Bugün Hangi Parfümü Kullandım ?

Mehmet

Üye
TürkParfüm Üyesi
upload_2018-1-22_10-7-22.png
 

azzura

Üye
TürkParfüm Üyesi
Dior - Eau Noire,

Öncelikle kokunun ilk sıktığınız an oluşan o baharatlı havası 2-3 dakika sonrasında geçiyor. Ancak lavanta ve vanilya ile birlikte kahvenin kullanımı oldukça kakafonik bir iş çıkarmış. Her bir nota birbirinden bağımsız ilerliyor. Kurkdjian'ın bu tarz bir işe imza atması enteresan geldi. Ben tenimde vanilyayı oldukça yoğun bir şekilde lavanta ile birlikte aldım. Kokuda açıklanmıyor ama bence bol miktarda karabiber var. Kekik gerçekten acı bir şekilde kullanılmış. Zaten parfümün rengi de kekikten dolayı iyice yeşermiş. Kekik temelinde ilerleyen vanilya ve lavanta ilginç bir iş olmuş ancak iyi işlenmemiş.

Kokuyu kesinlikle bu fiyata önermiyorum. Kekik belki biraz az olsa veya biraz narenciye (limon, bergamot vb.) ile bu boğucu hava biraz açılabilse güzel bir iş çıkabilirdi ama bu haliyle kesinlikle beğenmedim.
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Givenchy Pi kullandım, üstümü çıkardığım zamanlarda da.. 3-4 dönem fısfıslattım..

Çiçeksi desen o da var gibi yok gibi.. Tatlılık var desen o da var gibi yok gibi yani değişik bir tatlılık.. Kendine özgü bir parfüm, kokuları var.. O benzoin ve yanına konan keskinleştirici notalara hayranım.. Biberiye ve ek belki Tarhun.. Tatlı karamelize aromatiğimsi Sedir e zaten hayranım ve bu parfümde de hissediliyor ve benzoin de benzer yanları var daha soft benzoin karakter olarak.. Vanilya...
 
Üst