Civet Misk ve Kedisi- Civet Musk Paste and Cat

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Asian-Palm-Civet-7 baby asya palmiye civet kedisi .jpg
Asian-Palm-Civet-4 Asya palmiye civet kedisi.jpg

Yukarıdaki Asya Palmiye Civet Kedisi ki bebek biraz galiba. Bir bayan üzerinde sevimli sevimli duruyor :)..
african civet cats afrika civet kedileri süt içiyor sanırım maxresdefault.jpg

Üstte Afrikan civet kedileri sanırım süt içiyorlar. Kimileri civet kedilerinin salgı yapamsı için sopalarla kızdırıldığını da düşünebilir ama Etiyopya'da şefkatle beslenen Civet Kedilerinden de bahsedilmekte..
civet miski kıl içinde ışıklı çekim arkada turkparfum net sitesi web site civet musk paste f k 2.jpg
civet miski kıl içinde karanlık çekim arkada turkparfum net sitesi web site civet musk paste.jpg


Üstte ve altta resimlerde hem flaşlı hem flaşsız ham civet pasta resimler de var. Bakın orda kıl göreceksiniz. Üstte kıl var o civet içinde kedinin kendi kılıdır. Daha uzun çekebilrdim kılı ama annem rahatsız oldu kokudan :D ve kapattım kutuyu :D.. Asıl rengi koyu renkli olandır. Yoğun ışıkta rengi açıldı biraz civet'in, resimlerde de görüyorsunuz. Fresh yani bir yıllık civet açık renkte olabilirmiş.. 7 yıllık civet koyu galiba veya hayvanın yediği yemeğe, cinsine göre de değişebilir..

AbdesSelaam hayvansal kokuların, mevcut kelimeler ile anlatılamayacağını, bu kelimelerin henüz bilmediğimizi söyler. AbdesSallam Profumu.it'in sahibidir. Dünyada bilinen bir kişiliktir ve Tom Ford Sahara Noir'in daha tuberose'lusu (Sümbülteber..) benzeri Mecca Balsam'ın üreticisidir. Bu tür parfümü ilk yapan diye biliyorum.. Kimi Mekke sokakları kokusundan esinlendiğini söyler ki Mecca, Mekke demek zaten.. Kullandığı koku notalarının tadına bakar :D ve bakmadığı koku notasını kullanmazmış parfümlerinde. Civet genel olarak tadında bir şikayet olmadığı hatta güzel olduğu söylenir haha :D :D ki ben de denedim kötü değil tadı :D.. Bu arada bol yanıklı parfüm kısaca :D aslında :D Mecca Balsam ve Sahara Noir..

Dişi ve erkek Civet kedilerin salgılarından toplanan, Hint malzemesi( Afrika'sı değil) Civet misk paste'den elde edilmiş Civet Absolute yani bir çeşit eterik yağı varmış ki Afrika civet misk paste''den de elde edilebilir yani vardır. Malzeme hızlı bir şekilde yumuşak sıcaklığıyla dökülebilir olur, mumsu katı bir kütle iken altın kahverengi rengindedir freş yani taze Civet misk pastası(paste). İlk aroma zorba, çiğ, aşağılık ve hafif dışkı gibi kokar. Bununla birlikte, iyi seyreltilmiş aroma, esmer miktarda, birçok parfüm buketine yumuşak kadife, hayvansal ve musk nitelikleri katacak, yusufçuk, dumanlı ve arttırılmış tatlı hayvansal notalar sergiliyor. Yani Civet paste'nin eterik yağı daah hoş olduğu söyleniyor. 1 ml'i 38 doalr, 5 ml 158 dolara satan yer var bu civet eterik yağını yani Civet Absolute'i. Absolute nedir onu ayrıca anlatayım yarın inşallah.. Aslında o da eterik yağ da sadece elde edilme şekli farklı mesela korbondioksit gazı falan kullanımı ile elde ediliş falan.. Daha ucuz bulmaya çalışacağım güvenli yerlerden :)..

Mumbar düşünün, işkembe, koyun karnı düşünün pişmiş. Bunlara sıcak baharatlar ekleyelim kısmen.. Zift ve petrol kokusu ekleyelim.. Meşeyosunu çok ekleyelim.. İşte size Ham civet kokusu.. Alkol tentürü dayanılmaz kokabilir ama alışınca seversiniz, gene de başka kokular ile harman edilmelidir bence. Harman edildiğinde bambaşka güzel kokular ortaya çıkar.. Alkol tentürü bir ara sıkayıp deneyeyim tekrar :D.. Fakat teninize sürerseniz ham civet miski pastasını, kutusundaki gibi ağır kokmaz, güzelleşmeye başlar..
civet miski kıl içinde ışıklı çekim arkada turkparfum net sitesi web site civet musk paste f k 2.jpg
AbdesSalaam Kafkaesque-Aged-Civet-Paste yaşlı civet miski.jpg

Üstte dediğim gibi benim çekimim civet miski resimi var. Biri çok flaşlı çekilmiş, diğeri normal ışık altında. Bendeki civet miski kara görünüyor diğer resimdeki gibi. Üstte en alttaki resim ise AbdesSalaam'ın civeti gene bendeki gibi. Yıllanmış Civet miski.. Taze civet miskinin daha pis koktuğu söyleniyor..

Bu arada ham civet miskini anlatayım genel zevk olarak, keçi tezeği gibidir, keskinlik vardır. Resim çekmek için kutusunu açtım ve annem dayanamadı, ki Ysl Kouros kullanır :D.. Ysl Kouros daha hoş tabi ve ben Givenchy Pi tarzı tatlı kokuları da sevmeme rağmen, Ysl Kourso koklamak da hoş oluyor, hele annemden..

Vücut kokuları ile doğadaki kokuların, insanların doğadan elde ettikleri kokuların benzerlikleri, aslında dünyada başka şekillerde de tekrarları vardır.. Bunu kısaca şöyle anlatayım. Mesela leopar deseni ve panda ayısı desenine bakalım.. Kimi balıklar, bitkiler bu desenlere sahip olabiliyor. Hayat tekrar etmiş oluyor sanatında. Sanki tek bir kaynaktan boyanmış gibi. Tabi sanatçı olan Allah, istese hepsini farklı da yapabilirdi, mesela kar taneleri kristal olarak, birbirleriyle, henüz bir benzeri bulunamamıştır, çok ilginç.. Şu an benzer bulunsa bile trilyonlarca benzerinin bulunamaması çok ilginç.

Kısaca çok meşhur ''Yves Saint Laurent - Kouros'' ile Civet misk pastası ve tentürü arasındaki ilişkiye değinelim. Dediğim gibi Vintage Kouros çok güzel kokar bence ve sevmeyen de az rastladım. Soğuk havalar tercih edilse iyi olur. Sıcaklarda da aslında o kadar etrafı rahatsız ettiğini görmedim, tabi 1- fısfsısdan bahsediyoruz. Turunçgil kullanıldığını düşünüyorum Kouros'da çok olmamakla.. Meşeyosunu önemli ölçülerde var Kouros'da, bence.. Ferahlık elde edilmek istenmiş Ysl Kouros'da, ham civet miskine oranla..

Civet miski bu parfümün en önemli silahı.. Ham civet bir kartona değmişti ve 2-3 yıl olacak hala kokuyor. Böyle bir koku notası. Aslında koyu olduğu için ve kuvvetli olduğu için anlaşılmıyor olabilir, tıpkı çok zeki çocuklar gibi :).. Seyreltildiğinde onu anlıyorsunuz.. Gerçek hayatta seyreltilmeyi ise basit düşünmek olarak yorumluyorum. Bir örnek vereyim ki herkesin yeteneği vardır ve kendince zeki çocuktur aslında.. Ben soruyu bilirdim, ve, ya öğretmen bunu sormamıştır deyip başka cevap verirdim, çünkü soruyu hemen bilince, ya hoca bu kadar basit şeyi sormamıştır diyordum :D , ve bir gün öğretmenim bunu keşfetti :D.. Zekisin ama neden cevabı vermiyorsun, dolandırıyorsun falan dedi..

Peki ham civet neye benzer kokusu olayına tekrar örnekler verelim, öyle ya kaç kişi ham civet görmüştür ve maalesef gümrükten dolayı görme ihtimali vardır??? Civet miski hayvan derisi, sulanmış hayvan derisi kokusuna da benzetilir. Bok gibi koktuğu gereçkliği var ama dediğim gibi kutusunda iken, yoksa sürüldükten sonra daha farklı boyurt alabilir.. Ham civet Yağlı petrol helvası gibidir, içinde ek olarak bol bol sıcak baharatımsı kokular.. Zift kokusu düşünün işte o petrolümsü kokunun yoğunu ve içinde koyu baharatlar toplamı ve kimyon özellikle.. Keskinimsilik vardır.. Fireş bir koku değildir ama fireş kokular ile harman olabilir bence. Ki Yves Saint Laurent bunu yapmıştır Flankerlarda (Yan modeller).. Ben parfümlerin, esansların tene de sıkılması gerektiğini düşünüyorum çünkü vücud emerek bunu yararlı olarak kullandığını düşünmekteyim. İnşalalh parfümlerde sentetik maddeler tamamen doğal olur bu açıdan..

Maison Francis Kurkdjian, yani bizim kürkçü YSL Kouros'da meşeyosunu ile harmanda çok başarılı iş yapmış, çünkü koku karakterlerinde benzerlik var çoğu noktalarda. Tabi bu bir seçim aynı karakterde koku notaları kullanmak ve bunların sayısı, ve zıt koku notalar sayısı da..

Tene değmiş civet miskinden bahsedelim geen, ki kokuyu daha iyi anlıyoruz koyu haldekinden. Beyaz ışığın prizma kristalde renklerine ayrılması gibi.. Odunsuluk var gibi, yağlı bir odunsu koku. Vetiver konma nedeni bu olabilir, ki Vetiver(Kabesamanı) aslında odun kokusu çok barındırmaz.. Reçinemsi, tatlı, çok hafif odunsuluk da barındıran bir koku notasıdır Vetiver(Kabesamanı). Bu konuda mesaj olmuştu forumda. Konusunda da yazarız inşallah.. Zift ve bol miktarda özellikle kimyonsu baharatların karışımı seyreltik, tentür civet miskinde de devam eder.

Civet miski kokusunun melankolik yanı vardır, dram türü bir dizi gibidir, ama dozunda çok karamsar değildir, ve kokuda seven bir karakter, şefkatle baş okşayan bir yön vardır.. Seyreltik halde kremsilik, yumuşak hoş bir yan da var.. Bruce Willis'in kendini boşvermiş, alkole vurmuş halinden sıyrılıp, dünyayı kurtarması, insanlığı kurtarması olayı, havası vardır bu koku notasında.. Ysl Kouros'da böyle diyelim :)..

Sık sık koklarsınız hoştur ama mest etmez bir misk gibi, vanilya gibi ama ciddi, resmi bir şekilde mest eder. Resmi, daha ciddi bir havası vardır.. Kim bilir belki cenaze evleri kokusudur.. Parfümün siyah giysili olanıdır belki, ki aslında cenazelerde siyah giyilecek diye bir şey bizim kültürümüzde yoktur. Bu olay batı Hristiyan kültüründe vardır ve tam detayları bilmiyorum.. Pek çok şey gibi, Hollywood filmleri, batı medyası ile toplumumuza yerleşen, yerleşmek üzere olan batı kültürlerinden bir olaydır..

Bir örnek vereyim bu durumlara. Hollywood filmlerinde fotoğraf çekilirken Cheese derler yani peynir. Cheese derken gerçekten gülümsemek gibi oluyor ağız. Film çevirisinde Peynir diye çevrilmiştir Türkçeye ve 1988'lerde mesela resim çekilirken peynir derdik :D.. Ki sesli peynir diyince aslında gülümseme ile şaşırma, tiksinme efekti oluşuyor yüzde :D..
Asian-Palm-Civet-4 Asya palmiye civet kedisi.jpg
asian civet cat baby civet ekdisi bebek 0-cXGK8XEpJJ800kSs.jpeg



Eskiden alkol civet tentürü sevmezdim ama fikrim değişiyor. Alkolde belli oranda çözülür ve gerisi dipte durur, çok ilginç. Eterik yağların kiminde çözülüyor ama hepsini denemedim.. Gene de dediğim gibi harman olarak kullanmakta çok daha fayda var koku kalitesi olarak.. Tabi zevk meselesi olayı :)..

Alkol tentürü bile koyudur belli oranda çözülmesine rağmen, kuvveti güzeldir.. Renk çok açık sarıdır alkol tentürü(=0.4 gram civet miski ve 40ml etil alkol ama dipde 0.35 gram kalır civet en az. Yani doğru oran 0.05 gram civet miski ve 40-50 ml etil alkoldür).. Yağlı bir koku Civet miski.. Bu özelliği ile tokluk hissi verdiğinden zayıflamek isteyenler üzerinde etkili olabilir, denemekde fayda var bence..

Civet kullanılmış Ysl kouros parfümü, mest edicidir. Civet miski karakteri çok değiştirilmeden koku notaları ile kuşatılmışdır. Tabi her koku notası parfüme farklı bir karakter vermiş, civeti yumuşatmış. Son güncel versiyon sanırım 2015'den sonra değişmiş ve vintage'e benzer gibi. Tekrar deneyeceğim inşallah..
asian palm civet baby Asya palmiye civet kedisi bebek 200742c9bdda8cbff0269ba47853fca3.jpg
civet miski kıl içinde karanlık çekim arkada turkparfum net sitesi web site civet musk paste f k.jpg

Olduça yakından üstte iki kılı görüyorsunu biri biraz daha yanda. O kıllar civet misk kedisinin kılları olmalı ki öyledir bence büyük ihtimal. Ürün çok garanti yerden üstte dediğim gibi..
 
Son düzenleme:

Premiumperfume

Üye
TürkParfüm Üyesi
Civet çok dominant bir nota oldukça güçlü ağır, hayvansal, kirli, tozlu, bir karakter kombinasyonlarda oldukça dikkat edilmesi gereken ölçülü kullanıldığında güzel sonuçlar verebilecek notalardan
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Baykal Hocam sayesinde kokladım. Hayvansal kokuları seviyordum sanıyordum, civetin bu halinden nefret ettim:):).

Sana inşallah kağıda sürülmüş getireceğim, bir de başka eterik yağ ile tentür edilmişini.. Buluşmalar kısımı açalım olmazsa :).. Bir ara Adana buluşması gene yapacağız inşallah :).. Evet ham halde yakından ağır koku :D..
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Dişi ve erkek Civet kedilerin salgılarından toplanan, Hint malzemesi( Afrika'sı değil) Civet misk paste'den elde edilmiş Civet Absolute yani bir çeşit eterik yağı varmış ki Afrika civet misk paste'den de elde edilebilir yani vardır. Malzeme hızlı bir şekilde yumuşak sıcaklığıyla dökülebilir olur, mumsu katı bir kütle iken altın kahverengi rengindedir freş yani taze Civet misk pastası(paste). Bendeki civet misk paste çok mum gibi katı değil bu arada.. İlk aroma zorba, çiğ, aşağılık ve hafif dışkı gibi kokar. Bununla birlikte, iyi seyreltilmiş aroma, esmer miktarda, birçok parfüm buketine yumuşak kadife, hayvansal ve musk nitelikleri katacak, yusufçuk, dumanlı ve arttırılmış tatlı hayvansal notalar sergiliyor.

@Meursault hocam görüyorsun absolute yani eterik yağı çok güzel kokulu imiş. Bendeki biliyorsun Civet Misk PAste idi yani krem :D.. Artık bilmiyorum farklarını, edinmeye çalışacağım eterik yağını yani absolute u :)..

Bu bilgiyi yukarıya da ekleyelim :)..
 

Meursault

TürkParfüm Üyesi
Sana inşallah kağıda sürülmüş getireceğim, bir de başka eterik yağ ile tentür edilmişini.. Buluşmalar kısımı açalım olmazsa :).. Bir ara Adana buluşması gene yapacağız inşallah :).. Evet ham halde yakından ağır koku :D..
Baykal hocam tentür de deniyeceğim. Ama 2000 yılına aitti sanırım, Vintage Kouroslardan biri gercekten güzeldi.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Premiumperfume

Üye
TürkParfüm Üyesi
https://oud-agarwood.com


Arkadaşlar siteyi açtık
Ancak hala kurulum ve tasarım aşamasında olduğu için bazen değişiklikler olabiliyor yakında ürünleri de listeleyeceğim

International bir site olduğu için İngilizce olarak sunum yaptım
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
https://oud-agarwood.com


Arkadaşlar siteyi açtık
Ancak hala kurulum ve tasarım aşamasında olduğu için bazen değişiklikler olabiliyor yakında ürünleri de listeleyeceğim

International bir site olduğu için İngilizce olarak sunum yaptım

Hayırlı olsun Mutlu kardeşim, hocam :) .. Burda da gene satışlarını yaparsın, bakarsın.. Hepimize hayırlı uğurlu olsun inşallah :) .. Ben çalarım bilgileri burda yazarım, sen de yaz :D ..
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
kopiluwakkahve-1604943620001.jpg
kopiluwakkahve-kopiluwakkahve-16049435517560.jpg
kopiluwakkahve-kopiluwakkahve-16049435517561.jpg
Screenshot_20201109-203815.jpg
kopiluwakkahve-1604943461117.jpg
kopiluwakkahve-kopiluwakkahve-16049433679440.jpg
kopiluwakkahve-kopiluwakkahve-16049433679441.jpg


Arkadaşlar kısaca anlatayım Civet Kedisi (Tür tür bunlar da) kahve yiyor ve dışkılıyor. Bu dışkı kuruyor ve belli yıl bekliyor(5-7 yıl diye biliyorum. Araştırıp yazarız inşallah ve resim de) ve satılıyor. Çok pahalı ama bok bilmiyorum yemek isteği içimden bir açıdan da gelmiyor veya kahvesini içmek haha ?:D

Kopi Endonezyaca kahve, Luwak ise Civet demek yani Civet kahvesini anlatıyoruz :)


Kopi Luwak'a benzersiz hikayesini veren, kahve çekirdekleri ile misk kedisi arasındaki bağlantı nedir?

Kökenlerini keşfetmek için on yedinci yüzyılın sonlarına geri dönmemiz gerekiyor..

Şimdi Endonezya olarak bildiğimiz şey, o zamanlar Hollanda Doğu Hint Adaları idi.

Hollanda valisi oradaki mevkidaşına Arabica kahve fidanı sevkiyatı gönderdi.

1711'de ağaçlar olgunlaştı ve Endonezya ilk kahvesini Avrupa'ya ihraç etti. Bu, onu Afrika ve Arabistan dışında geniş ölçekte kahve yetiştirilebilen tek yer haline getirdi.

On dokuzuncu yüzyılın başlarında, savaş Hollanda ekonomisini harabeye çevirmişti. Kolonilerinden elde ettikleri geliri maksimize etmeleri ve “Yetiştirme Sistemi” adını verdikleri sistemi uygulamaya koymaları gerekiyordu.

Diğer şeylerin yanı sıra, bu, kahveyi yetiştiren yerel halkın kahveyi kendilerinin almasını yasakladı.

Normal içeceklerinin tadını çıkarmak için büyüyen kahve çiftçileri için bunu yapmak zordu.

Ancak kuralları çiğnedikleri için ağır cezalarla, yaratıcı olmaları gerekiyordu.

Çiftçiler çok geçmeden kahve çekirdeklerinin Asya Palmiye Misk Kedisinin dışkılarında bozulmadan kaldığını fark ettiler.

Kendi kahvelerini yapmak için toplayıp temizlediler. Hollandalı ustaları süreci öğrendi ve kahveyi tattıktan sonra kendilerininkinden daha iyi olduğunu iddia edildi..Ve bu serüven bu şekilde başlamış oldu..
.
.
.
.
.
.
.
.
.

#kopiluwak #arabicacoffee #coffee#kahve #coffeelover #kahveaşkı #kahve
#kahvekeyfi #coffeeaddict #instafollow#instagood #travel #earlymorningcoffee #coffeetime #kahvekeyfi #coffeeaddiction #instalikes #god #coffeeadict #coffeeholics #kahvekolik #mondaymotivation #motivationalquotes #coffeeislife#thebucketlist #business#dışticaret #adventure#kahveçekirdeği#coffeebean#endonezya#indonesiancoffee
 
Üst