Spade Of Vetiver - Regalien - for women and men (+8 puan Doğal Kasvetli Vetiver ve Baccarat tarzı)

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Spade Of Vetiver Regalien for women and men 375x500.55014.jpg
Spade Of Vetiver Regalien for women and men (+8 puan Doğal Kasvetli Vetiver ve Baccarat tarzı)

Çok güzel başladı. Kasveti veren havuç tohumu yağı olmalı. Ferahlık da var parfümde. Denemelerdeyim eklemelerim olabilir. Kasvetten dolayı bahar ve kış kullanımı daha doğru olacaktır düşüncesindeyim. Maison Francis Kurkdjian (MFK) Baccarat Rouge 540 tarzı tatlılık var ve ona evrildi kısmen tende ama kıyafette kasvetli vetiverle beraber bu iki koku. Oldukça sevdim ki baccarat rouge da severim. ferahlığı ve baccarat taki gibi o satin mood daki tatlılığı veren bir koku var, saydam bir tatlılık. Sentetik de olabilir bu tatlılık veya reçine kaynaklı.

@asaid hocama tekrar teşekkürler :D .




Netten açıklama : ''''''''
"Designed with the top quality and the softest of the world, this perfume welcomes you with the breath of the refreshing forest and the salty scent of the waves hitting the cliffs. A fascinating mixture of geranium, feathered sage and cypress in the heart; and as base notes smoky olibanum resin, opoponax, Java vetiver and special fractions are treated with the most earthen form of the patchouli. This perfume will open the doors of a different stunning world." - a note from the brand.

Spade Of Vetiver was launched in 2019. The nose behind this fragrance is Cara Sylvain.

"Dünyanın en kaliteli ve en yumuşağı ile tasarlanan bu parfüm, canlandırıcı ormanın nefesi ve uçurumlara vuran dalgaların tuzlu kokusuyla sizi karşılıyor. Kalbinde sardunya, tüylü adaçayı ve selvi'nin büyüleyici bir karışımı; ve baz notalarda dumanlı olibanum reçinesi, opoponax, Java güve otu ve özel fraksiyonlar, paçuli'nin en topraksı formuyla işlenir. Bu parfüm, farklı bir çarpıcı dünyanın kapılarını açacak. " - markadan bir not.

Spade Of Vetiver 2019'da piyasaya sürüldü. Bu kokunun arkasındaki burun Cara Sylvain .

''''''''
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
ben de bunu çiğ vetiver olarak ifade ediyorum, kasvet belki daha doğru tabirdir. ?
:) . Çiğ Vetiver ne derseniz işte siz bilirsiniz :) . Said hocam aslında Vetiver hem kökünden hem yaprağından yağ yapılan bir bitki. Khaus yeşil vetiver deniyor yaprağından yapılana ve konusu var forumda. Ben açmıştım. @Premiumperfume de bu konularda uzman maşallah :) .Kök vetiver de de kasvet yok aslında. Ferah bir koku. Ama Yıllar önce ilk parfümler 1960 veya daha önce Kasvetli Vetiver yapılıyor. Tabi daha öncede parfümler yapılmış. Kasvetli Vetiver (Kabesamanı) meşhur olunca kasvetli ek ile böyle devam etmiş genelde hocam. Olay budur :D :) .

Yeşil Vetiver e örneklerden biri de Creed Vikings. Onun da konusu forumda var. :) .
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Son zamanlarda vetivere merak saldım, yavaş yavaş deniyorum bakalım. ilerde daha iyi oturur zihnimde.
Hemen öğrenirsiniz inşallah ?? Said hocam ki şu an bile kimi bilginiz çok iyi, beni falan geçer nazar değmesin inşallah :)

Vetiver de farklı bölge vetiverleri de kısmen farklılık gösteriyor
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Yumuşak Vetiver ve havuç tohumu. Çok güzel olmuş. KAsvet sıkmıyor, kusturmuyor, naif tarzda ki dediğim gibi havuç tohumu doğal tarzda gibi :) . Bugün yaslarımda var ama neşem ve umudum da var parfümü, kokusu :)
 
Üst