Splendida Iris d'Or - Bvlgari - for women / kadınlar için - 2017 - (+10, 4Mevsim)

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Splendida Iris d'Or Bvlgari for women gün çekimi yakın plan ışıklar şişe parlamış 20...jpg
Splendida Iris d'Or Bvlgari for women kapak gün ışığı parlamış 2017-08-03-04-45-08.jpg

Splendida Iris d'Or - Bvlgari - for women / kadınlar için - 2017


Çok sevdim parfümü. Parfümde hem süsen çiçeği(İris) hem kökü de kullanılmış. Sandalodunu ile birleşimi çok güzel olmuş Süsen çiçeği ile, bayılacam zevkten parfümden. Saygı, sevgi duydum oldukça. Splendida Jasmin Noir Bvlgari for women - 2017 deki sılaj başarısızlığı bu parfümde yok. Ha mükemmel bir sılaj beklemeyin de derim ama deneyenlerin de dediği gibi uzun süre kokusunu alıyorsunuz ve yayılımı iyi.. Bvlgari Pour Femme benzerliğinden çok bahsediliyor, tabi bire bir olmasada kimi koku notaları değişik.. Onu da deneyip iyice yazarız umarım :) ..

''Splendida'' İtalyanca '' Güzel '' demek arkadaşlar.. d'Or ise Fransızca, ve OR "Altın" demek Fransızca. Mesela '' Ballon d'or'' '' Altın top'' demek.. Dor ise direkt İngilizce'de ''Bok böceği'' demek ve tabi parfümde Fransızca anlamı kullanılmış yani ''Altın'' :D... İtalyanca, Fransızca, İngilizce adamlar karma dillerden yapıyor isim :D ..

Bu parfümü rahatlıkla bir erkek kullanabilir ama çiçeksi kokular bana feminen gelir derseniz siz bilirsiniz.. Parfüm de evet birazdan fazla feminenlik var ama uniseks olabilir parfüm kimi için.. Kısmen kremsi hoş bir parfüm..

İlerilerde Mimosa daha çok hissediyorum. Şu iğneli Kuru Nohuttan biraz büyük yuvarlak topuz çiçekler açan çiçek, diğer adı Küstüm çiçeği, Dokunma küserim, Gümüşi akasya olan ağaç.... Hafiften pudramsı bir koku katmış Mimosa, kuru pudramsı. Yeşil notalar ve Menekşe yaprağı, çok yeşil yapmamış parfümü hatta kısmen yeşil de değil o kadar ama ferahlığa katkısı olmuş.. Tabi Yeşil derken ben çimensi, otsu bir yeşilliği kastettim.. Tonka fasulyesi parfümü çok şekerli yapmayacak düzeyde. Tonka fasulyesi, parfüme çiçeksiliği geçmeyen tatlılık katıyor ve yeşil nota ve menekşe ile sandal odunu yağına destek veriyor olumlu yönde, omuz atmış itiyor parfümü. Güzel. Parfümör maşallah dersine iyi çalışmış :D .. Ha ters yönde zıt kokular da ayrı zevk verebilir parfüme o da ayrı konu.. Vanilyamsı bir koku var ama çok değil.. Sevgiliniz sizle tekrar buluşmak için can atabilir kokunuz yüzünden de :p:cool:;)..

Kokladıkça mest oldum parfümü. Daha koyu olmasını isterdim kokusunun. Şimdi parfümleri kimi markalar öyle bir ayarlıyorlar ki tam 12 saat veya 24 saat civarı sürüyor. Her parfümde Amouage sılajı olmuyor maalesef.. Amouage Opus V 'deki iris kokusu yok parfümde yani yalın Süsen kokusu beklemeyin. Opus v ben beğenmiyorum şu an ve bana keskin ve feminen geliyor kısmen üstü. Bu parfümü sıkarken burnuma öyle koku geleceğini sanıyordum ve olmadığına sevindim, hatta kokuya böyle mest olacağımı da pek beklemiyordum..

Bvlgari-Splendida-Iris-D’or-Eau-de-Parfum-Spray-for-Women-Review-Cap-Open.jpg

Alıntı da getirelim başkalarının yorumu :

Klasik Bvlgari hayranı olarak bu parfümü mutlaka denemem gerekiyordu.Denediğim zaman Bvlgari Pour Femme ile kokularının çok benzediğini gördüm.Ona benziyor ama bana göre ondan daha güzel..Daha çok beğenmemin en önemli sebebi kokusunun tenimde daha kalıcı ve yoğun olması.Sabah sıktığım 4 fıs saatler sonra hala saçlarımda mis gibi tütüyor.Klasiğe göre hissettiğim başka bir fark biraz daha tatlı olması.Ama bu tamamen çiçeksi bir tatlılık.Tatlı kokan mimozalar gibi..

Bu parfüm bana mis gibi kokan bir ilkbahar sabahını anımsattı.Nefis bir menekşe,mimoza,iris buketi gibi.Benim en sevdiğim çiçek kokularını bu parfümde birleştirmişler sanırım
clear.png
Her çiçeksi parfümü kullanamıyorum ama bu parfümdeki hafif pudralı yapı çok zarif ve yumuşak bir hava yaratmış.Mimozalar parfüme harika bir enerji ve ışıltı katmış.Ortaya insana mutluluk veren,çok zarif,ışıltılı bir koku çıkmış.Zarif ama asla silik değil.Zarif bir şekilde parlayan,kendini belli eden bir parfüm bu.

Çiçeksi parfümleri sevenlerin mutlaka denemesi gerektiğini düşünüyorum.Parfüm çeşitlerinin inanılmaz şekilde arttığı günümüzde gözden kaçırılmaması gereken bir güzellik...

elle61' Alıntı:
Denemiş kadar oldum. Yani silajı ve kalıcılığı iyi diyorsun. Bir bakalım bu bebeğe. Bana yakın zamanda Capacity yolları görünüyor.

Libra' Alıntı:
Ben memnun kaldım canım.Sabah sıkmıştım,gün içinde hiç tazelemediğim halde saçlarımdan geliyor kokusu.Başımı sağa sola çevirdikçe sürekli alıyorum.Silajı öyle geçilen yerde iz bırakacak türden değil belki ama çiçeksi bir koku için iyi.



Classique Eau de Parfum Collector 2017
2017for women

Bu parfümün daha çiçeklisi gibi olmuş, kısmen daha kışlıklısı. İkisi de 4 mevsim gidebilir.. Bu parfümü de anlatacağım.. Soğuğumsu Vanilyalı bu parfümde ama daha soğuk koku ve daha belirgin vanilya sılaj belki düşük olsa da, daha az çiçekli hali olmuş Classique Eau de Parfum Collector 2017.. Gül yalın hissedilmiyor Jean Paul Gaultier Classique Eau de Parfum Collector 2017'de ve Nergiz kokusuna bayıldım çok buramlı olmasa da..

Splendida Iris d'Or Bvlgari for women kutu şişe plastik şişe dekant s-l1600.jpg


Serinin şu anki parfümleri birindne yukarıda bahsettik maalesef sılajlı değil o modeli. Bu parfüm ise yeterli sayılır.. :

Splendida Collection
Splendida Iris d'Or
2017for women

Splendida Jasmin Noir
2017for women

Splendida Magnolia Sensuel
2018for women

Splendida Rose Rose
2017for women



Ayrıca benzediği diğer Bvlgari parfümünü de verelim, yukarıda bahsetmiştik :

Bvlgari Pour Femme
1994for women

Sophie Labbe bu açıkladığım parfümü yapan bayan parfümör. Bvlgari Pour Femme parfümünü ise Sophia Grojsman yapıyor, arkasındaki burun..

Netten açıklama : ''''''''''

Splendida İris d'Or tarafından Bvlgari kadınlar için bir Çiçek Woody Misk koku. Bu yeni bir koku. Splendida Iris d'Or 2017 yılında piyasaya sürüldü. Bu kokunun ardındaki burun Sophie Labbe . Üst notalar yeşil notalar ve bergamottur; orta notalar iris ve mimozadır; Baz notalar sandal ağacı, tonka fasulyesi, orris, vetiver ve menekşe yaprağıdır.

Parfümün değerlendirmesi: Toplam 118 oy ile 5 üzerinden 3.96 .



bulgari-splendida-iris-dor-perfume-sophie-labb-buro247singapore.jpg
Arkadaşlar şu ünlü tablomu akşam faaln verebilirim.. Güzel okumalar dilerim :) ..

İyi, güzel, hoş parfümler, kokular, günler arkadaşlar :) .. Selametle :).
 
Son düzenleme:

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Arkadaşlar yukarıdaki konuya da ekleyeceğim şöyle bir haber vereyim parfüm ile ilgili. Chanel 5 PArfum ve öncesi Colognesi valan var daha eskilerden. Sonra Eau de Parfum'ü çıktı Civet miski yasaklandığı ve sentetikde doğal tadı kesinlikle vermediği için kaldırılmış olarak. Chanel No5 EDP gittikçe lezzetleşen bir parfüm zaman ilerledikçe kıyafette ve tende ki başları da ayrı güzel ama herkes için değil başları bence ve Aldehitleri sentetik genelde sevemiyorum.

Diyeceğime geleyim bu parfüm ile Chanel No5'lerin Civet hariç çok benzerlikleri var. Chanel No.5 Eau de Parfum ilerledikçe saatler sonra 2-8 ve daha sonra da bu parfümü daha çok anımsattı Yani Bvlgari Splendida Iris d'Or'u. Bu etik olarak hoş değil bence eğer belirtilmemişse ve hele de böyle yapmışsa ama tartışmalı bir konu aslında.. Evet böyle bir oaly var deeğineyim dedim. Takdir, düşünemk size kalmış daha sonrası. Bu arada evet başlarda Tütün kokusu var Chanl No% Edp'de ama seyreltilmiş hali olarak var tütün kolonyası kokusu .. Konusu gelir inşallah arkadaşlar :) .. Ha bu arada şunu söyleyeyim Tabiki Bvlgari'nin benzeyeen bu konu parfümü daha belirgin, daha kuvvetli o kokular.
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Arkadaşlar Bvlgari iris D'OR feminen tarafı olan bir parfüm. İçeriğe bakıyorum düşündüğüm koku notası yok. Bana sardunya daha az ve daha çok ŞAkayık feminen tarafta kullanılmış gibi his getiriyor bu parfümün kokusu. Erkek kullanımına yakın değil o kadar ama sırıtmayadabilir, denemeden almayınız erkekler. Bu koku notalarını sevenler ki verelim parantez içinde (Sandal odunu, şakayık, sardunya, iris, mimoza) rahatlıkla bayan olarak bu parfümü alabilir. Sentetiklik, bu koku notlarını mahveden bir başka koku notası yok bence. Her parfüme +10 puan vermem hele zayıfsa ama burada mimoza zaten zayıf naif bir koku notası da olduğu için +10 puan verdim. :)
 

Acemiburun

TürkParfüm Üyesi
Splendida jasmin noir demantı bende mevcut arada kullanıyorum keşke biraz daha tozlu burnu tırmalayan depresif bir havaya bürünseydi diyorum , yinede her erkeğin kullanıcağı bir koku olmadığını düşünüyorum
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Splendida jasmin noir demantı bende mevcut arada kullanıyorum keşke biraz daha tozlu burnu tırmalayan depresif bir havaya bürünseydi diyorum , yinede her erkeğin kullanıcağı bir koku olmadığını düşünüyorum
Sana gelecek Splendida Iris D'or inşallah denersin :) . Senin gönderdiklerini de deniyorum :)

Aynen feminen tarafa kayıyordur.. Splendida Iris D'Or mesela her erkek kullanamaz feminen kısımı itibari ile ama çok daha feminen uniseks diye satılan parfümler var "Maison Francis Kurkdjian (MFK) Aqua Universalis" "MFK Aqua Celestia" gibi..

Bvlgari Splendida Magnolia Sensuel kırmızı renkli şişe daha uniseks gibi ve sevmiştim. Tekrar deneyeceğim inşallah testerlar raflarda yerini alırsa güvenilir mağazalarda..
 
Üst