Patou pour Homme - Jean Patou - for men / erkekler için - 1980

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Patou pour Homme Jean Patou for men After Shave koyu renk sıvılı kutu ve şişe.jpg

Patou pour Homme Jean Patou for men şişe biraz açık kahverengi sıvılı560f8ff0125e8a4521...jpg

Patou pour Homme Jean Patou for men şişe yakından.jpg

Alttaki Şişe Prive eklenerek isime 1994 yılında üretilmiş.. Prive özel demek felemenkçe ve Fransızca Mahrum anlamı var ..
Patou pour Homme Jean Patou for men prive 1994.jpg

Aşağı da EDT Si çıkmış
Patou pour Homme Jean Patou for men EDT 19237386705-1-700.jpg
Patou pour Homme - Jean Patou for men / erkekler için - 1980

Oldukça hoşuma gitti ama özellikle alacağım bir parfüm değil bu fiyatlarıyla. Kahve kokusunu sanırsam Aldehitlerle Vetiver(Kabesamanı) ve diğer kokuların birleşimi oluşturuyor ama bu parfümde sardunya bu işi yapmış olabilir. Bu kokuya Kahvemsi koku diyeyim kısaca, yazımda. Kahvemsi koku ve Civet miski tokluk katmış parfüme ama parfüm genelde orta incemsi tarzda, karakterde kokuyor... Lavanta, Adaçayı ( '' Clary Sage '' . Ballıbabagillerden olan adaçayı sadece Sage olarak anılıyor), Fesleğen , Köknar hatta Sardunya Aromatikliğe, ferahlığa, o incemsiliğe yol açan kokular olmalı.. Daha iyi denemeyi umduğum parfümlerden. 3-4 ml dekant almıştım ama yolda aktı maalesef. Kullanabildiğim, deneyebildiğim kadarını, onları yazıyorum..

Parfümün ferah bir yapısı var ben bunu rahatlıkla yazın da kullanabilirim zaten gerçek doğal kokuların kullanıdlığı Vintage YSL Kouros'da yazın rahatsız etmiyor söyleyeyim.. Ama işin içine Meşeyosunu girerse daha çok kışlık olur diyeyim. Düşündüğüm kadarı ile kimi Meşeyosunu yazlık, yazlık türleri olabilir. Giorgio Beverly Hills Giorgio for Men mesela ben yazın daha çok seviyorum ama kışın gene deneyeceğim.. Bu arada Meşeyosunu parfüme tokluk katar..

Deri için Kunduz Yağı kullanılmış olabilir..

Vanilya ve Tonka fasülyesi çok olmamakla beraber güzel bir tatlılık veriyor.. Bu parfümü iyice deneyeceğim inşallah :) ..

Kabesamanı ( Vetiver) ise sanki aldehitlerle sunulmuş hissiyatı bazen uyandırmadı değil parfümde dediğim gibi ama çok da değil ve dediğim gibi Aldehitler yerine Sardunya bu hissiyatı vermiş olabilir.. Parfüm oldukça doğal kokuyor bunun dışında..

Silhat ( Paçuli ) ile beraber topraksı, kısmen odunsu kokuyu vermiş..

Sardunya aromatikliğe ve kokunun diğer bütününe güzel destekleyici eşlik ediyor. Baharatsılık katmış olabilir Sardunya çiçeği..

Tekrar yazayım, Lavanta, Ballıbabagillerden olmayan Adaçayı ( Clary Sage ) ( Normal Ballıbabagillerden Adaçayına ise İngilizler sadece '' Sage '' diyor.. ) , Fesleğen (Basil) o ferahlığı ve keskinliği verebilir ve parfümün ince kokmasına sebep olmuştur.. Döküldüğü kutu aylar oldu hala kokuyor orta derece incemsi incemsi ve kahvemsi kokusu da var. Koklamaktan zevk alıyorum.. Civet Misk'i de kullanılmış ama bence çok da kullanılmamış gibi diğer kimi Civet Miski parfümlere göre yada diğer kokulardan öyle geliyor.. Bu uzun süre kokmasının sebebi civet miski olmalı. Bende ham civet henüz eterik yağı çıkarılmamış civet var ve bir kartona değmişti, mukavvaya falan. Yıllar geçti hala kokuyor mukavva :D .. Çikolota kokusunu o kadar buramlı alamadım şimdiki denemelerime göre..

Dediğim gibi parfüm kuvvetli olabilir ilk başlarda ama çok tok kokulu bir koku algılamadım ve hayvansallık öyle vurmuyor.. Hayvansal sevmeyen bir parfümsever bile sevme ihtimali var .. Deri de parfüme inceliğin yanında Tokluk katan notalardan.. Benim de arkadaşlar sevsem bile kimi hayvansal kokulara midem kalkabiliyor ve bu parfümde deri beni öyle rahatsız etmedi. Dediğim gibi diğer aromatik Lavanta tarzı notaların çok kullanılmasından olabilir.. Yukarıda bahsetmiştim.. Kimi hayvansal koku kimi zaman midemi bulandırsa bile kimini hala sevebiliyorum :D:p ..


blueskies. Armağan bey yorumu :
Jean Patou Pour Homme, şu anda büyük birşey söyleyeceğim, parfüm zevkimin ulaştığı şu noktada gün itibariyle benim için mükemmel koku diyebilirim.

1980 de yaratılan bu parfüm Jean Patou'da 1960 tan 90 lı yıllara kadar kadrolu parfümör olarak çalışan Jean Kerleo tarafından mükemmelliğe adanmış. Anladığım kadarıyla uzun süreli bir çalışmanın, analiz ve yaratım sürecinin ürünü. Fragrantica'da 39 kişi tarafından Derby'ye benzetilmesi , Derby'le olan merakımı da iyice arttırmış durumda.

Üst notalarında biber, lavanta, fesleğen, bergamot, reçine; orta notalarında vetiver, paçuli ve sedir ağacı;
alt notalarında ise meşe yosunu, sandal ağacı, deri ve tonka fasulyesi mevcut. Tür olarak oryantel şipre diyebiliriz. Hatta lavanta açılışıyla fujere de benzetilebilir. Bu tip parfümlerde notaları ayırt etmek pek kolay değil, o kadar güzel uyumlanmışlar ki , onları bir bütün olarak olduklarından farklı algılıyorsunuz.

Bana hissettirdiği duygular şöyle: Açılışında tipik bir karakteristik bir şipre gibi davranıyor. Guerlain Heritage ya da Estee Lauder'in Knowing kokularını biliyorsanız kafanızda ilişkilendirebilirsiniz. Ancak buna biraz da baharat eklemelisiniz,biberli kakao gibi birşeyler düşünün. Çok feci bir açılışı var. Hatta Ambre Sultan'ın o ilaçsı,bitkisel açılışından dahi esintiler alıyor gibiyim.

Parfümü sıktıktan yaklaşık 10 saniye sonra muazzam bir tütün yumruk atıyor burnunuza. Yağlı, erkeksi bir pipo tütünü kokusu.

Biraz sonra orta notalara yol alıyoruz ve paçuliyi duyumsuyorum. İster istemez Aramis ve Aromatics Elixir'den hatırladığım o floral deri kullanımı geliyor aklıma. Biraz da kimyon var, azıcık kirlilik katmak için.

Alt notalara doğru ilerlerken hafif hafif tatlılaşıyoruz. Parfümün genelinde yağlı/hafif tatlı bir hissiyat mevcut. Hafif çikolatamsı bir koku düşünün ama bu sanki dumansı ve hayvansal bir derinin içine sarılmış gibi. Tabi ki elimdeki versiyonda civet ve kastoryum gibi notalar eser miktarda kullanılmış durumda.

Tam olarak açıklayamasam da bazı notaları hayal etmek bu parfümü anlamınızı kolaylaştırabilir. Viski, çikolata, kahve, yeni kesilmiş sunta ve bunların mümkün olan en elegan kombinasyonları.

Jean Patou Pour Homme'u bulmak oldukça zor. Fiyatları müthiş yüksek ve gerçekten dolaşımda çok az kaldı. Ben benimkini Beşiktaş'ta alakasız bir dükkanda buldum ve gerçekten komik sayılabilecek bir rakama satın aldım.

2001 yılında Jean Patou markası Procter&Gamble tarafından satın alındıktan sonra belli gerekçelerle bu parfümün üretimi de sonlandırıldı. Eminim şu anda yasak olan pek çok allerjen ve elde edilmesi zor materyal bu sıvının içinde cirit atıyordur.

Jean Patou Pour Homme bir parfümden beklediğim pek çok şeyi yerine başarıyla getiriyor. Öncelikle sağlam bir şipre, dozunda bir deri/hayvansallık kullanımı, içeriğindeki aromatik maskülen öğelerle fujer türüne selam duruyor olması, oryantel/baharat kullanımı.10 parmağında 10 marifet maşallah!

Bugün bu parfümü Jubilation 25, Bel-Ami, Kouros, Yatagan gibi babaların yanına özel bir yere koyuyorum.

Patou pour Homme Jean Patou for men Fragrantica Com içerik oy oran kokular sılaj ömür tablo.jpg
Patou pour Homme Jean Patou for men Fragrantica Com içerik oy oran kokular tablo.jpg

41 Deri ( Leather ) , 38 Silhat, Paçuli ( Patchouli, Tefarik ) , 34 Civet, Civet kedisi ( Civet ) , 29 Kabesamanı, Vetiver ( Vetiver ) , 25 Adaçayı ( Clary Sage ) , 22 Lavanta ( Lavander ) , 20 Sardunya çiçeği ( Geranium ) , 18 Vanilya ( Vanilla ) , Fesleğen ( Basil ) , 14 Tonka fasülyesi ( Tonka bean ) , 9 Kök nar ( Fir ).
Evet bir emek daha :) .. İyi, güzel, hoş günler, kokular, parfümler arkadaşlar :) .. Selametle :) ..
 
Son düzenleme:
Üst