Bugün Hangi Parfümü Kullandım ?

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Afnan Supremacy Silver.. Kremsi kısmen, ananas meyveli turunçgil.. Yaz için ideal özellikle..

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Debussy

TürkParfüm Üyesi
Uzun bir aradan sonra Papillon Salome kullandım şimdi. Konseptini sevdiğim bir parfüm ancak belirtmeden geçemeyeceğim, eskiden bu parfümün hammadde kalitesini çok başarılı bulurdum fakat şimdi algım değişti, daha iyisini deneyimleyip alıştıktan sonra önceki deneyimlerinin yetersizliğini algılanabiliyor insan. Yasemin, meşe yosunu, hayvansal notalar bariz sentetik fakat sorun burada değil sentetik olması gayet olağan, sorun kullanılan sentetiğin çok da kaliteli olmaması, kalitesiz diyemem kesinlikle ama dikkatimi çekti, bir tık daha kaliteli olabilirmiş, beni rahatsız etti. Aynı durumu Dryad'da da yaşadım, en sevdiğim Papillon, Anubis oldu bu nedenle :). Salome ile benzer tarzda daha kalitelisi için: Vintage Paco Rabanne La Nuit (İlk versiyon).


Bir de sabah sürdüğüm Roja Dove Musk Aoud var. Kalitesi iyi sayılır, yüksek kalite sentetik kullanılmış fakat her şey hammadde kalitesi de değil. Birçok Roja parfümü gibi suya sabuna dokunmayan sıkıcı bir tarafı var, öyle orijinal de sayılmaz, hiç risk alınmadığından ötürü kaliteli ana akım parfümü hissi veriyor bana, jenerik kokmuyor ama ifade etmesi zor ama kabaca herkesi etkileme kaygısı ve fazla cilalı/yoltulmuş olması bu hissi doğuruyor. Tatlı misk ve tatlı bazı notaları dengeleyen öd gibi dolgun notalar mevcut. En büyük sorunuysa tahmin edileceği üzere fiyatı, Roja kokuları gündelik kullanımlar için güzel ama bu fiyat komik (800 dolar). Bunun yanı sıra misal UAE Spirit of the Union ve Diaghilev için de fiyatını hak etmez derim ama bir nebze de olsa karakterli kokulardır ancak Musk Aoud bu tarz bir kimlikten yoksun izlenimi veriyor.
 

Mehmet

Üye
TürkParfüm Üyesi
Pour La Belle Schlossparfümerie
upload_2018-3-20_9-44-28.gif
Çok güzel bir koku.
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Creed Aventus .. Çok güzelsin kimi zaman yapma gülücüklerin olsa da çok güzel içime, ruhuma işleyen gülüşlerin var.. Maşallah, Ah yar yar :) ;) ..
 

baykalbul

Administrator
Yönetici
Site Sahibi
TürkParfüm Üyesi
Tauer lddm kullandım baharda da bir başka güzel oluyor mübarek:)

Rüyamda Sayın Tauer'i gördüm :D :p . Araba falan içindeydik ve bizlere 3er-4er parfümlerinden karışık dağıtıyordu.. İnşallah gidişatım, gidişatımız hayırdır haha :D .. Sonra da Arko Vintage parfümleri gördüm hatta birini kokladım :D ..

Tauer 02 LDDM güzel parfüm Kürşat hocam.. Bugün bede bir elime falan sıkayım inşallah.. Gerçek Ambergris(Balina amberi) kullanıldığını düşünüyorum.. Serge Lutens Ambre Sultan da öyle, güzel, daha karanlık..

Edit(Düzen): Tauer 02 LDDDM 'deki Amber kuru tuzlu deniz kenarına vuran bir ahşap gibi bir koku, Amber, çok tatlı değil. Ama parfümde ekstra başka koku notası da var tatlıi Sedir ağacı gibi... Ekstra odun olabilir ama o odunsuluk dediğim gibi beyaz, altın amber çeşidinden geliyor olabilir arkadaşlar..
02 L`Air du Desert Marocain Tauer Perfumes for women and men
 
Son düzenleme:
Üst