Dhajala - Xerjoff - for women - 2009 (+10 puan, Uniseks, Sarı Amber, Uniseks çiçeksi, Sabunsu)

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Dhajala Xerjoff for women aslında uniseks baykal baykalbul orjinal sample şişe resim flaşlı 3.jpg
Dhajala Xerjoff for women aslında uniseks baykal baykalbul orjinal sample şişe resim flaşlı 4.jpg
Dhajala Xerjoff for women aslında uniseks baykal baykalbul orjinal sample şişe resim flaşlı 5.jpg
Dhajala Xerjoff for women aslında uniseks baykal baykalbul orjinal sample şişe resim flaşlı.jpg
Dhajala Xerjoff for women aslında uniseks baykal baykalbul orjinal sample şişe resim flaşsız 2.jpg
Dhajala Xerjoff for women aslında uniseks baykal baykalbul orjinal sample şişe resim flaşsız 3.jpg
Dhajala Xerjoff for women aslında uniseks baykal baykalbul orjinal sample şişe resim flaşsız 4.jpg
Dhajala Xerjoff for women aslında uniseks baykal baykalbul orjinal sample şişe resim flaşsız.jpg
Dhajala Xerjoff for women aslında uniseks baykal baykalbul orjinal sample şişe resim.jpg
Dhajala Xerjoff for women 50 ml sanatsal ışık sanatı resimi images.jpg

Dhajala Xerjoff for women 50 ml kutu şişe o.28354.jpg
Dhajala Xerjoff for women
Dhajala - Xerjoff - for women - 2009 (+10 puan, Uniseks, Sarı Amber, Uniseks çiçeksi, Sabunsu)

.
-10 ile +10 puan arasından 10 puan veriyorum koku güzelliğine ama güç o kadar olmasa da böyle Sarı Amber gibi bir kokuda bence koku oldukça yeterli.

Parfümün Xerjoff Lira for women gibi Kadın parfümü olmasına, women yazmasına bakmayın, tamamen bir uniseks(Hercins) parfüm.

Tenimde sabunsuluk oluştı sıktıkdan 1 saat geçmeden. Bayağı sabunsu, sonra azalıyor. Pembebiber ve benzer karakterde Galbanum sakızı(Tütsülü bir aromatik kokudur) belli belirsiz karabiber, tütsü kokusunu oluşturuyor ama sevmeyen de sever kokunun genelini. Korkmayın bir tütsü parfümü değil tütsü sevmeyenler :) .

Harika bir çiçeksi koku var parfümde. Portakal, Portakal çiçeği, Yasemin, Vanilya birbirinin üzerine çıkmadan ve sivrilmeden Sarı amberi destekliyor. Gül kokusu gülsuyu tadında. İlerilerde Sarı Amber(Yellow Ambergris, Ambergris, Balina Amberi, Gri amber) başrolü alıyor. Köşeli gibi tırtırlı ama çok hoş ve korkmayın köşeli derken rahatsız edici anlamda kullanmadım kelimeyi. Mest oldum parfümde, çok güzel olmuş. Naif bir koku kullanılan koku karakteri olarak.

Reçine de Sarı ambere uygun seçilmiş olmalı.

Sarı amber nedir? ilk defa belki ben kullandım.. Beyaz amber ve altın amberi(Evet altın madeni gibi görüntüsü vardır), Sarı renkli amber(Amberler genelde Beyaz, Sarı, Kahverengi, Beyaz, siyah renklerde) ile oluşturulan tentür geenelde sarı renkli oluyor arkadaşlar. Beyaz amber genelde daha fosil, üzerinden daha zaamn geçmiş Amberdir bu arada. Genelde sanırım daha küçük boyutlarda oluyor kokmayan kısmen üzerinden zaman geçmiş Beyaz Amber. Ben de hepsi var genelde :D Elhamdulillah :D :) .

Sarı Amber var mı kesin bilemem ama Reçine var tıpkı Maison Franchis Kurkjian Baccarat kokusu, parfümü gibi. Evet parfüm oldukca Baccarat parfümüne benzedi bu açıdan. Baccarat'da açıklanan Amber , Sarı amber olduğunu söylemiştim daha önce de ki zaten resmi oalrak da açıklanmış. Denemelere devam :) inşallah :) . Bu arada dediğim parfüm : Baccarat Rouge 540 Maison Francis Kurkdjian for women and men ve açıklanmış amber, ben daha önce açıklanmadığını biliyordum.. Baccarat'ın bildiğim iki tane de benzer isimlerde Flanker(Yan) parfümü var. Baccarat Rouge 540 - Maison Francis Kurkdjian - for women and men - 2015 yani MFK çalmış mı dersiniz, ilham mı almış dersiniz artık bilmiyorum :D çünkü Dhajala 2009 miladi yılı çıkışlı.


Alım listeme girmiş parfümlerden :D evet. Ya yeter bizi masrafa sokma dediğinizi duyar gibiyim haha :D ama hayır duanızı da inşalalh alıyorumdur :D .

Parfümün geeneli kısaca anlatacak olursam naif bir keskinliği alınmış Portakal çiçeği gibi diyebilriim özetleyecek olsaydım böyle derim.

Fragrantica.com içerik bilgisi İngilizce ve Türkçe : ''''''''

Dhajala by Xerjoff is a Oriental Floral fragrance for women. Dhajala was launched in 2009. Top notes are african orange flower, galbanum, bergamot and orange; middle notes are pink pepper, jasmine and rose; base notes are resin, amber, vanilla and musk.

Dhajala by Xerjoff , kadınlar için Oriental Floral bir koku. Dhajala 2009 yılında piyasaya sürüldü. Üst notalar afrika portakal çiçeği, galbanum, bergamot ve portakal; orta notalar pembe biber, yasemin ve gül; temel notalar reçine, kehribar, vanilya ve misktir.
''''''''

Hayırlı, iyi, güzel, hoş parfümler, kokular inşallah arkadaşlar, selametle :) .
 
Üst