunsu hayvansal şık klas, sınıf beyefendi kıkusu
 

asaid

Üye
TürkParfüm Üyesi
Slumberhouse | Norne
çam ağacına dair ne varsa; reçine, yaprak, odun, kök toplanıp ateşe atılmış sonra üzerine toprak serpip söndürülmüş. tatlılık yok denecek kadar az. yanıklığı olympic amber'e benzer fakat onun kadar sert değil, tatlılığı da ondaki labdanum tarzında 4 de biri ölçüsünde. genel olarak oldukça lineer. bu tür kokuları seven biri olarak beni etkiledi. fakat parfümde dinamik veya süs bekleyenleri memnun etmez. Norne'den de bir parça barındırıp daha değişken ve sürprizli olan Hendley Fume'de bunun kadar konuşulmayı hakediyor. çam ormanında kamp ateşi temasını saf şekilde sevenler terapi niyetine kullanabilir.
 

asaid

Üye
TürkParfüm Üyesi
Nobile 1942 | Ambra Nobile
Tuzlu vetiverli, portakallı oldukça parlak asidik bir amber ile açılışını yapıyor. denk geldiğim en iyi açılışlardan birine sahip. 15-20 dk içinde tuzlu vetiveri kayboluyor, portakallı amber üzerine hafifçe ölmez otu da eklenip daha koyu ve baharatlı şekilde tanıdık bir amber akoru ile uzun süre devam edip sonlanıyor. başı gerçekten etkileyici, tam bu alanda favorimi bukdum derken biraz zaman geçince o hava kendini jenerik ve tekdüze bir yapıya bıraktı. ondaki geçişler ve boyuttan yoksun olsa da, portakallı baharatlı amber profili CK. Obsession(for women) ile benzer.
 
Üst