Bugün Hangi Parfümü Kullandım ?

asaid

Üye
TürkParfüm Üyesi
Initio - Divine Attraction
yaş zencefil-iyot'un sertlik ve dokusuna yakın tuzlu-vetiver ile başlıyor, başlarda portakalımsı çok hafif bir tatlılık da var fakat çabucak kayboluyor, zencefil hissi kendini giderek alt plana atıyor, yerine sert deri geliyor. direk hayvansal bir deri değil ama plastiğimsi denilecek kadar da yapay değil, hatta özellikle sonları hayvansala oldukça yakın sertlikte. yanık bir havası var ama direk kül şeklinde tok bir yanıklık değil değil, keskin ve henüz yanmakta olan sedir benzeri odunsu tarzda bir yanıklık var. zaten zencefile yakın baş kısmında yanıklık çok yok, ortalardan itibaren başlıyor. süssüz sert deri sevenleri memnun edecek, genel beğeni düşmanı basit ama kaliteli bir koku.
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Xerjoff Alexandria II.. Bayanların da kullandığı, Lavanta esintili Sandal odunu, Laos udlu değişik, çok kuvvetli bir parfüm :)
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Bugün benim için özel günlerden. By Mutlu Korkmaz Rose Dream Extrait kullandım ikş fısfıs @Premiumperfume teşekkürler :)

Gülün tatlılığı, Miskin Çiçeksi ve tatlılığı ve dozunda bir hayvansallık (Sibirya miski)..
 

asaid

Üye
TürkParfüm Üyesi
dün akşama doğru:
Miller Harris - L'Air de Rien
karamel tadında bir misk-amber ve tozlu paçuli. paçuli toprak hissettirecek şekilde kullanılmamış. meşe yosunu ile birlikte eskiyi çağrıştıran bir hava oluşturuyor. çağrışım için: eskimiş, tahtaları kuruyup çatlamış ve üzeri yosun tutmuş bir kulübeye bolca koyu karamel dökülmüş diyebilirim. genelde az dozajda kullandığımdan mevsimleri çok gözetmiyorum ama normal kullanımda ilkbahar-yaz'lık bir parfüm değil.
 

asaid

Üye
TürkParfüm Üyesi
4711 - Original Eau de Cologne
keskin citruslarla başlıyor portakal kabuğu-limon önde birkaç dk.sonra keskinlik hız kesip fesleğen duyuluyor. citruslar 5-6dk. sonra gayet yumuşuyor hatta çiçeklerin gerisine gidip kısa süre sonra kayboluyor. bu aşamada zambak çok belirgin belki az biraz yasemin de var. gül-kavun-şeftali hissetmedim. vetiver ve çok hafif sandal hariç son kısımdaki notalar çok belirgin değil. bir kolonya için fazlasıyla tatmin edici güzellikte. kalıcılık tende birkaç saat fakat parfüm olarak etrafta duyulması istenirse her 20-25 dk. da bir kaç fıs sıkmak gerek. kokusu rahatlatıcı ve insanı yormuyor, yazın evde bunalanlar için birebir.
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Ajmal Musk Gazelle Limited Edition Grade AAA

Annem gene ağır koku mu sürdün dedi Haha :D .

Annemin saçlarına, boynuna 4 fısfıs Yves Saint Laurent (YSL) Kouros Vintage sıktım :D mis gibi koktu 1994 vintage yumuşak tarzda, yazın da rahatsız etmiyor bence abartılmazsa sıkım. 3-4 fısfıs hadi zorlarsan 5 fısfıs ideal yazın ama fısfısların çoğu kıyafete olursa bence 5 fısıfıs fazla olabilir, kıyafete 2 fısfıs vücuca 2 fısfıs kombinasyonu iyi olabilir en fazla bence.
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Dün Bvlgari Marine..

Bugün hava serin Adana'da ve Tom Frank Tobacco Crystal :) . Vanilya hissediliyor , tütün de var
 

asaid

Üye
TürkParfüm Üyesi
Amouage - Opus XI
puslu mercan köşk. çiğ bir yeşillik yok. olgun demlenmiş bir mercan köşk.(kenevir, is, tütün, paçuli'ye benzer akorlar barındırıyor) karanlık yeşil parfümler sıralamasında üstlere oynar. yayılım ve farkedilirlik şuana kadar denk geldiğim kokular içerisinde tavan. daha bunu geçebilen olmadı. yaza hiç uygun değil. bugün evdeyim diye tek fıs sıktım. klima veya rüzgar olmadan sıkıntı yaşanır. genel beğeni düşük ama kalite yüksek. oldukça rafine bir mercan köşk öyle ki bu ot direk koklanınca kendisinde deri ve pus akorları barındırmıyor fakat ezmek ile yakından koklamak veya yoğunluğu yüksek özüt şeklindeki koku bu parfüm ile çok benzer. yayılım artırmak için ne kullandılar bilemiyorum ama şahsi olarak kullanmayı en sevdiğim kokulardan. çevreyi rahatsız etme oranı yüksek dikkat lazım. bir kaç fıs demek bu parfüm için sizi zor durumda bırakabilir.
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Yarın yeni parfümlerde ndeneyeceğim inşallah :D .

Bugün de vanilya takıldım Adana sıcağında :D Tom Frank Crystal Tobacco :) :D .
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Xerjoff Alexandria 2 . Bağımlılık yapar :D
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Dzongkha L'Artisan Parfumeur for women and men

Sandal odunlu. Başlarda az sandal odunu ilerlede çoğalıyor Sandalodunu ama bir Costume Natinoal Homme kadar da doyurmadı sandalodununa. Evet başlarda kasvetlendirilmiş Vetiver (Kabe samanı) tarzı ama rahatsız etmeden kasvet var ve Havuç tohumu kullanılmış bence. Sonra tütsü ortaya çıkıyor ama geçişleri çok takip edemedim henüz kullanımlarımda. Kremsi tarzı bir açılış var çok kremsi olmadan, güzel parfüm.
 

asaid

Üye
TürkParfüm Üyesi
Montale - Red Vetiver
iso-e-super molekülü yoğun diyorlar bunda. çok bir bilgim yok bu molekül hakkında. ondan mı bilmiyorum ama çok ilginç dalgalı bir yayılımı var, sürekli azalıp çoğalıyor koku ilk birkaç saat. kokusu da çok naif, sentetiklik çok hissedilmiyor bence, tamamıyla doğal da diyemem ama yerinde bir sentetiklik. temiz ferah citruslu aromatik tatlı vetiver.
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Tom Ford White Patchouli for women.

Sanırım üst kalite incemsi paçuli kullanılmış. Ben daha misksi ham koyu kahverengi kızıl paçuli yağını daha çok seviyorum ama bu da güzel. Artı temizlik kokuyor parfüm :)
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Tom Ford White PAtchouli devam :) . Kimi başarısından bahsetmiş bu parfüm için. Temizlik deterjan hissiyatı veren kısım buna sebep olabilir.

Üstümü değiştirince Thierry Mugler Mirror Mirioir des Joyaux kullanacağım paçuli, ud arabik parfüm :D .
 

asaid

Üye
TürkParfüm Üyesi
TMoV - Arabesque
kalite hissiyatı yüksek fakat benim için çok tatlı. tütün-tarçın-benzoin karışımı balzamik vanilyalı tütün çok iyi ama bunun üstüne siyah erik ile sağlanan ekstra tatlılık zevkime uymadı. tatlı parfumlerle aram olmasa da tütün kullanımındaki kalitesi hatrına kullanılır. yayılım ve kalıcılık da üst düzeyde.
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Thierry Mugler Mirror Mirioir des Joyaux :)

Ham miskli paçuli, Ud ve bunlara ferahlık veren bir şey belki Lavanta . Lavanta ama çok ön planda da değil. Harika bir iş ve kuvveti iyi bence parfümün :) . Arabik tarzda tuvarlak güzel bir parfüm :)
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Tutaste Fico :) Acqua Di Parma (ADP) Fico nun kuvvetlisi..
 

asaid

Üye
TürkParfüm Üyesi
Linari - Acqua Santa
açık kıvamda kremalı karamel ile başlıyor, 4-5dk. sonra tozlu bir yeşillik, gül, yasemin ve egzotik meyveler de buna ekleniyor. tatlılığın büyük çoğunluğu karamelden oluşuyor. tonka karamelle bitişik şekilde var fakat kendini ön plana çıkarmadan karamel akoru oluşturmada yardımcı konumda. bu orta kısmın tozlu yeşil çiçeksi yapısı hayli kompleks. sona doğru tozluluk epey azalıyor, karamel yine başta olmak üzere neredeyse nane-fesleğen ferahlığı da bu yeşil meyvemsi yapının üstüne çıkıyor. karamel ve yeşillik notaları oldukça doğal, meyveli kısmında hafif bir yapaylık hissediliyor. hayli katmanlı ve kompleks bir yapıya sahip. yayılım ilk saatler iyi seviyede. kalıcılık özellikle kıyafette biraz aşırı kaçmış. 3 gün önce sıktığım pamuklu kıyafette yumuşatıcı olmadan yıkandıktan sonra bile yayılımsız şekilde karamelli ferah son kısım açık şekilde hissediliyor.
 
Üst