Bugün Hangi Parfümü Kullandım ?

Mehmet

Üye
TürkParfüm Üyesi
Memo African Leather.

Son zamanlarda denediğim ormonde jayne tarzı bir havası var. Aradaki fark, birinde iso e baskın iken diğerinde tatlılık performans açısından daha yoğun kullanılmış. Bu aralar kakule nin modasını da anlamak mümkün değil. Yoğun performans içine ana nota kakule ve altına deri yi basan parfüm çıkarmış.

Sadece genel beğeni ve performansa hitap eden, parasının hakkını veriyor ama değil mi imajı yaratılmaya çalışılmış parfümler piyasaya doluşmuş.

Sanırım gül ve oud out, kakule & isoe,tatlılık ve hafif deri in. Yeni moda.
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Creed Viw ... Saydam şişeleri seviyorum ki bu insana özgü bir özellik.. İlk metrolar yapıldığında nasılsa yeraltında gidecek diye penceresiz yapılmış ama içerdeki insanlar, kişiler rahatsız olmuş ruhsal olarak ve bu anlaşılmış. Sonra pencereler açılmış metro trenlerine yeraltında gitse bile.

Creed Git ise maalesef her tarafı siyah bir şişe.. Sıvısı oldukça saydam ki Bergamot ve Menekşe yağı da saydam.. Ayrıntıları yazılacak konusunda okursunuz inşallah arkadaşlar, beyler, hanımlar..
 

azzura

Üye
TürkParfüm Üyesi
Papillon Artisan Perfumes - Dryad: Eski kafa parfümlere benzemeye çalışmış bir eser. Ancak sentetik meşeyosunu (meşeyosunu akoru da olabilir) bana pek zevk vermedi. Açılışı meşeyosunu ve hafif hayvansal etki yaratan kasnı otu ile birlikte birleşen tarhun otuna eklenen süsen kökü ile yayılımına başlıyor.

Bu açılıştan sonra ilerleyen dakikalarda kokuya eklenen meyveler (kayısı ve portakal) kokuya tatlılık kazandırırken aynı zamanda Peru balsamı ve benzoin kokuya geriden gelerek derinlik kazandırmakta.

Dip notalara doğru parlak bir vetiver ortaya çıkmakta ve kokuyu biraz kasvetli bir havaya büründürmekte. Sentetikliğin baştan sona hissedildiği bence bu parfüm evinin en başarısız parfümlerinden birini oluşturan bir çalışma olmuş. Ben pek beğenmedim.
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Gece Creed viw (Virgin Island Water) sıkmıştım.. Yatarken mışıl mışıl, mestler içinde yattım Elhamdulillah.. O koku, kokular neydi ya, kokladıkça kokladım ..
 

azzura

Üye
TürkParfüm Üyesi
Charenton Macerations - Christopher Street: Açılışındaki meşeyosunu ve deri beni ormanda geziyormuşum hissiyatı ile karşıladı. Ağaçların arasında öğle sıcağında ağaçların gölgesinde yürürken burnuma gelen toprak ve ağaç kokularının hissiyatını yaşadım. Bu güzel meşeyosunu - deri karşılamasının hemen gerisine eklenen acımsı bergamot ile daha da ferah bir yapıya kavuşuyor. Açılışı çok hoşuma giden bir tarzda kendini göstermekte.. Kullanılan sentetikler ve akorlar da başarılı. İlerleyen zamanlarda karanfil baharının çevresine yerleşen tütsü ve karanfil çiçeğinin dipten gelen hafif oryantal kokusu ile derinlik kazanan bir koku haline bürünmekte. Açılışın ardından meşeyosunu ve deri geriye çekilmekte.

Orta notalardan itibaren tütünün kendini göstermesi harika olmuş. Öyle buruk yanık bir kıvamda değil. Yumuşak kremsi bir havada. Biraz çiğ de diyebilirim. İlginçtir orta notalarda meşe yosunu kendini tütünle birlikte tekrar gösteriyor. Başarılı earthy bir parfüm izlenimini sıcak baharatlarla iyi sunulmuş. Yeşil bir parfüm izlenimi yaratıyor. Bence güneşli günlerde baharın ilk aylarında oturup bir ağacın gölgesinde çimlerde puronuzu tüttürmeniz gibi üzerimde kendime vakit ayırıp haftanın stresini atıyormuşum etkisi yarattı . Ne züppe ne de maço oldukça ortada ve “farklı” bir hissiyata sahip. Genel olarak sentetiklik hissiyatına sahip olsa da kullanılan malzemelerin kalitesi ve kompozisyon olarak oldukça başarılı. Şişesini alınacaklar listeme yazdım.
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Nishane Hacivat. Aventusa pek benzemiyor. Elma patlaması ancak baştan ayağa sentetik. Ancak çok güzel koku:)

Nishane Hacivat'ın feminen yanı da varmış.. Creed Aventus for men'in femineni gibi deniyor.. Meşeyosunu gibi koku da var digen var.. Şunu bir deneyeyim inşallah, Mağaradan mı geldin demesinler :) ..
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Giorgio Armani Prive Rose d'Arabie for women and men.. Mükemmel bir doğal ud-gül kombini.. Sılaj ve ömür daha iyi olsa olurmuş.. Gül tatlılığı daha yoğun uda göre..
 

Mehmet

Üye
TürkParfüm Üyesi
ün Neroli Portofino..

Bugün ise Ormonde Jayne Zizan..

Yine bir Geza schoen yine bir iso edilmiş. Klasik odunsu bir vetiver yorumuna iso e eklenmiş hali gibi.

Fena değil, diğerlerine nazaran biraz beğendim. En azından çok bağırmıyor sentetik yapısı.

Akıllı adam, vetiver temasının saldırgan bir yapıda olmadığını biliyor bunu iso e ile kurtarmaya çalışmış.

Yazlık ve performanslı vetiver kullanmaya karar verirsem ve fiyatı uygun olursa maskulen yapısı nedeniyle tercih edebilirim.

Ormonde parfümleri içerisinde zizan ı en kullanılabilir bulmam, ne kadar ayarsız olduğumu bir kere daha göstermiş oluyor. :)
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Armani Privé Rose d'Arabie Giorgio Armani for women and men
Alışkanlık yapıyor.. Gül Oud kombinasyonu doğal değilse çok sıkıcı oluyor Montale Black Oud'daki gibi.. Bir de gülü Musk Lorenzo Villoresi for women and men deki gibi daha çok seviyorum şu an.. Forumda konuları var arkadaşlar :) ..

Rose d'Arabie dediğim gibi Gülü daha baskın, ilerilerde dengeleniyor ud ile hatta ud kısmen ön plana geçebilir.. Denemelere devam bakalım :) ..
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Bugün gene rüyamda askerdim :) ..

Creed Viw mest etmeye devam.. Bence Vanilya var ve zaten vanilya doğal hindistancevizi gibi de kokar kısmen.. Doğal vanilya çok başka bir boyut..
 
Üst