Evet arkadaşlar bu konuda tecrübelerinizi alalım.. Yanma ve tarhiş ve kızarıklık vs...
fusion bendede var ama en iyisi gerçek ustura onuda biz yapamıyoruzSakal tıraşı olurken genellikle gillette fusion proglide ile birlikte gillette fusion tıraş jeli kullanıyorum. Her gün tıraş oluyorum ama sakallarım çok sert ve sık olmadığı için benim için çok yeterli oluyor![]()
Kesinlikle üstadfusion bendede var ama en iyisi gerçek ustura onuda biz yapamıyoruz![]()
Birde nemli havlu yüze tatbik edilip sakalın yumuşatılması işlemi ardından ustura en iyi makina ya bile rahmet okuturKesinlikle üstad![]()
Zaten kullanılabileceklerin en iyisini kullanıyorsun daha fazlası gerek yokKızarıklıkları ve tahrişleri önlemek vichy veya clinique traj jelini kullanıyorum. Balsam kullanmıyorum
Berberlik konusunda da bilginiz var gibi sanki hocamBirde nemli havlu yüze tatbik edilip sakalın yumuşatılması işlemi ardından ustura en iyi makina ya bile rahmet okutur
Sadece berber takıntısı var bir yeri belleyince başka berbere gidemiyorum herzaman gittiğim berber de maşaallah ne zaman gitsem sıra var ehhh işini de çok iyi yapıyor bende buna gönüllü olarak katlanıyorumBerberlik konusunda da bilginiz var gibi sanki hocam![]()
Aynı sorundan bende muzdaribim. Bir de evlenince evi de taşıdım. Berbere gitmem için 30 km gidiyorum açıkçası.Sadece berber takıntısı var bir yeri belleyince başka berbere gidemiyorum herzaman gittiğim berber de maşaallah ne zaman gitsem sıra var ehhh işini de çok iyi yapıyor bende buna gönüllü olarak katlanıyorum
Maalesef Berberlik yok bir gen araştırması yapılsa belki berberi lik çıkabilirAynı sorundan bende muzdaribim. Bir de evlenince evi de taşıdım. Berbere gitmem için 30 km gidiyorum açıkçası.
Erkeklerdeki bu duruma "berber sadakati" diyor hanımlar) ama gerçekten başka berberde tıraş olunca saç tıraşım çok farklı oluyor ve yakışmıyor gibi geliyor bana
"Berberlik var mı?" Sorusunu da bir zamanlar Türkiye'nin zenginlerinden biriyle bir işim dolayısıyla sohbet etme fırsatı yakalamıştım kendisinin berberlik hobisi vardı saç ve sakal tıraşı konusundaki bilgisi beni şaşırtmıştıo açıdan sordum hocam
![]()
Cilt ihtiyacı yoksa elbette fazla kullanma lüzumu yok kesinliklebazen yanıyor tahriş de oluyor ama umursamıyorum pek sakal sonrası durumları.. genelde kuru traş olurum makine ile.. sakallarım çok sık ve gür değil neyse ki haftada iki traş yetiyor bana.. balsamı bazen havamda olduğumda kullanırım..
Birde nemli havlu yüze tatbik edilip sakalın yumuşatılması işlemi ardından ustura en iyi makina ya bile rahmet okutur
Aynı sorundan bende muzdaribim. Bir de evlenince evi de taşıdım. Berbere gitmem için 30 km gidiyorum açıkçası.
Erkeklerdeki bu duruma "berber sadakati" diyor hanımlar) ama gerçekten başka berberde tıraş olunca saç tıraşım çok farklı oluyor ve yakışmıyor gibi geliyor bana
"Berberlik var mı?" Sorusunu da bir zamanlar Türkiye'nin zenginlerinden biriyle bir işim dolayısıyla sohbet etme fırsatı yakalamıştım kendisinin berberlik hobisi vardı saç ve sakal tıraşı konusundaki bilgisi beni şaşırtmıştıo açıdan sordum hocam
![]()
Aynen Baykal bey berber sadakati önemli eskiden elime bir jilet geçmişti yunan gümrüğünden arkadaş getirdi jilet değil Mubarek neşter ilk o jilet le tıraş olduğumda apaçi gibi surat yapışık kağıt topu oldu surat kan içinde kaldı yanlış hatırlamıyorsam markası BIC ti jiletinUstura ve jilet korumasından taşan jilet makinalarına dikkat etmek gerek yüz kesilmeleri olarak. Çok ciddi kesikler olabilir. Normal korumalı ben çocukkenki tıraş makinelerinde genelde babam, dedem ve büyükler genelde kesik olurdu yüzlerinde.. Kan taşı olurdu hey gidi günler ve şimdi satılmıyordur eskisi kadar. Onu sürerlerdi yüzde kanayan yere ve jiletin kağıdını koparıp kesiğe koyarlardı
.. Bezen 1 bazen 2-4 tane yüzde kağıt olabilirdi
..
Şimdi ben Gillette Mach3 turbo kullanıyorum. Eğer hergün tıraş olsam Gillette Fusion Proglide kullanabilirdim ama bir yerden iki 3 defa geçsem yüzümde 3x5=15 adet bıçak geçmiş olacak ve kimi bunun cilde zararlı olduğunu düşünüyor. Bence 3 jilet en iyi oran ve araları daha açık olduğundan 2-4 veya haftada bire bile daha iyi gidiyor 3 bıçaklılar mesela Gillette Mach3 Turbo, bu açıdan memnunum şu an. Eski favorim Wilkinson Sword idi ve onun 5 yıldız porsuk fırçasını bazen kullanıyorum. Konusunu yazar ve link veririm bir ara, mesajı editleyebilirim(düzenlemek). 20-30 Tl2lere alınabiliyor 5 yıldız Wilkinson sword porsuk fırça veya kimi sitelerde daha pahalı.
.. Sadakat olayı evet bence de olmalı ama bazen evet ulaşım falan değişebiliyor berber.. Bu ay kardeşin bir özel işi vardı ve ben hemen berbere gitmem gerekti ve mahallemden gittim ki iyi çocuktur o da. Vicdan azabı hissediyorum tabi çok değilde
.. Önümüzdeki ay benim berbere gideceğim galiba
.. Hem oralarda çarşı gezmiş olurum..
Saçımı şu an uzun bıraktım ve kenarlarını kestiriyorum.. Saç uzun olunca aslında yanlar da uzun olabilir ama acaba berbere iş çıksın diye mi kjestiriyorum bilmiyorum
.. Bir de beni msaçların kenarı kesilince kafam görünümü çok değişiyor.. Şu an kendi yaptığım balmumlu yağ sürüyorum. Kıvamı krem formunda biraz koyu. Çok sert olmamalı bence, saçı yakabilir. Sabit yağ ile seyreltilmiş olmalı balmumu. resim koyarım isteyene satabilirim, iletişime geçebilirler ki evde de kendileri yapabilir. Ben doğal balmumu kullanıyorum ve tentür edilmemiş bulmaya çalışıyorum balmumu.. Tıraş sonrası da yüzüme de uyguluyorum bu zeytinyağlı balmumu kremini. Zaten normal kremlerde de wax yani sentetik mum var.. Adamlar uğraşmıyor çoğu doğal balmumu ile.. Daha standart ürün çıkartıyor sentetik mum..
Aynen Baykal bey berber sadakati önemli eskiden elime bir jilet geçmişti yunan gümrüğünden arkadaş getirdi jilet değil Mubarek neşter ilk o jilet le tıraş olduğumda apaçi gibi surat yapışık kağıt topu oldu surat kan içinde kaldı yanlış hatırlamıyorsam markası BIC ti jiletin
Çok teşekkürler ederim Baykal bey güzel özetlemişsinAynen aslında jiletin keskinliğinin sınırı yok. Hatta peçeteyi, pamuklu mendili yandan yüzeysel ikiye bölen kılıçlardan bahsedilir. üzerine kağıt atılır hafifden ve ikiye ayırır. bir filmde seyretmiştim suya kılıcı koyuyor havuza ve gül yaprakları atıyor. Sudaki hareketten kılıca değen gül çiçeğin yaprakları ikiye ayrılıyordu sonra diğeri yüzeysel mendili ikiye bölüyordu.. Wilkinson çok keskin jilet yapmış sonra bunları tellerle sarmıştı teni eksmesi ndiye ve bunu reklamlarda belirtmişti. O zamanlar çok satıyordu Wilkinson Sword aam sonra Gillette arkası boş jilet makinası patenti yaptı ve şu an bu yüzden piyasa lideri. Birde keskinliği amortisörlerle hallediyorlar yani sanırım lastikler yay görevi görüyor ve jilet teni ekseceği şiddette ise tene sürme sırasında yaylar çekiyor jileti. Tabi bunlar denemelerle ayarlanmıştır şiddetin falan ayarı.. Aslında benim tahminim şu anki teknolojiden daha keskin jilet yapabilirler ama Gillette yapmıyor. Belki güvenlik sebebiyledir.
Bir de keskinliği çeliğin damarları belirliyorr. Bunun için japonlar ve diğer kılıç ustaları çeliği katlayıp döverler belki binlerce kez. Pişmaniye olayı gibi lif olayı. onda da aynı işlem yapılır ve pişmaniye lifleri ortaya çıkar. Demir, çelik de de durum bu imiş.. F16 uçakların kanat lifleri de dikey konumda ayarlanıyormuş sesden hızlı uçtuklarından geelen rüzgar, atmosferi daha az zararla atlatmak ve dayanıklı olması için. Tabi tamamen dikey de değil, yan lifler de önemlidir.
Tıraş makinası şirketleri belki daha kuvvetli, uzun ömürlü, daha keskin jilet, makina yapabilirler dediğim gibi ama o zaamn da az satarlar. Tabi isteyeen bu keskinlikte jilet arıyorlarsa tıraş forumlarını araştıracaklar ve inşallah forumumuzda da olur bu konular ki birini yazdın @Premiumperfume Mutlu hocam. Bic marka jilet galiba..