Bugün Hangi Parfümü Kullandım ?

Mehmet

Moderator
Yönetici
TürkParfüm Üyesi
Korona ya karşı ancak bu parfüm etkili olur. :)

Mutlu haftalar.



1584423832040.png
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Chanel Coromandel Eau de Parfum

Parfüm kendine bağlıyor, ilk dozda alışkanlık eroin gibi haha ? :D

Benzoin güzel tatlılıkla örülmüş. Beyaz çikolata ? açıklanan içeriklerden. İlk başta aromatik ve tatlılık beraber örülü gidiyor. Bazen ölmezotu veya laden den kaynaklı tütsü ? kokusu ama çok da değil ama ilerlerde de devam ana tatlılık bozulmadan. Sedir olabilir açıklanmamış tatlılık. Vanilya çok öne çıkmadan güzelce var. Çikolatamsı tatlılık, aromatiklik kısmen, harika ? mest etti..

Temiz bir koku, berrak. Maison Franchis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 Extrait a fala ilham olmuş olabilir. Sadece başlarda sabunsu hissiyat kısmen var.
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Chanel Coromandel Eau de Parfum (Edp)

Gene mest etti. Paçuli sever olarak beraberinde harika bir tatlılık. Psychedelik daha güzelmiş diyorlar. Merak ettim :)
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Tigra The Dark Side

Kremsi karabiber, oudh (oud, ud, udu hindi), kısmen odunsu, güzel koku. Kremsilik sonra devam ama keskinlik de oluşuyor :)
 
Son düzenleme:

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Arada Givenchy Pi ve Tom Ford Tobacco Vanille. Vanilya harika bir koku hem dinlendirici hem de aktif edici.

Bugün Givenchy Pi gene. Portakal kokusu alıyorum doktor hanım gene her yerde portaakl görüyorum haha :D . Şaka bir yana o keskinlik biberiyeden de sanki Tarhun falan da bir keskinlik vermiş ve Benzoin ve vanilya beraberliği ile tatlımsı portaakl gibi de bir koku hissiyatı var. Fakir nişi GivenchyPi :D .
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Pikovaya Dama Xerjoff for women and men

Güzel. Şu an miski pek hissedemedim, sonlarda giysiyi koklaamdım henüz, unutmuşum kısmen :D . Temiz bir koku. Pril limonlu gibi kokuyor yani limonlu bulaşık deterjanı ve bu deterjan kokusu alddehit kısımı olabilir. Sonra doğallaşıyor yani çok da sentetik rahatsıoz edici bir parfüm değil bence. İris çok kadınsı tarzda değil ki iris (süsen, navruz, nawruz) çiçeği seven erkekler de var. ben ise süsen i poarfümüne göre seviyorum. Amouage opus V sevmezken Dior Homme intense de sevmeye başlayabiliyorum :D . Bence bu parfümde daha çok sedir kullanılmış. Sedir tatlılığı çok baskın bence. Sedir vanilyaya benzer ama daha ciddi koku. ciddi derken melankolik yok ha evet vanilyadan çok daha melankolik koku var ama konumuz iki koku sedir ve vanilya arasında olunca böyle yazdım. ilk başlarda leylak, sümbül tarzı çiçeksi koku kısmen altı koktu bana. Neroli de güzel eşlik etmiş koku karakterine. Yumuşak bir tarzda parfüm neroliye uyumlu koku geneli ve tatlı olan dediğim gibi neroli. Limon da etkili parfüm kokusunda ama çok sırıtmıyor başlar dışında ki başta kısmen. Denemelere devam inşallah :)
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Ambre 114 Histoires de Parfums for women and men

Histoires de Parfums (HdP) Ambre 114 (Ambre114) . Mest oldum vanilyasına o kadar yaın tam hissedilmesede var işte. Tarçın ile güzel bir kombine olmuş ve daha ferahlık katmak için Lavanta kullanılmış. Lavanta ilk başlarda bir ara anason tarzı o karaktersitik hali ile kokuyor ama sonra geri çekiliyor. Lavanta sevmeyenler de korkmasın bu parfümden derim. Doğal bal kullanıldığını düşünüyorum ama daha yoğunluk Vanilya'dan yana ve bal efekti oluşmuş bence yani bal değilde balsı koku oluşturan koku notları olmuş olabilir. veya doğal bal kullanılıp resmi olarak açıklanmamış olabilir.. İlerilerde doğal bal (veya bal kokusu efekti, hissiyatı)daha çok ortaya çıkıyor. Aslında sıcak bir koku ama Histoires de Parfums Fidelis kadar da karanlık tatlı değil ama tatlı tabiki bu parfümde.

Benzoin, sandal odunu, Tonka hepsi Vanilyanın az kullanılması için kullanılmış. Zaten sandal odunu hariç diğerleri ucuz kokular vanilya yağı yanında, şu an. Vanilya ucuz bir yağ iken nerdedeyse 10'a, yürmiye katlıyor zamanla fiyatını. Diğer koku notaları da artıyor olabilir ama vanilya artışı sanırsam, bildiğim kadarı ile daha çok. Paçuli (Silhati Tefarik) işin misk kısımını oluşturuoye sanırım ve Amber. Topraksı, Msikli tatlı kokar Silhat eğer daha damıtılmamaışsa tekrar tekrar. Ben birinci ağız daha ucuz ama daha güzel silhat yağını seviyorum . rengi de daha yoğun olur diğer daha çok fold, süzme, daha çok distile fold yağların tersine ama başka böyle yağ çeşidi de olabilir renk açısından. Ama mesela Fold Vanilya giderek rengi koyulaşır. 10-20 fold distile Vanilya yağları var ama ben Birinci ağız vanilya (çiçek) yağını şu an tercih ederim.. Sardunya da paçuli ile kaynaşmış kokuya. Kekik pek hissedemedim başlarda aam ilerilerde tütsü benzeri kokusu, keskinliği bellileşiyor.. Bu arada Lavanta açıklanmamış resmi olarak.

Güzel bir parfüm, bana hitap ediyor.
 
Son düzenleme:

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Arkadaşlar inşallah kazasız belasız bu dönemleri de hayırlısıyla atlatırız . Çok acil mecbur kalmadıkça büyük hastanelere gitmeyiniz derim çünkü virüs salgını oraalrda ahstalar olabiliyor.
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
@Premiumperfume Mutlu hocamın Rose Dream Extrait ini kullandım geçen günlerde. Terrier vardı ufak beyaz. Sevdim sözle ve bana çok diş gösterdi havladı haha :D . Sanırım geyik miski kokusuna havlıyordu ve civet varsa da :D .

Bugün Amouage interlude man . Pudralı tatlılığını çok seviyorum. Burdaki tatlılığa benzer parfüm Vertus Ombre :) .
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
" Rose Dream Extrait by Mutlu Korkmaz " hayvansallığa doyuruyor :D

Bugün Xerjoff Lira for women.

Akşam gene sandal odunlu Costume National Homme sıkmayı düşünüyorum.
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Histories de Parfums (HdP) Fidelis. 6 fısfıs kazak, iki fısfıs boyun.. Yarın 8 fısfıs sıkacağım inşallah sadece kazağa.
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Arkadaşlar bugün Korona (Corana) virüs korunma tedbirleri ile ilgili yazacağım inşallah.

Kısaca yazayım burada. Havadan ağır virüs ve dışarıda yerlerde daha çok olabilir. Kolonyayı ayak altına da sıkmak iyi olabilir eve girmeden önce. Zaten spreyli 50 ml bir kolonya şişesi yanınızda olsun. Dezenfektan araştırın. Hypo bazlı falan ciltte tahrişe dikkat ⚠ lütfen. Dışarı çıkmak zorunda kalırsam (çıkmamaya çalışın..) arada sırada ve bir şeye dokunmuşsam elime sprey ile kolonya fısfıslıyorum, basıyorum. Şişeyi tuttuğum yeri ve cebimi de kolonya ile sıkıp temizliyorum. Bu arada giysiniz yere değecek kadar uzun olmasın. Şaka gibi ama oturduğum yer ve elbisenin popomuza bile belki kolonya sıkmak gerekebilir.

Normalde kıyafette 6 saat civarı yaşıyormuş. Metalde ise çok daha uzun 13 saat civarı. Tam miktarları konusunda yazarız inşallah. Giysilerini ya yıkayın her dışardan gelişte ya da 6-7 saat karantinaya alın. Yıkanabilir mont giymek de iyi fikir olur bence.

Ev giriş holünde ayakkabı çıkarılan yer ile çıplak ayak, çoraplı ayak bastığınız yer farklı olsun. Hemen yakındaki az suda deterjanlı su ile eve giriş yaptığınızda giriş yerini ve ayakkabı altını vileda türü bu sopalı bezlerle silin (deterjanlı su ? ile yani).

Girişte ve odalarda uv lambası ara sıra yakılabilir. Ben mikrobiyoloji de okudum ve laboratuvar falan bilirim. Bildiğim uv lambası o an havadaki organizmayı öldürebiliyor ve belli süre lazım sanırım. Ama yerdeki toz havalandığında tekrar uv lamba yakılıp strelize lazım. Uv lamba olmasa bile dediğim gibi deterjanlı su ? ile giriş temizlenirse yeterli olabilir.

Dırum İtalya'da çok ciddi demiş İtalya basını. Ntv 'de seyrettim. İtalya'da 450-500 bin üzerinde infekteli Korona (Corona) 'lı kişi var diye iddia etmiş İtalya basını, Arkadaşlar hayılar, sağlıklar inşallah ? ??????????
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Histories de Parfums (HdP) Fidelis dünden kalma üzerine Costume National Homme. Lezzetli idi :)

?? sağlıklı günler aırkadaşlar, inşallah kazasız belasız atlatırız hayırlısıyla
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Zaten sıkıntılar içindeydim bir de Corona (Korona) virüsü.. İnşallah arkadaşlar hayırlısıyla atlatırız.. Bulunsun şu aşı maşı inşallah ? ? ?? ?

Arkadaşlar dışarı çıkmak zorunda olsam elimde 50 ml lik spreyli kolonya elimde. Devamlı bir yere dokunsam sıkıyorum. Paraya, banka kartına falan da. Poşet kulplarına, poşete.

Evde kıyafetede sıkmaya başladım. Tüm giysiyi eve girmeden önce daha başka dezenfektan da araştıracağım inşallah. Tabi artık tüm kıyafeti girişte soyunup yıkamaya da başladım. Şampuanlı bezle ayakkabıyı da siliyorum. Zaten kendi yaptığım balmumu da sürüyorum ayakkabıya, saçıma, tenime, yüzüme. Genede gelince kafama su tutuyorum. Artı yüzümü de tıkıyorum sabunla. İş ciddi arkadaşlar aşı Bulunana kadar..

Permanganat havuzu ayakkabı altı için yöntemlerden. Şimdilik deterjanlı eski havlu kullanıyoruz kapı önünde. Artı girince daha önce dediğim gibi yerler detoerjanlı vileda paspasla siliniyor.

Ozon ortam temizleyiciler de etkili imiş. İyon ve uv filtreli ortam temizleyiciler de çok etkili. Gıda üzerini bile bir iki saatte temizliyor bu ozon makinası. İyon u ayrıca araştırıyorum. İyonlu klimalar zaten duymuşsunuzdur.

Sağlıklar inşallah ? ? ?? ?
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Evet yukarıda yazdım Corona(Korona) virüs için kullanılan yöntemleri.

Mutlu olmak için parfüme devam. Bugün Amouage Interlude Man kullandım. Paçuli+Tonka fasulyesi+Vanilya tatlılığı harika Vertus Ombre gibi. Ama sıcak baharat ve tütsü ekstralardan Amouage interlude man'de.

Şu an ise GivenchyPi sıktım. İçim ferahladı, tatlı bir kış parfümü ve işte kendince güzel bir ferahlık.

Sağlıklar arkadaşlar..
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Arkadaşlar elimizi sabunla yıkıyoruz ama kimi tuvalet sabunu çok kostik içeriyor ve ellere tahriş demek bu. Sabun seçerken buna dikkat edin lütfen. Konusunda iyice yazacağız inşallah.
 
Üst