Replika Parfümlerin Zararları

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Bir arkadaşım similar marka ''Tom Ford Tuscan Leather'' çakması deniyor birinden. Ve sıktığı yerler eli kolu boynu kıpkırmızı oluyor, az daha ölecekmiş.. Belki ayrıca alerjisi vardır sonuçta bu marka sağlık bakanlığı onaylı ama nelere izin vermiyorlarki maalesef.. Glukoz şurupları, Nitrit türevleri ki kesin kanserojenliği kanıtlanmıştır nitrit ve nitratın.. Say say bitmrez hem de vücudumuza giren yiyeceklerde, gıdalarda.. Genetiği değiştirilmiş organizmalarda(GDO) ayrı bir beladır. Eğer mide ekşimeniz varsa ya glukoz-fruktozŞuruplu ürünlerden aldınız yada o tür ürünler işte zararlı senteik madd katkılı maddeler.. Çözümü kesinlikle kasap gibi mide girişi kapakçığını falan ameliyatla almak değil, doğal gıdalara dönmek.. Reflü ameliyatı yani çoğu bence gereksiz ki Ahmet Maranki hocadan öğrendim ve mantıklı. Basür için de aynı konu geçerli imiş. Aslında vücut isyan ediyor, olay bu.

Çakmanın da kalitelisi, kalitesizi var ama her zaamn kalitelisinde bile risk var, dikkat edin.. Evde patlayan şişelerden bahsediyormuş haberler, sahte parfümler olarak..

Etil alkolden daha ucuz metil alkol ise ele değmesiyle bile körlüğe, ölüme yol açabilirmiş diye okudum, duydum. Etil alkol aslında ucuz ama maliyeti düşürme yarışı var tse standartı olmayınca. 5 tl'ye adam parfüm satıyordu bir ara ki 10-20 tl de hadi. İşte maliyeti kısmak için 1 litresi 6 tl olan saf alkolü bile kısmayı düşünen çıkabilir ve belki çıkmıştır.. Derki ya meti lalkolü şu kadar karıştırayım bir şey olmaz ama alerjisi olan var, hassas bünyeli olan var. Ki olmasa bile hassas geen de bir zararı olabilir düzgün oranlarda değilse. Ya o parfüü kişinin içtiğini düşün bir sebepten. Yani parfüm içilmezde bunlar düşünüüp yapılıyor zaten kozmetik ürünleri.. neden saf alkol kullanılıyor çünkü deneyimler var. Oda sıcaklığında bozulmadan duracak, az kokulu, saydam, parfümün kokusunu yayacak, kimyasal tepkimesi az olacak koku notaları ilee ve bir sürü faktöre uygun olduğundan seçiliyor. Tabi ben saf parfümü de seviyorum ve sevenler var..

Tse'yi biraz daha açalım. Şimdi bir ürünün en az yapılması gereken kalite belirtilmezse hep daha kalitesiz yapan çıkacaktır ve fiyat ucuz olduğundan hep ağına düşüreceği kişiler olacaktır. Bu haksız kazanca sebep olacağı gibi düzeni de bozacaktır.. Gerçi kaliteli ürün satanın alıcısı bellidir.. Tekin Acar sahte parfüm satıyor diye iddia edenler yüzünden tekin acar'ın müştri kitlesinin bittiğini söyleyen var ve bu yüzden iflas etmiş deniyor.. Yani belli derecelerde kalite sınıflandırılması şart. Mesela elektrikli ürünlerde ev yangınları, çarpmalara kaar giden ölümcül kazalara yol açabilecek durumlar yaşanabilir..

Papucu dama atılmak deyimi bunla alakalıdır. İşte okumak isteyene :​
bursa-ayakabi-carsisi.jpg
papucu dama atılmak 19473-728x728.jpg


''​
Osmanlı devrinde esnaf teşkilatı, ahilik geleneğinin uzantısı olarak belli bir nizam içerisinde ve fevkalede sağlıklı işlemiştir. Her esnaf teşekkülünün bir kethüdası bulunur ve kethüda o meslek dalının inceliklerini, kanunlarını, yönetim biçimini iyi bilir, esnafın çalışma düzeni ve dürüstlüğünü denetlermiş. Esnaf ile kethüda arasında yiğitbaşı denilen, bilirkişi konumunda bir esnaf temsilcisi bulunur, sanatında hile yapanlar olursa yiğitbaşı tarafından tespit edilerek kethüdaya bildirilir ve gerekli ceza işlemleri başlatılırmış. Bu, bir nevi şimdiki tse kontrollüğü demektir.



1143572336495.jpg


Herkesin meslek ahlakı ilkeleriyle çalıştığı o dönemlerde bir zanaatkarın yaptığı işte ihmal veya hileye sapması nadir görülen hadiselerdendir. Çabucak bozulan, yırtılan veya çürüyen mallarda bir hile aranır, bulunursa kethüdaya şikayetle ilgilisinin cezalandırılması istenirmiş.

Takdir edilir ki ayakkabı imalatı bu tür şikayetlere açık bir meslektir. Kısa sürede eskiyen ayakkabının kullanım hatası mı, yoksa üretim hatası mı olduğu sık sık tartışma ve şikayet konusu edilmeye başladığı devirlerde, çürük çarık yapılan, çabuk sökülen yahut delinen ayakkabılar dolayısıyla kethüda sık sık çarıkçılar yiğitbaşısını çağırıp tahkikat yaptırır olmuş. Eğer bir imalat hilesi söz konusu ise ilgili usta çağrılır, esnafın ileri gelenleri, yiğitbaşı ve diğer meslek temsilcileri huzurunda kethüda tarafından tekdir edilir, aldığı ücretin müşteriye iadesi sağlanır, dava konusu olan ayakkabı da kullanılmamak için dama atılırmış.



1144228779195.jpg



Bir esnafın yaptığı ayakkabının dama atılması o usta için en büyük ayıp olup meslekteki şeref ve itibarını sıfırlar ve müşterisinin azalmasına yol açarmış. Bu uygulama bütün esnaf teşkilatı için bir genelleme niteliğinde olup birisi hakkında "pabucu dama atıldı" denilmesi artık o meslekten ekmek yemesinin zor olduğuna işaret sayılır, esnafın bu titizlik ile iş görmesi temin edilirmiş.

Bu uygulamanın ahi evran'dan kalma olduğu, daha o zamanlarda da hatalı malzeme üreten zanaatkarın, ahi şeyhi tarafından meclisten çıkarılıp pabucunun tekke damına atıldığı ve evine yalın ayak gönderildiğine dair rivayetler de vardır.

''

Linki : http://trend.mynet.com/pabucu-dama-atilmak-deyiminin-hikayesine-cok-sasiracaksiniz-1052085
 
Üst