Pegasus - Parfums de Marly - for men - 2011 (Reformule)

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
pegasus-eau-de-parfum_000000000005037881.jpg

Rengi açık gri, gümüşi renkte, paslanmaz metal, çelik renginde arkadaşlar PDM Pegasus şişesinin. Aşağıda benim çekimlerimde Herod şişesi var. Birdahakine çekip koyabilirim arkadaşlar. Koyu gri-altınımsı renkli veya metalik kahverengi diyebileceğim şişe Herod arkadaşlar :) .​
DSC_0514.JPG
DSC_0515.JPG
DSC_0516.JPG
DSC_0519.JPG

dsc_0520-jpg.2583



dsc_0521-jpg.2584


Pegasus Parfums de Marly - for men / erkekler için - 2011 (Reformule maalesef)

Bu parfüm maalesef reformule olmuş. 2017 iyiymiş ama sonra hangi yıl ise maalesef reformule. PDM Herod 10 gücü varsa bu parfümün gücü 2 diyeyim, bu civarlar. Layton Exclusif gücü ise bu oranda 5 diyebilirim ama ilerilerde PDM Herod'a yaklaşıyor güç kısmen. Bu parfüm üzerine oynanarak çok güzel başka işler, başka parfümler çıkarmış PDM firması ve belki başka markalarda klonlamış olabilir.. Layton Exclusif Parfums de Marly for women and men - 2017 , Layton Parfums de Marly for women and men - 2016 bu parfümle oldukça benzer alt yapıya sahip. Layton Exclusif iyice denedim ve odunsuluk dahil çok benzerler ama Ud var LAyton Exlusif'de, konusunu yazacağız inşallah arkadaşlar, hocalar :) . Pdm Pegasus'da odunsuluk sonradan belli oluyor, biraz reçineli odun kokusu Layton Exclusif'deki ama PDM Pegasus'da açıklanmamış bu koku notası, belki Kimyon kaynaklı da olabilir bu odunsuluk Pegasus'da. Çiçeksilik var evet. Benzoin, Vanilya güzel birleşim bu çiçeksiliğe ek ve Sandal odunu. Layton Exclusif'de Sedire benzettiğim Gardenya ve Zambak vari sütlü çiçek kokusu Zambak kokusu var(Su zambağı açıklanmış) diyebilirim. Layton Exclusif'de başta başlayan odun kokusu kısmen uzu nsüre gidiyor sonra azalıyor. PDM Herod'da da Gardenya ve Zambak gibi buna benzeyen çiçek koku notaları var ve ek olarak(Kimi açıklanmamış resmi olarak) ise Sümbül tarzı ama az bayık, narkotik ama daah çok Neroli, Portakal çiçeği gibi (Osmanthus olabilir) çiçek kokusu var. PDM Pegasus Keşke reformule olmasaydı dedirtti bana. Bu gücü çok sevmedim maalesef. Layton Exclusif'de çok tatlı bu arada ve PDM Herod ile benzer yanlar var bu 4 parfümünde. PDM Herod başları çok kuvvetli ve bu kuvvet özellikle Vişne tütünü sebebiyle mi iyice deneyip yazacağım ki Laden(Labdanum) de çok tatlılık veriyor ve ben bu tatlılığı seviyorum. Herod konusu forumumuzda var arkadaşlar. PDM Layton Exclusif'de Laos uduna maalesef çok doyamadım ama güzel genede, ilerilerde ud daha belirginleşiyor. Ud çok belirgin değil PDM Layton Exclusif'de çünkü dediğim gibi tatlılık oldukça yoğun diyebilirim ve çiçeksilik de var. Dediğim gibi PDM Herod'da sümbül tarzı çok narkotik olmayan ama gene de narkotik çiçek kokusu var gibi diyebilirim(Osmanthus mu kaynaklı koku notam gelecek inşallah arkadaşlar, iyice yazarız umarım :) . Bu yani PDM heroddaki koku kuvvetli neroli tarzı çok güzel...)... Arkadaşlar Mona di Orio Vanille - 2011 benzerliği de hissettim özellikle Layton Exclusif ve belki PDM Layton ve PDM Pegasus'da ama Vanilya kısımı çok benzemiyor PDM'nin güncel versiyonu ile ve Laytonlarla, Mona di Orio Vanille daha yoğun vanilya, diğerleri daha farklı tatlılık(Laden, Labdanum artı çiçeksilik PDM'lerde).. İlginçtir Pegasus'da 2011 çıkışlı MdO Vanille gibi (MDOV). Herod - Parfums de Marly - for men / erkekler için - 2012

Hatta Sümbülteber(Tuberose) ve Ambergris(Amber, Balina amberi) eklenerek Sedbury kokusu ortaya çıkarmış PDM firması bu altyapı benzeri ama daha çok farklı Sedbury tabiki..Sedbury - Parfums de Marly - for women - 2015 (Uniseks +10)

6 parfümün benzerliklerini farklılıklarını bir de alt gruplar yaparak anlattım ya kafam karıştı haha :D, uamrım kafa dönmeniz olmuşsa çabuk geçer :D ..


Nichekokular sitesinden alıntı yapalım aşağıda. Teşekkürler ediyoruz. Kolaya kaçtım arkadaşlar yoksa İngilizce kaynaklardan alıntı yapıp yazabilirdim, hoş görün lütfen :D:) . https://www.nichekokular.com/2016/08/parfums-de-marly-pegasus-2011.html : '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Pegasus atı beyaz küçük boyut images (25).jpg
(Pegasus Yunan Mitolojisinde Kanatlı At)


Pegasus.. Herkül'ün kardeşi, Denizler Tanrısı Poseidon ve Medusa'nın oğlu, Zeus'un yıldırımlarını Tanrılar diyarından dünyaya taşımakla görevli, bembeyaz rengi, görkemli duruşu ve inanılmaz hızı ile Pegasus, Yunan mitolojisinin en çekici figürlerinden bir tanesi.

Tanrılara ve birçok kahramana imkansız görevleri başarmaları için yardım etmesi Pegasus'un görevlerini birer efsane ve destan haline gelmesini sağlamış. Ancak herşeyden önce bembeyaz güzelliği, zarif kanatları ve görkemli görüntüsüyle Pegasus saflığın, doğrunun, görev bilinci ve hızın en önemli sembolüdür.

Şimdi mitolojiden çıkıp binlerce yıl sonrasına, 18. yüzyıl Fransa'sına gidelim. Kral XV. Louis'nin lakabı 'Sevilen Louis' olsada ülke yönetimindeki başarısızlığı sorunlara yol açmış ve bu dönem Fransız İhtilaline zemin hazırlamıştır.

Ülke yönetiminde ki başarısızlığı bir yana Kral'ın güzel sanatlara, mimariye ve parfümlere olan ilgisi döneminde kalıcı eserler vermesini sağlamış.

Kral XV. Louis döneminde yani 18.yy'da Grasse ve Paris kokuların amiral gemisi konumumdaydı. Kral'ın parfümlere olan tutkusu bu durumu açıklıyor. XV. Louis hemen her gün sarayı, bahçeleri ve metresleri için yeni parfüm siparişleri verirdi. Hatta tüm zamanların en iyi kokularının bu dönemde Kralın şahsi parfümörü Jean Fargeon tarafından üretildiği rivayet edilir.

Fransa kralı Kral XV Louis images (26).jpg
(Fransa Kralı XV. (15.) Louis)


Gerçekten en iyileri miydi? Bunu bilmek zor zira o dönem yaratılan parfümleri tek tek denemek gibi bir şansımız yok. Ancak ilk aromatik, baharatlı ve fujer tarzda parfümlerin bu dönemde üretildiğini söylemek gerek. Ne diyelim.. Huzur içinde yat üstat Jean Fargeon..

Kralın parfümlere ve güzel kokuya olan düşkünlüğü sebebiyle dönemin ülke yönetiminde etkili kararlar alan mahkeme bile "La Cour Parfumée" olarak anılır. Yani 'Kokulu Mahkeme' ..

Şurası açık; XV. Louis dönemi Fransası sarayların, mahkeme salonların ve bahçelerinin enfes kokularla donatıldığı ve zamanının çok önünde bir parfüm kültürünün olduğu bir krallık.. Yoksa kalk neden bir çeşit anayasa mahkemesine "Kokulu Mahkeme" ismini versin ki?

Bugün sizlere anlatacağım koku ve markasının kuruluş hikayeside bu noktada başlıyor. Kral. XV. Louis, parfüm dışında atlara olan düşkünlüğü ile meşhur. Hatta onun döneminde kraliyet atlarının bakım ve ıslahı kullanılan Marly Kalesi çok büyük önem kazanmıştır. Kralın atlara olan sevgisini öğrenen Tunus Kralı birgün sekiz değerli arap atını XV. Louis'ye hediye olarak gönderir. Derley, Pegasus, Godolphin ve Byerley Turk gibi isimlere sahip bu özel atlar 18. yüzyıl'da katıldığı her yarışı kazanan, olağanüstü hıza ve güce sahip eşsiz atlardı. Kral'ın emriyle Marly Kalesinde uzunca bir süre bakıma alınan bu değerli arap atları XV. Louis'yi hayatı boyunca etkilemeyi başardılar.

PDM Pegasus kutu şişe parfüm pegasus-v4.png
( Pegasus - Parfums de Marly )


Kralın parfüm ve at tutkusu takvimler 2011 yılını gösterdiğinde bir niş parfüm evine ilham kaynağı oldu: Parfums de Marly..

Marly Kalesinde ıslah edilen ve tüm yarışları kazanması için eğitilen, kraliyet ailesinin sahibi olduğu arap atları ve kralın parfüm sevgisini birleştiren Parfums de Marly henüz çok genç olsada hızla yayılan bir niş parfüm evi konumunda. Ülkemizde Haker distribütörlüğü ile Beymen mağazalarında bulabileceğiniz, tarih ile at ve parfüm sevgisini birleştiren ilginç konsepti ile keyifli bir marka.

2011 yılında piyasaya sürülen Pegasus markanın Oajan ve Herod ile birlikte bestseller olan parfümlerinden.
Pegasus fragrantica'da oryantel-fujer olarak sınıflandırılan bir erkek kokusu. Markanın internet sitesinde yapılan açıklama bunu doğruluyor. Fujer bir açılışa sahip olduğu ve dip notalarda amber, vanilya ve sandal'ın güçlü bir oryantel ambians yarattığı açıklanmış.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
İyi, güzel, hoş, hayırlı günler, parfümler, kokular arkadaşlar :) .
 
Son düzenleme:

technics1210

TürkParfüm Üyesi
Bu parfüm Lacoste nin kokusuna çok ama çok benziyor. Parfümün sonu güzel başlangıcı ve ortası aynen Lacoste ile birebir almaya değmez.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Bu parfüm Lacoste nin kokusuna çok ama çok benziyor. Parfümün sonu güzel başlangıcı ve ortası aynen Lacoste ile birebir almaya değmez.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Foruma hoşgelmişsiniz. Yazılarınızı bekleriz lütfen :)


Lacoste Lacoste Fragrances for men
Lacoste Lacoste Fragrances for men 375x500.671.jpg

Dediğiniz parfüm Lacoste'en bu mudur hocam :) ?
 

technics1210

TürkParfüm Üyesi
Estağfurullah ne hocası hoca camide olur.Benim fazla parfüm bilgim yok ama birkaç parfüm kullandım ve evet bu yukardaki parfüme çok benziyor kokusu yada ben benzetiyorum örneğin bilmiyorum denedinizmi pdm carlisle ile red tabacco benzerliği gibi


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Estağfurullah ne hocası hoca camide olur.Benim fazla parfüm bilgim yok ama birkaç parfüm kullandım ve evet bu yukardaki parfüme çok benziyor kokusu yada ben benzetiyorum örneğin bilmiyorum denedinizmi pdm carlisle ile red tabacco benzerliği gibi


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Türkiye'de parfüm forumunda hoca kelimesi yaygındır haha beyefendi :D . Beyefendi veya başka güzel hitap kullanırız nasıl isterseniz :)

Parfums de Marly (PdM) Carlisle vanilya ağırlıklı bir parfümdür ama ben gücünü sevemiyorum bu parfümde ki Vanilya'nın ki reformule de oldu galiba. @Mehmet kardeşim hocam çok sever Carlisle'yi. PdM Herod'un atasıdır ama Vanilya daha yalın ve yoğundur Herod'dan.

PdM Pegasus bir daha deneyecem inşallah. Ben ilk denememde çok fark yaratan bir şey hissedemedim. İlk denemeler yanıltıcı olabiliyor. Sabunsu idi galiba bu Lacoste. Vintage 'i gelecek. @Mehmet kardeşin çok sevdiği parfümdür bu da :)
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Şuan kolumda lacosto vintage var şuana kadar denediğim en temiz ve sabunsu koku oldu benimm ??
Sabunsu koku diyince aklıma başka ek güzellikleri de olan Prada Amber geliyor. Vintage ini param gelirse alacağım inşallah :)

@Sardunyaaaaa hanımefendi hocam bu parfüm erkek parfümü ama naif parfüm seven teyzem aşık oldu bu parfüme. Bilginize :)
 
Üst